Demokrat Zafer

“Her kim ki dinime “çağ dışı” derse, biz hakkımızı helal etmiyoruz!”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hİlmi Şanlı’nın CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Diyanet İşleri Başkanlığı’nın okul öncesi Kur’an Kursları hakkında sarfettiği açıklamalar ile ilgili yaptığı açıklamada; “CHP Grup Başkanvekili Özgür ÖZEL, Diyanet işleri Başkanlığı’nın Okul Öncesi Kur’an Kursları için açıklamalar yapmış, skandal ifadeler kullanarak Diyanet işleri Başkanlığı’nın okul öncesi eğitimi için “ORTAÇAĞ ZİHNİYETİ” diyerek; Diyanet okul öncesi eğitim birimleri kuruyor. Okul öncesi eğitim Diyanetin işi mi? Sübyan mektepleri kurmuşlar, kurumsallaştırmaya zorunlu yapmaya çalışıyorlar. Bu kafayla, orada bilimin B’si, Fiziğin f’si, matematiğin m’si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir ortaçağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet’e ne bu millete faydası var gibi ifadeler kullanarak aslında kendisinin bizzat ortaçağın vücut bulmuş hali olduğunu ifade etmiştir.

Sayın Özgür ÖZEL; Batıya göre “Ortaçağ” Türk Milletinin ve İslam âleminin en aydınlık çağı. Türk İslam medeniyeti Ortaçağ’da; felsefede, tıpta, astronomi ve matematikte Batı’ya örnek oldu.  Tarih cahili bu ve partisi Batı tercümesi eserlerden ezber yaptığından bunları bilmez.

Bizim açımızdan Ortaçağ karanlık değil aydınlıktır. Orta çağı insanlığın en karanlık dönemi sanan biri ya dünyayı Avrupa’dan ibaret sanan bir Avrupa ırkçısıdır. Ya da kendi mazisinden habersiz cahillerdendir. Dünü anlayamadığı gibi yarınlarımız için de hayır ve hikmet vaaz edemeyecek bir zihniyet fukaralığın temsilcisidir. Orta Çağ, Batı’da karanlık çağ, Doğu’da altın çağ olarak anılır. Avrupa’da kardeş kardeşin çiğ etini yerken, Doğu’da sabahlara kadar ilmin istikameti üzerinde mülahazalarda bulunurlardı. “Oysa aynı Orta Çağda Müslüman ülkeler bilim, sanat, hukuk, felsefe vb medeniyet bileşenlerinden muasırlarının fersah fersah ilerisindeydi. Biz ne zaman bunlara önem vermeye başlayacağız?

Din eğitimi ailede başlayan kapsamlı bir eğitim sürecidir. Anne karnındayken bebeğe Kur’anı Kerîm ve ezan dinletilmesi, dünyaya geldiğinde kulağına ezan-kâmet okunması ve güzel bir isim verilmesi gibi bir kısım görev ve tavsiyelerle başlayan bu süreç hayat boyu devam eder. Örgün din eğitimi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri ile seçmeli Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerinde okullarda verilmektedir. Yaygın din eğitimi ise, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından ağırlıklı olarak Kur’an kursları ve camilerde yürütülmektedir. Kur’an kursları, Allah’ın insanlığa gönderdiği son ilahi kitap olan Kur’an-ı Kerim’i okumak, anlamak ve ona uygun bir hayat yaşamak isteyen Müslümanların Kur’an eğitim ve öğretimine yönelik geliştirdikleri önemli kurumlardan biridir. Kur’an kursları, muhataplarına Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğretimi yanında, milli birlik ve beraberlik bilincinin geliştirilmesi, sevgi, saygı ve dostluk bağlarının güçlendirilmesi, vatan, millet, bayrak, şehitlik, gazilik gibi milli ve manevi değerlerin özümsetilmesi, bir arada yaşama ve sorumluluk bilincinin geliştirilmesi gibi değerlerin kazandırılmasını amaç edinmiş yaygın din eğitimi merkezleridir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca  Kur’an kurslarında gerçekleştirilen önemli yaygın din eğitimi faaliyetlerinden biri de, din eğitiminde yaş sınırlamasının kaldırılmasıyla birlikte, toplumdan gelen talepler doğrultusunda uygulanmasına başlanan ve değerler eğitimini esas alan “Kur’an Kursları Öğretim Programı (4-6 Yaş Grubu)”dır. Kur’an Kursları Öğretim Programı (4-6 Yaş Grubu), her yaş grubundan öğrencinin cami ve Kur’an kurslarına gelebilmesi, kurslara devam eden öğrencilerin çoğunluğunu yetişkin ev hanımlarının teşkil etmesi ve önemli bir kısmının okul öncesi yaş  grubu çocuk sahibi olması, çocuklarının din eğitimi ihtiyacının karşılanmasına yönelik müftülüklerimize ve Başkanlığımıza müracaat etmeleri gibi gerekçelerden hareketle ilk olarak 2013-2014 eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulmuştur.

Akademisyenler, pedagoglar, Kur’an kursu öğreticileri ve okul öncesi öğretmenlerinin görüşleri alınarak çoklu katılım anlayışıyla hazırlanan program, uygulanmaya başlanmasıyla birlikte erken çocukluk dönemi din eğitiminin sağlıklı bir şekilde verilmesini talep eden toplumumuzun büyük bir teveccühünü kazanmış ve Başkanlığımızın en önemli yaygın din eğitimi faaliyetleri arasında yer almıştır. 6 Söz konusu programla; çocukların kendi seviyelerinde sevgi, saygı, yardımlaşma, iyilik, adalet, sorumluluk, doğruluk ve sabır gibi İslam dininin temel değerlerini insan hayatına anlam kazandıran unsurlardan biri olarak fark etmeleri yanında dinimizin temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’i ses ve şekil olarak kendi seviyelerinde tanımaları hedeflenmektedir. Genel Müdürlüğümüz, yaygın din eğitimine yönelik hazırlanan tüm programlarda olduğu gibi 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları program ve materyallerinin, muhatapların ilgi, ihtiyaç ve beklentileri göz önünde bulundurularak yeniden yapılandırılmasına büyük önem vermektedir.

Bu programın amacı, Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ve temel ilkelerine uygun olarak çocukların kendi seviyelerinde;

  1. İslam dininin değerlerini insan hayatına anlam kazandıran unsurlardan biri olarak fark etmelerini,
  2. Kazanacakları değerleri gündelik hayatta kullanmalarını,
  3. İslam’ın temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’i ses ve şekil olarak tanımalarını,
  4. Allah’ı sevgi temelinde tanımalarını ve yaratılıştaki düzeni fark etmelerini,
  5. Peygamber Efendimizin kişiliğini ve karakterini tanımalarını, sevmelerini ve model almalarını,
  6. Sağlıklı bir din ve ahlak gelişimi göstermelerini,
  7. İyi alışkanlıklar kazanmalarının yanı sıra beden, zihin ve duygu gelişimlerine katkı sağlayacak nitelikte öğrenim görmelerini sağlayacak uygun bir ortam sunmayı amaçlamaktadır.

Sayın Özgür ÖZEL ve O’nun gibi düşünenlerin de; hakkında bilgi sahibi olmadan 4-6 yaş Kur’an Kurslarını eleştirenlerinde bu müfredattan geçmesi lazım diye düşünüyoruz.

Sayın Basın Mensupları;

Her kim ki dinime “çağ dışı” derse, biz hakkımızı helal etmiyoruz. Millete hakaret, bühtan ederse, biz hakkımızı helal etmiyoruz.

Katillerin ellerini sıkana, zulme haksızlığa arka çıkana, milli mefkureye eğri bakana, hakkımızı helal etmiyoruz.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesi olarak, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’ na diyoruz ki;

Diyanet işleri Başkanlığı Türkiye Cumhuriyeti’nin Banisi Merhum Mustafa Kemal ATATÜRK’ün kurduğu devletimizin en önemli kurumlarından biridir. Aziz Türk Milletinin evlatları dinini, diyanetini devletimizin kontrolünde olan Kur’an Kurslarında öğrensin. Merdiven altı eğitimlere gitmesinler. FETÖ vari yapılanmalara bir daha fırsat verilmesin. Her yaştan insana dinini öğretmek Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Anayasal görevidir. Sayın Özgür ÖZEL, Atatürk’ün kurduğu bu kurumu hedef alarak Atatürk düşmanlığını da gün yüzüne çıkarmıştır. Sendika olarak Özgür ÖZEL’in CHP Grup başkanvekilliğinden istifasını istiyoruz.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ