Demokrat Zafer

İSMAİL DEMİR’DEN VİZYON PROJELER..!!

Aylar öncesinden Dağder Genel Başkan adaylığını açıklayan Bursa’mızın sayılan ,sevilen iş insanlarından İsmail Demir’in Gençlik, STK, Muhtarlar ve Halk buluşmaları devam ediyor. Dağ Yöresinin Gençleri, Değerli muhtarlarımız ,Stk başkanları ve idarecilerinin yanı sıra geniş halk kesimlerinin de katılmış olduğu buluşmalardan biri daha Hayat Lokantası’nda geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.
Dağder Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Arıaslan,Sırameşeler Mahallesi Muhtarı Hatice Yanar,Alaaddin Mahallesi Muhtarı Emine Aytekin,Fadılköyü Dernek Başkanı Ferruh Tayan ,Durhasan Köyü Dernek Başkanı Serdal Aydoğan’ın yanı sıra daha birçok Dernek yöneticisi,idarecisi ile birlikte gençlerin ve geniş bir halk kesiminin de hazır bulunduğu buluşmada Dağder Genel Başkan adayı İsmail Demir projeleri ile ilgili gelen konuklara ve basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak şunları söyledi;
“Kıymetli Misafirlerimiz, ekip arkadaşlarımız ,ağabeylerimiz ,kardeşlerimiz toplantımıza hoş geldiniz. Proje yapmak için faaliyet yapmak için her şeyden önce ekonomik anlamda güçlü bir Dağder gerekli. Bizim de bununla ilgili yaklaşık 37 tane projemiz var.Bunların tamamını nasıl gerçekleştirebileceğimizi ve inandığımız projeleri kamuoyuna, vatandaşlara, derneklere sunduktan sonra,yapılabilir düzeye getirip sizin huzurlarınıza çıkıyoruz.Bunların nasıl olabileceğini sizlerle paylaşıyoruz.Dağder’e kalıcı gelir elde edebilecek projelerimiz var.Madde madde ilerleyelim isterseniz.

DAĞDER SİGORTA’YI KURMAK İSTİYORUZ..!!

***Dağder Sigortayı kurmak istiyoruz.Yaptığımız araştırmalar doğrultusunda dağ yöresinde 172.000 tane Motorlu taşıt var.Hepimiz zorunlu trafik sigortası ödüyoruz yani motosikletten tutun ağır iş makinasına kadar ortalama 20.bin TL her birimiz zorunlu trafik sigortası ödüyoruz ve sigorta şirketlerinin kar marjı %16. Her bir araçtan ortalama 3.200 TL kar elde ediyorlar.Hepsini değil %10 başarı sağlasak bile yıllık 55 milyon TL eder.Bugünkü rakamla yıllık 55 milyon TL. Şimdi bunu neden ilk başta söylüyoruz. Az sonra söyleyeceğimiz projelerin tamamında ekonomi çok önemli.Ekonomimiz düzgün olmazsa proje yapamayız.Bizim Dağder’imize destek olmak isteyen hemşerilerimiz elbette olacak Dağlı olmayıp belki hayır yapmak isteyen nihayetinde biz kamu yararına dernek statüsündeyiz.Bu şu demek işletmesi olanlar daha iyi bilir, ödeyeceği verginin %5’ine kadar Dağder’e bağış yaptığında vergisinden düşebiliyor.Bu zamana kadar Dağder’in gelmiş geçmiş bütün yöneticilerine biz teşekkür ediyoruz ama en önemli değer olan kamu yararına dernek statüsünü alan yönetime de ayrıca bir teşekkürüm var benim. Ciddi manada emek sarf etmişler ki direkt cumhurbaşkanlığından bu statüyü alabilmişler.

DAĞDER EĞİTİM KURUMLARI..!!

*** Eğitim, gençlik ve gelecek bizim için çok önemli. Biz gençlerimizi eğitimle birlikte harmanladığımız sürece geleceğimizi şekillendireceğiz.Biz istiyoruz ki Dağder Eğitim Kurumları’nı kuralım.Herhangi bir işletme ile ya da dershaneyle anlaşma yapmaktansa Bizim Dağder’imize ait bir eğitim kurumumuz olsun.Belki 100, belki 200, belki 500 kardeşimize kendi branşlarında, kendi dallarında ücretsiz eğitim imkanı sağlayalım. Bir etüt gibi dershane mantığıyla düşünün. Bizim coğrafya olarak ekonomimiz çok güçlü değil bireysel olarakta çok fazla güçlü insanlar değiliz. Dershaneler bugün en az 100.bin liradan başlıyor sezonluk.Bir yerle anlaşma yaptığınızda 120.bin liraysa Dağder üyelerine örnek 100.bin lira olur diyoruz. Ben bireysel de gittiğimde pazarlıkla 90’a ,80’ne zaten düşürebiliyorum.Yani böyle sadece kağıt üzerinde kalabilecek faaliyetler haricinde bizim eğitim komisyonumuzla yöremizdeki eğitimcilerin de destekleriyle beraber istikbali parlak gençlerimize ücretsiz bu eğitimi sağlayalım en azından bir doktorumuz çıkar ,mühendisimiz çıkar içlerinden.Bu eğitimde yapmak istediğimiz birinci hamle, bunun gibi birkaç tane hamlemiz daha var. Onları da sırayla anlatacağım.

DAĞDER SAĞLIK KURUMU-DAĞDER ARAMA KURTARMA

*** Bizim Dağder’imizin sağlık ekiplerine de ihtiyacımız var. Şimdi bizim hastane statüsünde değil ama en azından ilk yardım eğitimleri verebilecek halkımıza,Dağlı hemşerilerimize ilk yardım eğitimleri alabileceğimiz belki hayat kurtaracağımız hamleleri öğrenebileceğimiz Dağder sağlık kurumuna ihtiyacımız var. Daha önceki yönetimin başlattığı fakat çeşitli nedenlerle bitiremediği yarım kalan bir proje var.Dağder arama kurtarma bu bizim için de çok önemli bir proje. Biz istiyoruz ki bütçeyi oluşturduktan sonra tam teçhizatlı bir Dağder arama kurtarma ekibimiz olsun. Birçok kardeşimiz bu anlamda gönüllü hareket etmek istiyor. Afad’da ,Akut’ta ya da çeşitli arama kurtarma derneklerinde bu çalışmaları yapan arkadaşlar var bunların yardımları ile desteğiyle beraber inşallah Dağder arama kurtarmayı kuracağız.

4 DAĞ İLÇESİNE AKTİF TEMSİLCİLİK..!!

*** Bizim 4 tane dağ ilçemiz var mevcut yönetimimiz zaten Osmangazi sınırları içerisinde. 4 dağ ilçemize aktif bir temsilcilik açmak istiyoruz.Örneğin Mazlumlar’dan Ahmet ağabeyimiz her hafta Bursa’ya gelemeyebilir ama cuma günü cumaya iner. Orada Dağder’in bir yeri olduğunda otursun,çayını, kahvesini içsin varsa talebi, şikayeti, önerisi söylesin.Rahatça kendi evine gider gibi gidebilsin diye 4 tane dağ ilçesinde açık, aktif temsilcimiz olacak.Sadece 4 dağ ilçesi ile bitmeyecek bu mesela Karacabey’e gitmiştik biz Karacabey’de 300 tane dağlı hemşehrimiz var. Bunların şube talebi oldu. Neden olmasın.Demirtaş’ta yine yüzlerce hemşerimiz var onların da bir araya gelebileceği bir şubeleri neden olmasın.

İLK SENE 500 ÖĞRENCİMİZE BURS VERECEĞİZ..!!

*** Az önce saymıştım ya gençlerle ilgili başka projelerimiz de var diye. Bunlardan biri de burs. Şu an mevcut yönetiminde devam ettİrdiği Dağlı olan hemşerilerimize burs imkanı sağlamaya çalışıyorlar şu an 144 tane yanlış bilmiyorsam öğrenci kardeşimize burs imkanı sağlanıyor. Neden 144 gelir bu kadar herhalde diye tahmin ediyorum. Bir şey söyleyemem. Biz şöyle bir vizyonla hareket ediyoruz.Bizim kısa, orta ve uzun vadeli projelerimiz arasında bu kısa olan projemiz. İlk sene 500 öğrencimize burs vereceğiz biz bunu da nasıl yapacağız Dağder’in kasasına herhangi bir dokunuş yapmadan olacak. Yaklaşık 50 tane yöneticimiz olacak. Her bir yöneticimiz 10 kişilik burs desteği sağladığında belki bunu sponsorla sağlayabilir belki cebinden vermek ister bilemiyorum dolayısıyla herhangi bir desteğe ihtiyacımız kalmadan birinci sene 500 kardeşimize burs vereceğiz inşallah.

BAŞKAN YARDIMCISI STATÜSÜNDE KOORDİNATÖRLER ATANACAK ..!!

*** Teşkilat yapısı çok önemli. Biz şunu yapacağız, siyasi partiyi teşkilatlanması gibi 4 dağ ilçemizde de bizim koordinatörlerimiz olacak. Şöyle Büyükorhanlı koordinatörümüz Büyükorhan’ı bilen birisi olsun, Büyükorhanlı birisi olsun büyükorhan’dan gelen birisi onu muhatap alsın. Şimdi Kelesli adama Büyükorhan’ı sorarsak bilmeyebilir.Sorunlarını bilmez belki, yolunu bilmez. Bununla ilgili 4 dağ ilçemize başkan Yardımcısı statüsünde Koordinatör atayacağız. Herkesin kendi ilçesinden sorumlu olabileceği.Bir diğer husus Dağder şubeleri var şu anda 6 tane şubemiz var bizim. Köy derneklerine yapmayı planladığımız destekler gibi bu desteğin aynısını Dağder şubelerinin tamamına yapacağız.Şubeler bizim için çok önemli, resmi anlamda bir bağlılığı yok aslında Dağ der’in şubelerinin, çünkü biz federasyon ya da konfederasyon değiliz. Ama şunu biliyoruz ki resmi olmayan gönül bağı ile bağlı olan şubeler inşallah daha da aktifleşirse sadece çay ,kahve İçilen bir mekan halinden çıkıp, dağlıların ,hemşerilerimizin proje yaptığı orada dernek ve vakıflaşmanın genelinde olan birlikteliği sağlamak açısındanda İnşallah biz de bir katkı sağlamış olacağız.

ÜRETEN KADINLAR KOOPERATİFİ..!!

*** Gençlerle birlikte burada birçok kardeşimiz, ablamız var. Kadınlara da yapmak istediğimiz projeler var.Onlardan bir tanesi de şu bizim dağ yöremizde organik ürün üreten birçok hemşerimiz var. Pekmez, makarna,erişte, tarhana yapıyor. Biz istiyoruz ki bu ürettikleri ürünleri zaten bunun yapım aşaması var çok emek sarf ediyor. Örneğin 50 liralık malzeme ile yapıyorum 70’e satsam yeter diyor. kendi emeğini hiçe sayıyor. Biz böyle olsun istemiyoruz, üreten kadınlar Kooperatifi kuralım istiyoruz Dağder çatısı altında. Bu üretilen ürünleri de Dağder organik marketler olarak şubeleşelim hem istihdam sağlamış olalım hem de Bursa’da birçok noktada organik ürüne ulaşamayan insanların ulaşımına fayda sağlayalım, dolayısıyla bir gelir kapısı daha elde etmiş olsun dağlı hemşehrilerimiz.

DAĞDER SÜREKLİ AÇIK OLACAK.GENÇLERE,KADINLARA TAHSİS EDİLECEK..!!

*** Biz şöyle bir şey yapalım istiyoruz,Dağder’in kapısı her hemşehrimize açık olduğu gibi gençlerimize ve kadınlarımıza da tahsis anlamında da sürekli açık olacak.Dağder kapalı olmayacak nöbet sistemi uygulayacağız, her gün Dağder açık olacak, oraya giden herkes bir muhatap bulacak. Bu zamana kadar yapmış olduğumuz öyle şeylerden birisi de şuydu. Bizim Dağder yöneticilerini bizim hemşerilerimiz tanımıyor.Dağder’e gittiğinde herkes birbirine bakıyor. Bu kim ,bu kim diyor. Yönetici isen 600.bin kişinin soluğu olmaya neferi olmaya niyet etmişsin ama oraya gelen misafiri tanımıyorsun ,işin garibi oraya gelende seni tanımıyor. Bence bu böyle olmamalı bütün yönetici arkadaşlarımızı kamuoyuna tanıtmamız lazım. Bugün gençler bir proje yapıyor gençler siz üstünüze alınmayın gençler bir proje yapıyor bitiriyor ,tamamlıyor ,başkan geliyor fotoğrafı veriyor gidiyor. Bu başarının bir hikayesi yok muydu, bu gençlerin bir mücadelesi yok muydu, belki soğuk demedi, yağmur demedi belki cebinden para harcadı belki çoluğundan çocuğundan feragat etti.Bunlar hiç kimsenin umurunda olmadığı için bu zamana kadar görmüş olduğumuz eksiklik de buydu bizim gençlik kolları, kadın kolları ve ana kademe yönetiminin tamamını kamuoyu tanıyacak.

*** Tarım ve hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimize kendi alanlarında kuracağımız komisyonlarla ücretsiz brifingler vererek direk yerinde konuyu anlatarak uygulamalı bir şekilde anlatarak onların verimliliğini arttırmaya yönelik çalışmalarımız olacak. Devletin çeşitli kanallar vasıtasıyla destekleri oluyor işte KOSGEB, Dünya Bankası ya da devlet bankaları aracılığıyla örnek veriyorum Bursa’ya pay veriliyor hibe veriliyor ya da faizsiz kredi veriliyor. Bizim hemşerilerimizin yüzde kaçı bundan faydalanabiliyor çok az bir rakam. Sebebi zaten haberi olmuyor bilmiyor biz bunları duyuramıyoruz. Bununla ilgili komisyonlarımız kurulduğunda sadece bunların takipçisi olacak devletin sağladığı özel kurumların sağladığı imkanları bizim hemşerilerimizle buluşturacak ve bilgilendireceğiz.

BENİM “DAĞDERİM VAR” DESİN İSTİYORUZ..!!

*** Hiç böyle şeyler yaşansın istemiyoruz ama diyelim ki herhangi bir köyde yangın çıkıyor Ahmet amcamızın damı yanıyor, hayvanları telef oluyor. Biz istiyoruz ki bizim bir Depomuz olsun Dağderimize ait Depomuz olsun o yangın çıktığında daha yangın sönmeden adamcağız “eyvah ben ne yapacağım” demeden asli ihtiyaçları varsa çocuğunun mamasına, bezine kadar acil ihtiyaçlarına ,sıfır hiç kullanılmamış bir şekilde daha oradaki yangın sönmeden buradan tırımız çıksın vatandaşımızın yarısına merhem olsun. Sadece vatandaş şunu bilsin, evet benim Dağderim var desin, benim İsmail’im var, Ayşem var, Fatma’m var demeyecek benim Dağder’im var diyecek. Biz bunu söyletebilirsek Allah nasip ederse çok güzel bir iş başarmış olacağız. Bu da inanın bana belki bize olmasa da bizden sonraki nesillere müthiş derecede katkı sağlayacak.Bizim evlatlarımız göğsünü gere gere biz Dağlıyız diyebilecek .Bunu Dağder sayesinde başaracağız ve hep beraber başaracağız.

KONSERVE MUAMELESİ BİTECEK-KÜSKÜNLÜKLER SONA ERECEK..!!

*** Ben her gittiğim yerde şu örneği veriyorum. Biz gençlere hep konserve muamelesi yaptık. Konserve gibi aldık açtık kapağını masa taşı, sandalye taşı ,yemek dağıt, masa taşı ,sandalye taşı, yemek dağıt. İşi bitti gençlerin kavanozu da koyduk yerine.Şimdi bu gençler büyüdü derneğe küstü, bize küstü, hatta kızdığı için küstü onların gönülleri de zor alınıyor şu anda Derneğin en büyük sıkıntısı ne ekipleşememek. Sağ olsunlar yine geliyorlar bizi yalnız bırakmıyorlar. Biz de onları yalnız bırakmayacağız.Hangi gencimize sorsak muzdarip çeşitli sebeplerden dolayı muzdarip. Burada öz eleştiri de yapmamız lazım benim de hatam var, senin de, hepimizin hatası var, düzeltilebilir hatalar bunlar. Nasıl faaliyetle, sözle değil ya işte kusura bakmayın arkadaşlardan ziyade, en büyük özür bence yapılan hatayı eylemle düzeltmektir. Gençler de gözü görür, gönlü kalbi mutmain olur onlar da yavaş yavaş döner. Aynı şekilde kadın kollarımız da bizim güçlü olmalı. Siyasi parti Teşkilatı gibi teşkilat kurmak istiyoruz dedik,çok uzun süre gitsin uzun soluklu olsun yönetimler belki yöneticiler değişse de adet üzere de olsa bizden önceki yönetim çıtayı şuraya çıkartmış ki biz de daha yukarıya çıkartalımı düşünmeleri gerekiyor ki yavaş yavaş vizyon atlamaya devam edelim bizim için bu da çok önemli.

GENÇLİK MERKEZİ’NE İHTİYAÇ VAR..!!

Dağder’in bir tane genel merkezi var. Çok da güzel lokasyonda bir yeri var Dağder’in ikinci bir Dağder’e değil de mesela bir gençlik merkezine ihtiyacı var.Farklı bir alanda. Onların sosyal alanda da sportif alanda da keyifli vakit geçirebilecekleri bir yer olması lazım.Örnek veriyorum yani masa tenisi olabilir, bilardo olabilir hatta gençlik merkezinin içerisinde dönemin son teknolojisi bir kütüphanesinin olması lazım. Gençlerden kastım benim yaşı 30’a yaklaşanlar değil yanlış anlaşılmasın. Bizim tabana inmemiz lazım. 2. maddede örnek vermiştim ya biz öğrenci kardeşlerimize Dağder eğitim kurumlarında ücretsiz eğitim verelim dediğim kastım yine Üniversite öğrencileri değildi bunlar lise çağındaki öğrenciler. Üniversite öğrencilerini zaten burslarla destekleyeceğiz bu bizim vazifemiz ama bunun haricinde biz neler yapacağız.Mutlaka bunları başaracağız. Gençlerimiz denilince genel algı mıdır bilmiyorum hep erkekler geliyor aklımıza asla değil biz genç kızlarımız yarınımızın anneleri, ablaları bizim için çok kıymetli. Çünkü bizim evlatlarımızı genelde annelerimiz yetiştiriyor. O yüzden genç kızlarımıza da Kadın Kolları aracılığıyla onların eğitimine de destek olmaya çalışacağız onların varsa herhangi bir noktada desteğe ihtiyacı maddi ,manevi her türlü Dağder onların yanlarında olacak. Şimdi belki bizim unuttuğumuz birçok nokta vardır, gençlik merkezini ben kafama göre oluşturursam birçok eksik kalabilir bunu da sizlerle beraber yapacağız. Buraya ne koyabiliriz. Burayı nasıl şekillendirebiliriz. Burada neler olabilir. Hep onlara danışacağız, onları önemseyeceğiz.

YILDA BİR GÜN DAĞLILAR GÜNÜ OLSUN İSTİYORUZ..!!

Her şeyin bir günü var.Biz yılda bir gün Dağlılar günü olsun istiyoruz.Örneğin 20 Nisan dünya dağlılar günü olsun. O gün toplanalım mesela Bursa stadını bir gün isteyelim belediyeden ya da Kocayayla’mız var orada da olabilir. Ben diyorum ki 50.000 kişi toplarız biz.Bakın şimdiden bunun altyapısını şöyle hazırladık.Mesela bir iş adamı arkadaşımız var “mesela yemeği ben karşılarım” diyor. 50.000 kişi diyorum 60.000 kişi diyorum ya sen topla yeterki diyor yemek benden diyor. Diğeri çocuk oyun alanını parkur benden diyor.Biz ne yapacağız hiç para almayacağız insanlardan sembolik bir şey alalım dedik atıyorum 20 TL’ye bilet satalım şu anda ne var revaçta yerli ve milli dediğimiz Togg otomobil var değil mi. Artık kime nasipse hangi köye çıkarsa bir ağabeyimize, amcamıza alsın anahtarı gitsin. İnanın bana Trabzonlular 5.000 kişi toplanıyor Kocayayla da 50.000 kişilik etki oluşturuyor Biz 50.000 kişi toplarsak bırakın Bursa’yı ülke çapında nama kavuşuruz Dağder olarak.

HALI SAHA-ÇOK AMAÇLI SALON..!!

Bunun yanı sıra Dağdere ait bir halı saha problemimiz var.Nüfusun büyük çoğunluğu da garaj altında yaşıyor,ve burada da mutlaka bir düğün salonu olması lazım. Hatta bu düğün salonu olarak da kalmamalı çok amaçlı bir salona ihtiyacımız var. Gençlerin bir araya gelebileceği ,konferans verebileceği, toplantı yapabileceği ya da Derneği olmayan birçok köyümüzün Dernek merkezi olarak kullanabileceği bir salona çok amaçlı bir salona ihtiyacımız var.

ŞEFFAFLIK-ULAŞILABİLİRLİK-SEKRETERYA..!!

Çok merak ettiğim bir konu var, derneğin gelir-gider tablosu nedir. Bu soruyu sorduğumda da herhangi bir cevap alamıyorum bana aidatını öde diye mesaj geliyor. Esnaf olduğumuz için birçok esnaf arkadaşlarımıza gidilip şunu yapacağız bunu yapacağız diye taleplerle geliyorlar ama ben soru sorduğumda cevap alamıyorum. Diyorum ki ayda bir defa web sitemize bizim mali bilançomuzu yayınlayalım zor bir şey mi. Ocak ayı gelirleri giderleri ,Şubat ayı gelirleri giderleri hepsi yazılsın. Ben ödediğim aidatın nereye gittiğini bileyim. Öyle oldu mu şeffaf olduğumu gözüm kapalı daha fazla aidat da veririm ben.Dağder başkanından tutun da çaycı Mehmet abisine kadar herkesin telefonu ulaşabilir olsun. Tabii ki olmadık zamanlarda değil ulaşılabilir zamanlarda bunun da suistimal etmeye kimsenin hakkı yok. Ayrıca yine Dağderimize bir sekreter ya kurmak istiyoruz birçok kamu kurumlarında bu var. Dağder’den biri randevu almak istiyorsa başkana ulaşamıyorsa sekreteryadan ulaşabilir ya da Dağder bir yerden randevu almak istiyorsa sekreterya alır. Arar valiliği randevu alır, arar milli eğitimi randevu alır. O kargaşayı ,şamatayı bitirebilecek bir birim bu, sekreteryayı mutlaka kuracağız, bilgi işlemi kuracağız sabit kalıcı olarak.Daha çok konular var anlatacaklarımız var projelerimiz var yine zamanla seçime kadar birçok toplantı yapacağız buluşmalar yapacağız ve projelerimizi yine paylaşmaya devam edeceğiz. Beni dinlediğiniz için ben de size teşekkür ediyorum, Bursa’da yaşayan dağ yöresinde yaşayan tüm hemşerilerime herkese sevgilerimi selamlarımı gönderiyorum. Esenlikler diliyorum.Diyerek konuşmasını tamamladı.

BULUŞMALAR DEVAM EDECEK..!!

Dağder genel başkan adayı İsmail Demir’in konuşmasından sonra söz alan değerli dağ yöresi gençleri,STK temsilcileri ,muhtarlar ve katılımcılar İsmail Başkanı sorularını yöneltiler, karşılıklı istişareler ve yeni projelerin de teklif edildiği ve bunların İsmail Demir ve ekibi tarafından not edildiği gece sıcak sohbet eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Herkesin söz alabildiği istediğini sorabildiği ,önerilerini sunduğu gece katılımcılarda güzel anılar bırakarak sona ermiş oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ