GDP BURSA; “Her dört çocuktan biri okula aç gidiyor”
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre, ekonomik yoksunluk nedeniyle korunmaya, yardıma muhtaç çocuk ve ihtiyaç sahibi aile sayısı son yıllarda hızla artıyor. Bu artışın en önemli nedeni işsizlik, yoksulluk ve gelir dağılımındaki eşitsizlik… 9 milyon öğrencinin 2 milyonu şartlı eğitim yardımı ile okula gidiyor. MEB’in öğrenci sayısı istatistiklerine göre, Türkiye’de toplam ilkokul (resmi) öğrenci sayısı 5 milyon 59 bin 79 iken ortaokul (resmi) 4 milyon 772 bin 725. Türkiye’de toplam ilkokul ve ortaokul (resmi) öğrenci sayısı 9 milyon 831 bin 804. Bu öğrencilerin 2 milyon 128 bin 750’si şartlı eğitim yardımıyla okula gidiyor. Kendi de eğitimci olan Gelişim ve Demokrasi Parti Bursa İl Başkanı Zeki Baştürk, konuya duyarlı yaklaşarak; “Çocukların derslere aç girmemesini sağlamak zorundayız.” dedi.
Baştürk; “Her dört çocuktan biri okula aç gidiyor. Birçok çocuğun beslenme çantasına ne koyacağını bilemeyen anneler, bir dilim ekmek bir mevye ile çocuklarının dengeli beslendiğini düşünmüyorlar elbet.
Sağlıklı, doyurucu ve besleyici gıdaya her çocuğumuz ulaşabilmeli, fiziksel gelişimlerini sürdürmeleri sağlanmalıdır.
Çocuklar sadece ailelerine değil, asıl bulunduğu topluma aittirler. Bu nedenle dengeli beslenmeleri, dengeli gelişimleri ülkenin geleceğine etki eden önemli bir fonksiyondur.
Beslenme hakkı, koşulsuz her öğrenciye DEVLET tarafından sağlanmalıdır. bu hak devletin ertelenemez bir görevidir.
Okullarda bir öğün yemek neler getirir?
- Okul devamsızlığını ve terkinin azalmasını sağlar.
- Beslenme bozukluklarının engellenmesini ve sağlıklı yemek yeme alışkanlığının kazanılmasını sağlar.
- Ekonomik krizlerinde oluşan toplumsal dengesizliğin çocuklara yansımasını minimuma indirir.
- Sağlıklı beslenme ile eğitimde başarı artar, çocukların algılamaları gelişir. öğrendiğinden zevk alırlar.
- Dengeli bir toplumun gelişmesine önemli katkılar sunar.” dedi.