Elektra ElektronikStatic VarGenerator’ın gücünü geliştirerek maliyetleri azaltacak
Endüstriyel ve ticari tesislerde mükemmel güç kalitesi ile enerji kaybını azaltan DynamiX serisi Static Var Generator, yurt dışında da yoğun talep görüyor
Türkiye’den 6 farklı kıtada 60’ı aşkın ülkeye trafo ve enerji kalitesine yönelik elektronik ürünler ihraç eden Elektra Elektronik,DynamiX markasıyla üretmeye başladığı Türkiye’nin ilk ve tek yerli aktif harmonik filtre serisi Static Var Generator (SVG)’ındevam eden güç geliştirme çalışmaları sonrasında müşterilerinin daha yüksek gücü daha düşük maliyete elde etmesini hedefliyor.Endüstriyel ve ticari tesislerde hızlı kompanzasyon ve harmonik filtreleme yapabilen bir cihaz olan DynamiX serisi SVG’nin Türkiye’deki tek yerli üreticisi olduklarını belirten ve ürünün ülkemizin yanı sıra yurt dışında da yoğun talep gördüğünü ifade eden Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar,esnek ve ihtiyaca özel tasarım ile rakiplerinden ayrıştıklarını açıkladı.
Elektronik sanayisinin teknoloji öncüsü Elektra Elektronik, endüstriyel ve ticari tesislerdeki rezonans riskini ortadan kaldırarak üretimdeki gereksiz duruşların önüne geçen ve güç kalitesini artıran DynamiXStatic Var Generator (SVG) ile özellikle reaktif güç ihtiyacı değişken olan sektörlerde yaşanan büyük sorunlara son veriyor.SVG’nindevam eden güç geliştirme çalışmaları sonrasında müşterilerinin daha yüksek gücü daha düşük maliyete elde etmesini hedeflediklerini belirten Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, ürünün yurt dışından da yoğun talep gördüğünü belirtti.
Endüstriyel ve ticari tesisler için eksiksiz bir kompanzasyon çözümü
DynamiX serisi SVG’nin reaktif güç akışının hızlı ve dinamik olarak değiştiği, düşük güç faktörüne sahip, dengesiz yüklerin bulunduğu endüstriyel ve ticari tesisler için eksiksiz bir kompanzasyon çözümü sunduğunu açıklayan İlker Çınar, sözlerine şöyle devam etti;“SVG’nin modüler tasarımı sayesinde birden fazla ünitenin paralel bağlanmasıyla kompanzasyon gücü kolaylıkla artırılabiliyor. IGBT tabanlı yapısı sayesinde harici bir kompanzasyon panosu gerektirmeden kademesiz olarak güç faktörü kontrolü yapıyor. Bunun yanı sıra yük dengeleme ve harmonik filtreleme özellikleri de bulunuyor. Yüksek THD değerine sahip gerilimin olduğu, dinamik yük değişimlerinin olduğu, yük dengesizlikleri bulunan ve yüksek akım harmoniğine sahip tesislerde kolaylıkla uygulanabiliyor. Önde gelen uygulama alanlarını; şebeke koşullarına hassas bütün tesisler, plastik endüstrisi – enjeksiyon, ekstrüzyon ve kalıplama alanları, ofis binaları ve alışveriş merkezleri, endüstriyel üretim tesisleri, endüksiyon ocakları, UPS sistemleri ve veri merkezleri oluşturuyor. SVG’lerinduvar tipi ve kaset tipi olmak üzere iki farklı montaj seçeneği bulunuyor. Her iki montaj yapısında da ürünler aynı performansı sağlıyor. Duvar tipi üniteler 25kVAR, 35kVAr, 50kVAr ve 100kVAr güçlerinde mevcut. Kaset tipi yapıda ise bir pano içerisinde 250kVAr güce kadar çıkmak mümkün. Daha yüksek kompanzasyon güçlerinin gerektiği durumlarda birden fazla pano paralel olarak bağlanabiliyor.”
Daha yüksek gücü daha düşük maliyete sunacak
DynamiX serisi SVG’ninendüstriyel ve ticari tesislerde hızlı kompanzasyon ve harmonik filtreleme yapabilen bir cihaz olduğunu ifade edenÇınar, “Bu yıl SVG’nin üretim ve pazarlamasına ağırlık veriyoruz. Ülkemizdeki tek yerli üreticiyiz. Bu yüzden rakiplerimize göre fiyat avantajımız da var. Esnek tasarım ile ihtiyaca yönelik üretim yapabiliyoruz. Satış sonrası hizmetlerimiz de güçlü yanlarımızdan biri.Yeni güçte SVG çıkarma planımız doğrultusunda Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor.Yakın dönemde tamamlanacak bu güç geliştirmesiyle müşterilerimizin daha yüksek gücü daha düşük maliyete elde etmesini hedefliyoruz.Öte yandan pandemisürecinin yavaşlamasıyla yurtdışı fuar katılımlarımız ve ziyaretlerimiz yeniden başladı. SVG ürünümüzü de yurtdışında tanıtma fırsatıbulduk.Guatemala,Costa Rica, Almanya ve Macaristan’dan yeni siparişler aldık. Diğer ülkelerle de görüşmelerimiz devam ediyor.” şeklinde konuştu.
Elektra Elektronik Hakkında
Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, 42 yıl önce İstanbul’da transformatör (trafo) üretmek amacıyla kuruldu. Transformatör üretimi ve enerji kalitesi alanındaki çalışmaları ile yıllar içinde hızlı büyüme gösteren Elektra Elektronik, 2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla öne çıkmaya başladı. Trafo sektöründeki öncü ürünlerine ek olarak 2015 yılından itibaren ileri teknoloji elektronik ürünlerin üretimine ağırlık veren şirket, günümüzde transformatör, reaktör, sargılı elemanlar, enerji kalitesi ve güç elektroniği çözümleriyle Türkiye’de ve dünya genelinde sanayinin birçok alanında hizmet veriyor. Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri üreten Elektra Elektronik, enerji kalitesi alanında dünyaya ileri teknoloji çözümler sunuyor. 6 farklı kıtada 60’ı aşkın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren Elektra Elektronik’in Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da ElektraGmBH şirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofisleri bulunuyor. Elektra Elektronik ürünleri ve çözümleri ile Türkiye’de havalimanı, raylı sistemler, şehir hastaneleri gibi önemli projelerin yanı sıra yurt dışında Çin demiryolları, Guangzhou atık su projesi, Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları gibi çok sayıda projeye katma değer sunuyor. 2016-2018 yılları arasında hızlı tren projeleri kapsamında istasyonlardaki elektrik panolarının uygulamasını gerçekleştirmesi sonucunda önemli bir sıçrama yaşayan şirket, son 4 yılda büyüme ortalamasını yüzde 20’ler seviyesine çıkardı. Yurt dışı pazar payının ve iş hacminin her geçen gün hızla artmasıyla 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan eden Elektra Elektronik, İstanbul Esenyurt’ta kurulu fabrikasında üretim hattını büyüttü. Yeni yatırımı ile fabrika kapasitesini ikiye katlayan şirket, 10 bin metrekare kapalı alana sahip yenilenen üretim hattında Ar-Ge çalışmalarına ivme kazandırıyor. TÜBİTAK ortaklı projelere yoğunlaşarak sanayi-üniversite işbirliği projeleri geliştiren şirket, 2020 yılında “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” kurulum sürecini başlattı. Elektra Elektronik, 2022 yılında tüm süreçlerini tamamlayarak Ar-Ge Merkezi oldu. Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, Türkiye’de kendi sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip sektöründe tek firma. Yeni yatırımıyla birlikte ihracat pazarlarına Amerika’yı da ekleyen Elektra Elektronik, 2022’de Güney Amerika kıtasında yeni ülkelere ulaşmayı yanı sıra Kanada ve Portekiz pazarlarına açılmayı hedefliyor. Şirket 42. yılını kutladığı 2022 yılında dünya markası olma yolunda daha da emin adımlarla ilerlemeye hazırlanıyor.
www.elektra.com.tr