Epilepsi ve Yaşam Derneği’nin II. Çalıştaytayı için geri sayım başladı!
Türkiye genelinde bulunduğu belirtilen 950 bin epilepsi hastasını temsil eden Epilepsi ve Yaşam Derneği, epilepsi için de engel derecesi saptanmasını talep etti. Dernek Başkanı Ebru Öztürk, epilepsililerin dışlanmamasını istedi. Epilepsi ve Yaşam Derneği, Türkiye genelinde 850 bin tespit edilen epilepsi hastası olduğunu, henüz teşhisi konulmasa da 100 bin kişinin de bu grupta yer aldığını, ülkede toplamda 950 bin epilepsi hastası bulunduğunu açıkladı. Kendisi de Bursalı olan basın toplantısı düzenleyen Dernek Başkanı Ebru Öztürk; ” Bugün başka bir farkındalık için gözlerimizi açıyoruz. Epilepsi ve Yaşam Derneği’nin II. Çalıştayı..
Farkındalık diyoruz, neden farkındalık olduğuna birlikte bakalım… Bizler, 950.000 kişiyi temsilen tek dernek olarak, daha önce Devlet, iş insanları, toplum ulusal basın tarafından görünmeyen, toplumun küçük bir kısmı ile yerel medyanın desteklediği kurumuz. Sadece fenalaşmayı diğer adıyla büyük nöbeti yani grandmal bilirler. Epilepsi sadece bayılma değildir ki!
Epilepsi nöbetinde saniyeler içinde dalgınlık, el veya ayak hareketleri, etrafında dönme, ağzını şapırdatma yutkunma gibi davranışlar da olur ki, kimseye bir zararı da yoktur. Çoğunluk bu şekilde geçirir AMA halk gerektiği kadar bilgilendirilmediği için, mahalle baskısını yıkamıyoruz!!!
İşte tüm bu baskıları, bilinçsizlikleri yıkmak, yanlışları doğrularla değiştirmek için İç İşleri Bakanlığı ile 22 Eylülde yola çıktık. Hem bilimsel, hem sanatsal anlatılan epilepsi ile halkın içindeyiz.
22 Eylülde açılış ve tanıtım, 24 Eylül Hoşçakal Epilepsi adlı oyunu I. Çalıştay izledi. Burada uzmanlar bir araya geldi. Senelerdir seminerlerdeki genel anlatımların yerini, epilepside A’dan Z’ye aldı Bebeklik çocukluk, erişkinlik, hamilelik, askerlik, ehliyet, iş hayatı yaşlılık eeg, MR, tomografi, beyin ameliyatı, beyin pili ve sosyal durumları ele alındı.
Bugün epilepsi ile ilgili tez hazırlayan, sosyal sorumluluk sahibi 2 gencimiz bizimle olacak. Sorumluluk sahibi dememin nedeni, daha önce bizimle çalışma yapan Arel, Gelişim Birunu, Beykent, Okan, Akdeniz gibi üniversitelerdekilerin istemedikleri , Bartın ile Hitit henüz tamamlanmadığını belirttiği için katılmadı. Oysa sevgili Buse Ünal Kocaeli Üniversitesi’nden, Enes Akyüz ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden katılımda bulunuyor. Kendilerine teşekkür ederiz.
Bu çalıştayda sonra İstanbul Tekirdağ Edirne dernek üyelerinin araya gelecek. Başka bir tez hazırlayan gruptan ziyaretçilerimiz olacak Medeniyet Üniversitesi…Onlara da destek vereceğiz!
Asıl ses III. Çalıştayda çıkacak. Tüm bu hazırlıklar tüm bilgi birikimi ve İç İşleri Bakanlığı ile yapılan çalışmanın asil kilit noktası o gün olacak. O günün tarihi de bugün belli olacak. Bugün whatsapp üzerinden bilgiler önce nörologlara sonra bize verilecek. Nörologlar bilgilendikçe, naçar artar. Daha güzel bir döneme bayrak açma tarihini vereceğim. Saat 11. 00 de hepimiz. Nirengi noktası olan günün tarihini vereceğiz. YouTube davetlimizsiniz.” dedi.