Durak Tekstil konfeksiyon üretimine sanat ve güç katıyor
Konfeksiyon ve moda endüstrisine yönelik farklı özelliklerdeki nitelikli ipliklere sahip olan Durak Tekstil, katıldığı sektörel fuarlarda ürünleriyle olduğu kadar, çok renklilik, sanat ve tasarım yönleriyle de dikkat çekiyor. CNR KONFEK’i başarılı bir şekilde geride bırakan firma, IGM 2022 ve Fashion Tech İzmir fuarlarında sektörle tekrar buluşacak.
Endüstriyel dikiş ve nakış ipliklerinin önde gelen üreticilerinden Durak Tekstil, geliştirdiği ve ürettiği birbirinden renkli ve farklı özelliklerdeki ürünleriyle konfeksiyon ve hazır giyim endüstrisine değer katıyor. Sentetik, doğal ve geri dönüşümlü birçok farklı ipliği portföyünde barındıran Durak Tekstil, tasarım ve fonksiyonelliği buluşturan yeniliklere imza atıyor. Konfeksiyon endüstrisiyle bağlarını her geçen gün daha da güçlendiren firma, katıldığı fuarlarda sadece yenilikçi ürünlerini sergilemiyor aynı zamanda sürdürülebilirlik ve sanat odaklı vizyonunu da sunuyor.
3-6 Ağustos tarihleri arasında IFM’de düzenlenen CNR KONFEK 2022 fuarına katılan Durak Tekstil, 8-11 Eylül tarihlerinde TÜYAP’ta gerçekleştirilecek IGM 2022 fuarında ve ardından 12-15 Ekim arasında Fashion Tech İzmir fuarında sektörle buluşmaya devam edecek. Sürdürülebilirlik ve AR-GE odaklı çalışmalarıyla fark yaratan firma, doğal, teknik ve geri dönüşümlü iplik konseptleriyle donatılan stant konseptiyle ayrıca sanatsal yaratıcılığı da öne çıkarıyor. Yüksek potansiyele sahip bir pazara seslendiklerini söyleyen Durak Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Direktörü Yiğit Durak, konfeksiyon endüstrisinin bütün tedarik zinciriyle bir araya gelmenin markaları açısından büyük önem taşıdığını dile getirdi.
“Kendimizi sadece bir iplik üreticisi olarak görmüyoruz, yatak endüstrisinden ayakkabı endüstrisine, otomotiv iç dekorasyonundan teknik uygulamalara kadar hizmet verdiğimiz bütün segmentler için yaratıcı dikiş ve nakış çözümleri geliştirmeye odaklandık” diyen Durak, güçlü ürün portföyleri ve boyama kapasiteleriyle endüstriyel bir çözüm sağlayıcı olduklarının altını çizdi. Durak şunları söyledi; “Sektörde 50 yıllık deneyime ve küresel pazara ulaşan bir güce sahip olan Durak Tekstil, konfeksiyon sektöründeki büyüme potansiyelini her zaman dikkate almıştır. Polyester ve doğal elyaftan üretilen ipliklerimizin yanı sıra, teknik özellikli ipliklerimizle konfeksiyon sektörüne katma değeri yüksek ürünler sunabiliyoruz. Kurumsal olarak kalite odaklı bir firma olduğumuz için, pazardaki marka değerimizi kalite ile eşanlamlı hale getirmeyi ilke edindik ve başarılı sonuçlar aldık. Bu bağlamda hem yerli hem de uluslararası konfeksiyon endüstrisine cazip ürünler sunmayı sürdüreceğiz. Katıldığımız fuarlarda temelde kalitemizi, AR-GE gücümüzü ve tasarım/sanat kabiliyetimizi gözler önüne seriyoruz. Konfeksiyon tedarik zinciri ipliklerimizin sağladığı fonksiyonelliği ve tasarım gücünü büyük bir ilgiyle karşılıyor.”
“Hızlanan moda ve artan çeşitlilik talebi için iplikte en güvenilir partneriz”
Moda ve perakende sektöründe hem sezonların hızlandığına hem de kişiselleştirilmiş olan ürünlere talebin arttığına dikkat çeken Yiğit Durak, bir sezonda artık 2 değil 4 ve daha fazla koleksiyonun pazara sunulduğuna değindi. Durak; “Konfeksiyon sektörü çok büyük bir pazar talebi ile karşı karşıya. Hem üretim süreleri daraldı hem de daha fazla ürün çeşitliliğini, daha az miktarda üretmeleri gerekiyor. Tedarik zincirlerini de bu hızlanma ve çeşitlenmeye bağlı olarak tekrar organize etmeleri gerekiyor. O nedenle güvenilir partnerlere ihtiyaçları var. Durak Tekstil olarak kendimizi konfeksiyon endüstrisinin güvenilir bir partneri olarak konumlandırıyoruz. Gerek ürün çeşitliliğimiz gerekse boyama ve renk zenginliğimiz de bu gücümüzü ortaya koyuyor. Dolayısıyla müşterilerimizin bizden talep ettiği iplikleri onlara en kısa sürede ve istedikleri adette sağlayabiliyoruz, bunu yaparken kaliteden ödün vermiyor ve gerekli bütün standartları karşılıyoruz” dedi.
Sürdürülebilirlik ve fonksiyonellik tasarımda buluşuyor
Durak Tekstil’i sürdürülebilir bir tekstil firması olarak tanımlayan Yiğit Durak, ham madde tedarikinden üretim süreçlerine kadar bu çerçevede hareket edildiğini açıkladı. “İlk başta temiz su kaynakları olmak üzere doğal kaynakların korunması için gerekli yatırımlar yapıldı ve başarılı sonuçlar alındı” diyen Durak, karbon ayak izlerini her yıl daha da aşağıya çekildiği ve kullanılan doğal gaz miktarından %25 tasarruf sağlayan geri dönüşüm tesisinin de başarıyla çalıştığı bilgisini verdi.
AR-GE departmanının geliştirdiği yeni fonksiyonel ipliklerin farklı kullanım alanlarına hitap ettiğini belirten Durak sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürdürülebilir bir tekstil firması olarak fonksiyonelliği öne çıkarmak stratejik bir adımdı ve biz bunu uzun yıllardır yapıyoruz. Bugüne kadar 19 AR-GE projemiz devlet desteği alarak başarıyla tamamlandı. Örneğin geç tutuşur aramid ipliklerimiz bu projelerden biriydi. İletken ipliklerimizle akıllı tekstil ve giyim ürünlerinde oldukça yenilikçi uygulamalar gerçekleştirebiliyoruz. Reflektör ipliklerimiz güvenlik amaçlı giysilerin yanı sıra dekoratif uygulamalar için de ideal bir çözüm oluşturuyor.”
Konfeksiyon endüstrisi için de cazip ürünler geliştirdiklerini anlatan Durak; “Özellikle hasta ve yaşlılardaki denge sorununun giderilmesine yardımcı olacak yeni ürünümüz için geliştirmeler son safhasında bulunuyor. Bunun yanı sıra tere, kokuya, mantar oluşumuna engel olan ipliklerimiz bulunuyor. Bu iplikler sayesinde giysiler daha güvenli ve konforlu hale geliyor. Üstün mukavemet güçlerine sahip ipliklerimiz, ayrıca üstün esneklikleri ve renk çeşitlilikleri ile konfeksiyon üretiminde her türlü nakış ve süsleme işleminde başarılı performans gösteriyor. Boyama konusunda ise bu yıl içinde yaptığımız yeni yatırım ile boya çeşitlilik ve üretim kapasitemiz artış elde etti. Ürettiğimiz boyalı iplik numunelerini özel kod plakalarıyla saklıyoruz ve müşterilerimiz daha sonra talep ettiğinde aynı renk ve teknik özelliklerde tekrar üretim gerçekleştiriyoruz. Bu marka ve üretim devamlılığı açısından konfeksiyon profesyonellerinin özellikle aradığı bir avantajdır. Bunun yanı sıra, renk eşleştirmeler ve renk uygunlukları için üreticilerden gelen talep doğrultusunda yeni gelişmeleri sektöre duyuracağız” diye konuştu.
“Önümüzdeki dönemde sektörle iş birliklerimiz artacak”
Hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda düzenlenen önde gelen fuarlara katılmaya devam edeceklerini belirten Yiğit Durak, fuarlarda ciddi görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve bunlardan olumlu dönüşler aldıklarını söyledi. Durak sözlerini şöyle tamamladı: “İlk defa düzenlenen CNR KONFEK fuarı sektörel buluşmayı sağlaması ve yoğun ziyaretçi sayısıyla bizleri memnun etti. Sektörün birçok bileşeni bu fuarda yer aldı. Eylül ayında sektör için çok büyük öneme sahip IGM 2022 fuarında 120 m2’lik standımızda ziyaretçilerimizi ağırlayacağız. IGM bizlerin de çok önem verdiği bir fuar. Yerel ve uluslararası endüstriye sunmak için bu platformda en yeni ürünlerimizi, uygulama olanaklarını ve sanatsal yaratıcılığımızı öne çıkaracağız. Konfeksiyon sektörüyle üçüncü buluşma adresimiz ise İzmir olacak. Fashion Tech 2022 yerel bir fuar olmasına karşın büyüme potansiyeli ile dikkat çekiyor. Geçen yıl sponsor olarak desteğimizi verdiğimiz fuara bu yıl da katılarak konfeksiyon ve moda üreticileriyle, tasarımcılarla buluşmak için sabırsızlanıyoruz.”