eliz edebiyat DERGİSİ’nin 164. SAYISI ÇIKTI!
2022 AĞUSTOS SAYISI İLE
eliz edebiyat DERGİSİ 14. YILININ 8. AYINA GİRDİ!
eliz edebiyat DERGİSİ’nin 164. SAYISI ÇIKTI!
Ağustos 2022, 164. sayısı ile edebiyatseverlere seslenen eliz edebiyat dergisi, şiir-öykü-deneme, günlük, çeviri türlerinde yeni ürünler sunmaktadır.
eliz edebiyat dergisi, Ağustos 2022, 164. sayısı ile yine dopdolu…
Şimdiden sonraya estetik (incelikli) izler ekmeli diyerek, olumsuz ekonomik gelişmelere direnen eliz edebiyat dergisi, yayın yolculuğunu sürdürmektedir… İçeriğindeki ürünlerle birlikte, sağlık, huzur ve umut dilekleri taşıyan bu sayı da, izler çevrenin, okurların ilgisini beklemektedir. “Okumak iyi gelir!” savsözünü unutmadan, hayatın güzelliklerini paylaşmanın, umudu çoğaltmanın, sanatla anlama bürüneceğini not etmektedir.
Her edebiyat sanat yayını, aboneleri ve okurları, şairleri ve yazarları ile var olur… Dünyanın gözünde, yaşam uğruna dayanışma, paylaşma ve direnme belgesidir. Bu anlayış ve sorumlulukla yeni sayılara doğru ilerlemektedir eliz edebiyat… Edebiyatseverlerin ilgi ve desteği sayesinde 164.’e ulaştı… Her ayın ilk haftasında çıkan dergi, 14. Yılında da yazardan okura elçilik görevini sürdürmektedir.
Bu sayı için emek ve ürün vermiş imzalar (alfabetik soyadı sırasıyla):
Gülçin Yağmur AKBULUT / Heybet AKDOĞAN / Bülent BULUT / Hasan ÇAPİK / Furkan ÇİRKİN / Filiz KALKIŞIM ÇOLAK / Nuri DEMİRCİ / Hacer DİKDURAN / Gonca DOLU / Esra DÖKMEN / Furkan Eren EKİCİ / Melih ELHAN / Bülent ELİTOK / Ceyhun ERİM / Satkarni GHOSH / Ayten MUTLU / Ahmet GÜNBAŞ / Şenol GÜREL / Uluay KOÇAK GÜVENER / / Hasan ILDIZ / Gülsüm IŞILDAR / Hilmi HAŞAL / Mustafa İŞCİER / Serkan KALPAK / Jozef KILÇIKSIZ / Hülya KÖKSAL / Nedime KÖŞGEROĞLU / Hamit ORAL / Serkan ÖZER / Sema ÖZTÜRK / Samim SADIK / Halûk CENGİZ / / Canan GÜRTUNCA SANLI / Mustafa SEYFİ / Gönül TOKAYEVA / Pelin ŞANLI TÜRGEN / Yunus YAŞAR
Derginin Ağustos 2022, 164. sayısını zenginleştiren kalemler ve ürünlerine dair bilgi özeti aşağıdadır:
Ön kapakta, “elizi” bulunan şair Melih ELHAN, kapak içindeki fotoğraflı özgeçmiş ile tanıtılmaktadır. Şair, “ÇÜRÜMÜŞ HARFLER” başlıklı şiiriyle okurlara seslenmektedir.
Arka kapak içinde, 1992, Konya doğumlu genç şair, Furkan ÇİRKİN, fotoğraflı özgeçmiş ve “RÜYAN ÜRYAN”, “BEN # SENDEN GİTMEK BEN # SANA GİTMEK BEN = GİTMEK” ve “ANLAŞILMAZ ANLATI” başlıklı şiirleriyle tanıtılmaktadır. Furkan ÇİRKİN’in eserleri, eliz edebiyat dergisinde daha önce de yayımlanmıştı…
Arka kapakta; Bengal’li şair, Satkarni GHOSH, fotoğraflı biyografisi ile tanıtılmaktadır. Eliz 164. sayısı, şairin; “FARKLI BİR EV”, “İLİŞKİ”, “SOLMUŞ ZAMAN” adlı eserlerini okurlarla paylaşılmaktadır. Türkçesi, Ayten MUTLU’ya ait…
Hilmi HAŞAL; “Geldik Buraya – 20” başlığı altında, okuma/ deneme seyrüseferini sürdürüyor… Bu sayıda, dergilerin, şiirin-edebiyatın internetle, teknolojiyle sınavını irdelemeye geçen sayıdan devamla yoğunlaşmış: Konuya, Hakan Unutmaz’ın şiiri ve Japon Balıklarını Sevin kitabından bakarak, gelişmelere, durumlara, sonuçlara, yansımalara odaklanmış…
Samim SADIK / Halûk CENGİZ; Edebiyat Günlüğü-164 ile tarih sayfalarında, gün-gün yazı yolculuklarını anlatmayı sürdürüyor. Zamanın 1881’deki nabzını tutarken, not edilmişler
günlüğü aynı ilgi yatağında akmakta… Hayat devam ediyor!
Ahmet GÜNBAŞ; “SÜRPRİZ BİR YAZI SONRASINDA!..” başlıklı deneme yazısında, Mustafa SEYFİ’nin, şair Ender SARIYATI hakkında, ölümünden sonra Ölüme Direnen Şiirler adıyla yayınlanabilmiş kitabı hakkında yazdığı, makale/ anımsatma metni dolayısıyla görüşlerini belirtmiş. Şairlerin, yazarların yaşarken ve öldükten sonra değerinin kayda geçirilmesinin önemine vurgu yapmış. Bu konuda dile getirilmiş güncel ve değerli öneriler, okurun dikkatini çekecektir…
Mustafa SEYFİ; “YASSICA’YA BİLYELERİNİ GÖMEN ÇOCUK” başlıklı öyküsüyle duygusal olduğu kadar düşündürücü bir aşk-çocukluk-hastalık dramını anlatmış… Lirik söylem, olay-durum-dönem kavramlarının izlek ile iç içe yansıtılmasına ilginç örnek… Öykü severler mutlaka okumalı…
Gönül TOKAYEVA; “TANRIÇALARIN İZİNİ SÜRERKEN – 2” (Yunan Mitolojisinden) “OCAKLARIN SÖNMEYEN ATEŞİ TANRIÇA HESTİA” başlıklı araştırma-inceleme yazısıyla, kadının gücüne, mitoloji sayfalarından bakmayı önertmektedir. Şair-yazar Tokayeva, güncel bir soruna, zaman penceresinden, hem de çok uzaklardan süzmenin izlenimini paylaşmış.
Ceyhun ERİM; “MASABAŞI NOTLARI – 7” başlıklı deneme-inceleme ve okuma günlüğü metniyle selamlıyor dergi okurlarını. Yazıda; (“Mehmet FUAT’ın İmgeye İlişkin Görüşü) ve “Şiirde İntihal” konularıyla günümüzün (“Kanon ve Türkiye’de Edebiyat Kanonu”) sorununu öne çıkartım deşmiş. Konuyu, sorunu sonraki sayılara da taşımış Ceyhun ERİM…
Bülent ELİTOK; “İÇİ GEÇMİŞ ZAMANLARIN SEVDA YÜKLÜ GİDİŞLERİ” başlıklı deneme inceleme metniyle, eliz edebiyat’ın Ağustos 2022 sayısında, Gülsüm IŞILDAR’ın Dişi/Geçmiş Zaman adlı şiir kitabını değerlendirmiş.
Sema ÖZTÜRK; “BAHTİYAR” başlıklı öyküsüyle katılmış, eliz edebiyat yazarları arasına… Öykünün konusu, yoksulluk, sevgi temelli insan ilişkileri, çocukluktan çıkarılası dersler… Okunmaya değer, ibretlik bir yaşam kesiti, eşya-insan-sağlık ekseninden yakıcı bir örnek “Bahtiyar”…
Nedime KÖŞGEROĞLU; “ELLERİ KARA ANKARA” başlıklı öyküsünde, Ankara Garı katliamını anlatmış. Trajik bir aymazlık ve terör olayı üzerinden, yaşamak destanını yücelten öykü, okuyan herkesi duygulandıracak, düşündürecek, haliyle tarihi zorbalığa dikkat çekecektir.
Jozef KILÇIKSIZ; “ANAHTARLAR VE SOSİSLER” başlıklı öyküsüyle eliz edebiyat sayfalarında yer almayı sürdürmüş.
Heybet AKDOĞAN; “BİTMEYEN ARAYIŞIMIZIN SAVAŞI” başlıklı deneme metniyle eşlik etmiş 164. sayının içeriğine…
eliz edebiyat’ın Ağustos 2022, 164. sayısının şiirleri ise aşağıdaki imzalara ait:
Gülçin Yağmur AKBULUT / Bülent BULUT / Hasan ÇAPİK / Furkan ÇİRKİN / Filiz KALKIŞIM ÇOLAK / Nuri DEMİRCİ / Hacer DİKDURAN / Gonca DOLU / Esra DÖKMEN / Furkan Eren EKİCİ / Melih ELHAN / Şenol GÜREL / Uluay KOÇAK GÜVENER / Hasan ILDIZ / Gülsüm IŞILDAR / Mustafa İŞCİER / Serkan KALPAK / Hülya KÖKSAL / Hamit ORAL / Serkan ÖZER / Sema ÖZTÜRK / Canan GÜRTUNCA SANLI / Pelin ŞANLI TÜRGEN…
Edebiyatseverlerin merakla ve keyifle okuyup değerlendirecekleri, paylaşacakları varsayılan özgün örnekler, eliz edebiyat dergisinin Ağustos 2022, 164. sayısının değerli yüküdür…
Derginin iletişim adresini ve yasal sorumlularını gösteren zorunlu künye, arka kapak içinde yayımlanmaktadır.
Bursa, Mudanya‘da çıkmayı sürdüren eliz edebiyat dergisi, her ayki yeni sayısının duyurusunda, merak edenler, abone olmak, edinmek veya desteklemek isteyenler için, ayrıntılı bilgiler vermektedir. Dergi yönetimi, her sayıda aşağıdaki not ile edebiyat kamuoyuna seslenmekte:
eliz edebiyat dergisi, ticari bir yayın değildir!
Toplu Dağıtımı Yapılmaz! Bayilerde, AVM’lerde, Kitapçılarda satışı yoktur.
Abonelerin, edebiyatseverlerin katkısı, yönetimin kişisel çabaları ile yayınını sürdürmektedir. Dergiye ulaşmak, edinmek, destek sağlamak için en kolay ve doğru yol, abone olmaktır. Okuyarak, yazarak ve duyurup tanıtarak, yolculuğumuza eşlik edebilirsiniz! İlginiz, desteğiniz önemlidir! Şimdiden Teşekkür ederiz!
ABONE OLMAK, EDİNMEK VEYA DESTEK İÇİN:
PTT şubeleri veya PTT matiklerden:
Hilmi Haşal – Posta Çeki Hesap No. 00 58 48 93
PTTbank İBAN: TR73 0080 7008 8130 0584 8930 01
veya
Vakıflar Bankası
Hilmi Haşal – İBAN: TR25 0001 5001 5800 2355 3231 31
Hesabına, abone / katkı bedelini yatırıp destek olabilirsiniz…
Yıllık abone ederi (12 sayı):
Yurtiçi: 250.00 (İki Yüz Elli) TL.
Yurtdışı: 50.00 (Elli) EURO
Tek sayı istekler: 30.00 TL karşılığı (taahhütlü posta veya kargo ile gönderilir)
Ayrıca; ayrıntılı yeni sayı bilgilerinin tekrarı:
https://www.wattpad.com/myworks/274232549-eliz-edebiyat-mudanya-bursa
adresindeki “Duyuru – 164” metninin son bölümündedir.
YAYIN KURULU ADINA
Hilmi HAŞAL