KARACAKAYA “FABRİKADAN HALKA”..!!
Bursa’mızın yakından tanıdığı genç iş insanı Karacakaya Su Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kahraman ile başta okuyucularımızdan gelen sorulara cevaplar olmak üzere birçok konuyu ele aldığımız ,detaylarını paylaştığımız keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
***Sinan Bey değerli başkanımız bizleri, ekibimizi ofisinizde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Sinan Kahraman’a, size Karacakaya Su’ya konuk olacağımızı sosyal medyadan paylaşınca oradan da hatırı sayılır sayıda soru geldi.
***Gelen sorulara, yorumlara baktığımızda Sinan Bey,su üretimi anlamında yurt genelinde birkaç yerli firma kaldı onlardan biri de sizsiniz, diye eklemiş okuyucularımız. Yerli ve milli değerlere sahip çıkmak adına sizin yerli olarak kalmanızı da birçok okuyucumuz temenni etmiş.Bu konuyla ilgili neler söylersiniz.
YERLİ VE DE MİLLİ OLARAK KALMAK İSTİYORUZ..!!
—Öncelikle bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı sizlere ,ekibinize teşekkür etmek istiyorum.Bizim satış anlamında öyle bir düşüncemiz yok, inşallah Allah yardım ettiği sürece de bu şekilde devam etmek istiyoruz. Okuyucuların söyledikleri doğru gerçekten birçoğu yabancılara satıldı. Bu anlamda işte birkaç şirket kaldık yerli olarak, biz de bunu devam ettirme çabasındayız, onun uğraşı içerisindeyiz.
**** Tabii yine bu gel-al ile ilgili birçok soru gelmiş Sinan Bey. Nasıl oluyor gel al sistemi bu konuyla ilgili bizlere bilgi verir misiniz?
TÜRKİYE’DE GEL-AL İLE BİR İLKİ BAŞLATTIK..!!
—- Gel-al’ı Türkiye’de ilk olarak biz başlattık.Türkiye’de böyle bir şey yok.24 şubeye ulaştık 6 ayda. 19 litrelik boş damacanayı getirip dolusunu 49 liraya alıp gidiyor tüketiciler.Piyasa fiyatı bunların 115 TL-120 TL civarında. Tabii fiyat anlamında gerçekten Çok avantajlı. Onun yanı sıra elinde yabancı şişe varsa fark vermeden birebir değiştirebiliyorlar.
BAŞKA MARKALARDAN DEĞİŞİM ÜCRETİDE YOK..!!
Örneğin herhangi bir başka markanın Şişesi varsa onu getirdiklerinde Karaca kaya’yı alıp gidiyorsun, değişim ücreti ödemiyorsun, böyle bir kolaylığımız da var. Şubeler bu şekilde çok güzel iş yapıyor. Aynı zamanda sadece Damacana yok , pet şişe,meşrubatı, sodası, hepsi var. Hem o yakındaki esnaflar gelip artık ne ihtiyaçları varsa petleri ,sodaları, kolaları, meşrubatları, çayları ,şekerleri alıyor. Toptan fiyatına alıyorlar şu anda. Mesela toptan fiyatına 60 TL 24’lü su alabiliyorlar, 0,5 litrenin tanesi 2,5 TL’ye gelmiş oluyor.
***Yine gelen sorulara baktığımızda bu sistemin yurt geneline de yayılma anlamında bir düşünceniz olup olmadığını sormuş okuyucularımız?
BURSA’DA 50 ŞUBE’YE ULAŞMA HEDEFİMİZ VAR..!!
—- Hedefimiz öncelikle Bursa’yı tamamlamak. Bursa’da 50 şube hedefimiz var. Şu ana kadar 24 şubeye ulaştık ve en kısa zamanda bu hedefimiz olan 50 şubeye Bursa genelinde ulaşma çabasında olacağız.
*** Karacakaya su tabii çok bilinen bir lezzet. Bu anlamda üretim anlamında personel yapısı olarak nasıl ilerliyorsunuz?
— Direkt 150 kişi olmakla birlikte dolaylı olarak 500’ü bile geçiyor diyebilirim.
*** Yine Tabii başarılı Bursa’nın yakından tanıdığı genç bir iş insanı olarak size Türkiye ekonomisinin gidişatı ile ilgilide hatırı sayılır sayıda soru gelmiş Sinan Bey?
DOĞRU YOLDA İLERLİYOR DİYEBİLİRİM..!!
—- Şu anda çok ciddi bir mücadele var ,sıkı politika izleniyor. Ben bir sene içerisinde işlerin ,ekonominin toparlanacağını düşünüyorum. 2026 ortalarına doğru ekonomiyi Allah nasip ederse toparlayacaklar diye düşünüyorum, şu anda doğru yolda ilerliyor diyebilirim.
***Sinan bey bize gelen sorulardan derlediğimiz, hazırladığımız sorular bu kadar son olarak bizim sormayı unuttuğumuz sizin eklemek istediklerinizİ almak isteriz. Bizlere okuyucularımıza tüm Türkiye’ye neler söylersiniz?
GEL-AL’DA DAMACANA 49 TL..!!
— Karacakaya Su’ya ,yerli markamıza güveniyoruz. Soğukpınar’daki üretim tesislerimizde de bir yenilemeye gittik. Üretim safhasından tüketiciye kadar el değmeyen tesislerimizde üretim yapılıyor.Tabii 20 yıl oldu neredeyse eskiyince işte böyle bir yenilemeye gittik bayağı bir de yol aldık. Karacakaya hem Bursa’nın markası ,hem de yerli bir marka bu anlamda bizde tüm Bursa’da yaşayan bizim bu röportajımızı okuyan tüm Bursalılardan bu Bursa’nın markası Karacakaya Su’yu tüketmelerini,tercih etmelerini bekliyoruz. Çünkü gerçekten fiyat anlamında da çok uygun bir kampanyaya başladık en başta da söylemiş olduğum gibi bu Gel-al gerçekten çok güzel bir proje ve bu anlamda güzel satış rakamlarına da ulaştık. Boş damacanayı getiriyorsunuz ve herhangi değişik bir marka dahi olsa şişe ücretsiz değişimle doluyu alıp götürüyorsunuz. Ve sadece ve de sadece 49 TL. Bugünkü röportajımızda ben genelde bu Gel-al’a ağırlık vermek istedim. Gel-al kampanyamızı Gel al’daki fiyatları tüm Bursa duysun istedim.
HERKESE GÜZEL,HAYIRLI,BEREKETLİ BİR RAMAZAN AYI DİLİYORUM..!!
Bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan dolayı ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum. Ramazan Ayı içerisindeyiz herkese güzel,bereketli bir Ramazan ayı geçirmelerini diliyor,sonrasında da güzel bir bayram temennisinde bulunmak istiyorum.Başta Bursa’da yaşayan üç buçuk milyonu aşkın insanımıza ve yurt genelinde yaşayan 86 milyon Türk insanına Bursa’dan, Karacakaya Su’dan sevgilerimi, selamlarımı ,gönderiyorum, esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.
BU FİYATA KAÇMAZ DİYORUM..!!
Bursa’mızın markası yerli üretim Karacakaya Su Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kahraman’a bizler de bundan sonraki çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde başarılar dilediğimiz gibi bu güzel su kampanyasının tüm Bursa’da bilinmesi anlamında bizlerin de bir desteği olursa ne mutlu bizlere.Çünkü küçücük bir 5 litrelik içme suyunun şu mübarek Ramazan gününde bile marketlerde ne kadara, kaç liradan satıldığını bilen bir kişi olarak 19 litrelik dev damacananın Gel-al usulü ile 49 liradan satılıyor olmasını tüm Bursa’ya buradan söyleyebilmenin, duyurabilmenin de ayrıca mutluluğunu yaşıyoruz.
KARACAKAYA SU’YU TANIYALIM..!!
Karacakaya, 2007 yılında Uludağ’ın zirvesinde, Soğukpınar köyünde doğal suyun çıktığı noktada kuruldu. Uludağ’ın zirvesinde, 1450 metre yükseklikte bulunan Karacakaya Su dolum merkezi, borularla taşıma yapmadan, suyu kaynağından direkt olarak şişeleyerek müşterileriyle en doğal suyu buluşturma hedefini halen korumaktadır. Karacakaya Su bir marka için kısa sayılacak bir süre önce kurulmasına rağmen, iyi kaynak seçimi, eşsiz lezzeti ve doğal mineralli yapısıyla su sektöründe Türkiye’de satışları en hızlı büyüyen firmasıdır.
Kalite Politikamız
Karacakaya Doğal Kaynak Suyu’nun kurulduğu günden bugüne doğal kaynak suyunu, kullanım amaçları ve yasal gerekliliklere uygun şekilde, yeterli personel, bina, ekipman ve yardımcı sistemler ile donatılmış olarak, Türkiye ve Avrupa Birliği güncel iyi imalat uygulamaları (GMP) gerekliliklerini temel alarak, üreterek dağıtmaktadır.
Karacakaya, İnsani Tüketim Amaçlı Su Yönetmeliği’nin 36. maddesinde izin verilenler dışında herhangi bir işleme tabi tutulmaksızın Ek-1’deki nitelikleri taşıyan, etiketleme gerekliliklerini karşılayan doğal kaynak suyumuzu çağımızın gerektirdiği bilgi ve teknoloji ile işleyip ambalajlayarak piyasaya güvenle sunmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından düzenli olarak analizlerle denetlenmektedir.
Karacakaya üretime geçmeden sektörün en prestijli belgelerinden olan HACCP ISO9001 belgelerini almaya hak kazanarak insana ve doğaya verdiği önemi belgelemiştir.