Genel Başkan Teoman Mutlu: “Genel Af, Toplumsal Barışın Anahtarıdır!”
Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, katıldığı canlı yayında milyonların beklediği “genel af” çağrısını yineleyerek, bu adımın Türkiye’nin önünü açacak bir toplumsal barış fırsatı olduğunu vurguladı.
Mutlu, “Kader mahkumlarının, mağdur edilen ailelerin ve ekonomik sıkıntılarla suça itilmiş binlerce vatandaşın sesi oluyoruz. Genel af, vicdanlara seslenen bir adalet çağrısıdır” dedi.
“MİLYONLAR SES BEKLİYOR, BİZ ONLARIN SESİYİZ”
Teoman Mutlu, Türkiye’nin dört bir yanında yüz binlerce ailenin bu affı beklediğini belirterek şunları söyledi:
“Anneler, babalar, eşler ve çocuklar; kader mahkumlarının, ekonomik krizle boğuşan esnafların, pandemide adil yargılanamayanların gözü kulağı bu çağrıda. Biz sadece siyasi bir söylem ortaya koymuyoruz. Biz milyonların sesi oluyoruz.”
“PANDEMİ MAĞDURİYETLERİ HALA AŞILMADI”
Pandemi döneminde yaşanan adalet boşluğuna dikkat çeken Mutlu, online yargılamaların ve ekonomik sıkıntıların birçok vatandaşı haksız yere mağdur ettiğini hatırlattı:
“Pandemide eksik ve hızlı yargılamalarla içeri giren binlerce insan var. Çek mağduru esnaflar, yanlış uygulamalardan zarar gören vatandaşlar… Tüm bunlar için geniş kapsamlı bir genel af artık zorunluluktur.”
“GENEL AF, TERÖRÜ DEĞİL TOPLUMU KUCAKLAYACAKTIR”
Mutlu, affın kapsamına dair oluşabilecek kaygılara da yanıt verdi:
“Bizim istediğimiz genel af, teröre bulaşmış suçluları değil; adaletsizliğe uğramış kader mahkumlarını kapsamalı. Toplumsal kucaklaşmayı sağlayacak adım budur.”
“SADECE HÜKÜMETİN DEĞİL, SİYASİLERİN DE SORUMLULUĞU VAR”
Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı, bu konuda tüm siyasi partilere çağrı yaptı:
“Hükümet yalnızca nabız tutar. Eğer siyasi partiler güçlü bir iradeyle bu talebin arkasında durursa, genel af kaçınılmaz hale gelir. Bu konunun üstünü örtmek değil, altını doldurmak gerekir.”
“GENEL AFFIN ALTINI UZMANLARLA BİRLİKTE DOLDURALIM”
Mutlu sözlerini şu şekilde tamamladı:
“Genel affı çıkarmak siyasi sorumluluk ister, cesaret ister. Bu affın altı; hukukçularla, akademisyenlerle, aile temsilcileriyle ve vicdan sahibi siyasetçilerle birlikte doldurulmalıdır. Türkiye’nin yarınları için toplumsal barış bugün başlatılmalıdır.”