Demokrat Zafer

Fabrikalarda uçtan uça haberleşme ve verimlilik sunan teknoloji

Dijital dönüşümle hacmi giderek büyüyen verilerin hızlı ve güvenli bir şekilde işlenmesine katkı sağlayan CC-Link IE TSN, geleceğin akıllı fabrikalarını bugünden inşa ediyor

Fabrikalarda uçtan uça haberleşme ve verimlilik sunan teknoloji

Endüstriyel otomasyon günümüzün üretim dünyasında temel role sahipken; verimlilik, esneklik ve güvenilirlik ise işletmelerin rekabet avantajı sağlamaları için güçlü sanayi enstrümanlarının başında geliyor. İşletmelerin bu hedeflerine ulaşmasında endüstriyel haberleşme sistemleri kritik bir rol oynuyor. Bu noktada CLPA (CC-Link Partner Association) tarafından geliştirilen CC-Link IE TSN teknolojisi; hız, güvenilirlik ve esnekliğin her zaman öncelikli olduğu otomasyon dünyasında endüstriyel ağların performansını bir üst seviyeye taşımak için uygun koşullara katkı sağlıyor.

Endüstriyel otomasyonun yarınını şekillendirmede güçlü bir araç olan CLPA’nın CC-Link IE TSN teknolojisi; yüksek hız, esneklik, güvenilirlik ve geleceğe uyum gibi birçok parametreyi bir araya getirerek üretim süreçlerini optimize etmeye ve rekabet avantajı sağlamaya yardımcı oluyor. Günümüzde daha fazla verinin işlendiği akıllı fabrikalarda endüstriyel haberleşme teknolojisi CC-Link IE TSN’nin avantajlarını anlatan CLPA Türkiye Müdürü Önder Şenol; “Süreçler arasında daha iyi koordinasyon ve senkronizasyon sağlayan bu teknoloji, veri toplama ve analiz süreçlerini de optimize ederek fabrikaların geleceği için daha iyi kararlar alınmasına yardımcı oluyor” dedi.

Üretim süreçlerinin kesintisiz çalışmasını destekliyor

Üretimde baş rolü akıllı fabrikaların aldığı endüstri çağında CC-Link IE TSN teknolojisinin sürdürülebilir verimlilikte anahtar görevi gördüğüne dikkat çeken Önder Şenol; “Time-Sensitive Networking (Zaman Duyarlı Ağ) özelliğine sahip CC-Link IE TSN, iletişimde yüksek hız ve düşük gecikme süreleri sağlıyor. Böylece endüstriyel otomasyon uygulamalarında önemli olan hassas zamanlama gereksinimleri karşılanırken sistem performansının da yüksek oranda artmasına destek oluyor. Esnek ve ölçeklenebilir bir ağ yapısı sunan bu teknoloji, farklı cihazlar arasında veri paylaşımını kolaylaştırıp farklı üretim ortamlarına uyum sağlıyor. Ayrıca mevcut ağ yapılarına kolayca entegre edilebilir ve genişletilebilir bir altyapı sunuyor. Endüstriyel ortamlarda kritik öneme sahip olan güvenilirlik ve dayanıklılık noktasında da büyük avantaj yaratan teknoloji, güvenilir iletişim ve veri aktarımı sağlayarak üretim süreçlerinin kesintisiz çalışmasını destekliyor. Ağdaki cihazların durumunu izleme ve sorunları tespit etme yetenekleriyle operasyonel verimliliği artırmaya da katkıda bulunuyor” diye belirtti.

Veri güvenliğinin ve hassas üretim bilgilerinin korunmasına yardımcı oluyor

Veriye dayalı öngörü imkânı sunarak işletmelerin gelecek hedeflerini belirlemesine yardımcı olan CC-Link IE TSN’nin aynı zamanda fabrikaların yeni nesil teknolojilerle uçtan uca yeniden yapılanması için de kritik olduğunu söyleyen Şenol; “Teknoloji sürekli olarak ilerlerken, endüstriyel otomasyon sistemleri de bu değişime ayak uydurmalı. Geleceğe yönelik bir teknoloji olarak tasarlanan CC-Link IE TSN, Sanayi 4.0 ve IIoT (Endüstriyel Nesnelerin İnterneti) gibi yeni nesil üretim trendlerine uyum sağlıyor. CC-Link IE TSN, karmaşık endüstriyel ortamlarda kolayca kullanılabilir ve yapılandırılabilir esnekliğe sahip. Basit kablolama ve konfigürasyon seçenekleri kurulum ve bakım süreçlerini kolaylaştırırken aynı zamanda işletme maliyetlerinin azalmasına yardımcı oluyor. Ayrıca endüstriyel ağlardaki veri güvenliğini ön planda tutan bu teknoloji, gelişmiş şifreleme ve kimlik doğrulama yöntemleriyle veri güvenliğinin ve hassas üretim bilgilerinin korunmasına da yardımcı oluyor” şeklinde konuştu.

CLPA (CC-Link Partner Association) Hakkında

CLPA (CC-Link Partner Association), CC-Link’in kapsamlı kullanımının desteklenmesi amacıyla 2000 yılında kurulmuş bir açık ağ destekleme kuruluşudur. CLPA’nın temel teknolojisi olan CC-Link IE, otomasyon alanında dünyanın ilk ve tek açık gigabit etherneti olarak, rakipsiz bant genişliği sayesinde Sanayi 4.0 uygulamaları için uygun bir çözüm sunuyor. CLPA’nın temel faaliyet alanları arasında; CC-Link IE ve CC-Link teknik spesifikasyonlarının oluşturulması ve uyum testlerinin gerçekleştirilmesi, CC-Link kullanılan cihaz ve ekipmanlar için geliştirme desteği, cihaz seçimi için kullanıcı desteği ve CC-Link’in daha geniş kapsamlı bir şekilde benimsenmesine yönelik tanıtım çalışmaları yer alıyor. Kurulduğunda 163 kurumsal üyesi olan CLPA, 3 bin 900’ü aşkın üye şirkete ve 300’ü aşkın üreticiden 1.900’ü aşkın uyumlu ürüne sahip. Tüm dünyada ise hâlihazırda 30 milyonu aşkın cihaz CLPA teknolojisini kullanıyor. Asya’nın önde gelen açık endüstriyel otomasyon ağı teknolojisi CC-Link, Avrupa ile Kuzey ve Güney Amerika’da da giderek popülerlik kazanıyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ