Depremin hemen ardından afet bölgesine giden Beşir Derneği çalışmalarını yıl boyunca sürdürecek
Depremin hemen ardından yola çıkan Beşir Derneği’nin arama-kurtarma ekipleri 127 kişiyi canlı olarak enkazdan kurtardı. 209 lokasyonda insani yardıma devam eden dernek, afetzedelere yönelik psikososyal çalışmalar da yapıyor. Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar, afet bölgesindeki çalışmalara yıl boyunca devam edeceklerini söyledi
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı bölgelere ilk ulaşan sivil toplum kuruluşlarından biri olan Beşir Derneği, afetzedelere yönelik çalışmalarını yıl boyunca devam ettirecek.
Depremin ilk gününden bu yana, afetten etkilenen illerin tamamında faaliyet yürüttüklerini ifade eden Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar, 3 bin 500’den fazla personel ve gönüllüyle 209 lokasyonda insani yardım faaliyeti yürüttüklerini ifade etti.
Beşir Derneği, 127 kişiyi canlı olarak enkazdan kurtardı
“Beşir Derneği olarak, deprem haberini alır almaz bütün ekip ve ekipmanlarımızla afet bölgesine intikal ettik” diyen Sarıyar, “630 kişiden oluşan arama kurtarma ekiplerimiz AFAD koordinasyonunda toplam 98 noktada arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. Arkadaşlarımız, ‘bir can daha kurtarabilir miyiz’ kaygısıyla gece gündüz çalıştılar. 127 kişiyi enkaz altından canlı olarak çıkarmayı başardık” dedi.
Bölgeye insani yardım devam ediyor
Bölgeye mobil aşevi ve ikram araçlarını da yönlendirdiklerini aktaran Sarıyar, sıcak yemek, su ve ikramlık yiyecek desteğinde bulunduklarını kaydetti.
Şimdiye kadar deprem bölgesine 325 tır gıda ve insani yardım malzemesi gönderen Beşir Derneği ayrıca şu yardımlarda bulundu:
1 milyon 328 bin 480 kişilik sıcak yemek dağıtımı
1 milyon 174 bin 702 su ve içecek
944 bin 610 adet ikramlık yiyecek
377 Bin 701 adet ekmek
37 bin 558 gıda kumanyası
122 bin 795 giysi
1 Milyon 747 Bin 201 temizlik ve temel ihtiyaç malzemesi
Psikososyal da çalışmalar devam ediyor
2 bin depremzede aileye barınma imkanı sağlandığını da kaydeden Sarıyar şunları söyledi:
Afetzedelerimize yönelik psikososyal çalışmalarımız da devam ediyor. Alanında uzman personel ve gönüllülerimiz, psikolojik olumsuzlukları atlatabilmeleri için afetzedelerimizle yakından ilgileniyorlar. Depremden etkilenen çocuklarımız için de çeşitli etkinlikler yapıyoruz. GENÇKON işbirliğiyle Kahramanmaraş’ta ‘İyi İşler Atölyesi’ ismiyle bir etkinlik çadırı kurduk. Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü Diş Hekimliği Fakültesi önünde hizmet vermeye başlayan çadırda depremden etkilenen çocukların iyi vakit geçirebilmesi için boyama, maket, kukla ve el sanatları hizmeti sunduk. Ancak bölgede normalleşmenin sağlanabilmesi ve yaraların sarılabilmesi için çok daha fazla yardıma ihtiyaç var.”