Demokrat Zafer

Bursa’nın Kalbindeki ÇAKMA BANK Olayına Muhalefetten Yüksek Perde Tepki! “Orhangazi Parkı’nı Yeniden Düzenlemek İçin Daha Neyi Bekliyorsunuz!”

“Bursa’nın tarihi meydanında askıcı tacizi! Ulucami-Orhangazi Cami arasında bulunan Orhangazi Parkı’ndaki çay ocaklarının askıcı elamanlarının çay-limonata satma yarışından Bursalılar yaka silkti.” haberimizin seri yayınları sonrası önemli farklı gelişmeler oldu. İYİ Parti ve CHP Belediye Meclis Üyeleri konuyu; Osmangazi ile Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıdı. Müstecire ayrı ayrı olmak üzere 2 kez idari para cezası “kabahatler kanunu-görüntü kirliliği” nedeniyle para cezası kesildi. İşletmecinin cezaya itiraz ederek 2 ayrı dilekçe ile yerin bulunduğu alanla ilgili kiralamak için harekete geçtiği öğrenilirken konu ihtisas komisyonu tarafından incelenecek. Haberi sürmanşetten verdiğimiz andan itibaren siyasiler konuyu sahiplenerek açıklamalarda bulundu.

Bursa’nın kalbinde gelişen olayla ilgili İl Başkanlarının açıklamalarına “Genel Merkez” düzeyinde açıklamalar eklendi. Zafer Parti GİK Üyesi Bayram Kazancı; “Sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin 81 ilinde vatandaşımızın hangi konuda bir şikayeti varsa biz siyasiler o konunun biran önce çözüme kavuşmasını isteriz. Konuyu arkadaşlarımız inceliyor. Bir hukuksuz durum olursa partimiz olayın tarafı olur.” dedi.

Yeni Umut Partisi Genel Başkan Yardımcısı İrfan Özen; “Bursa’nın tam göbeğinde belediyelerin bilgisi dışında bir ÇAKMA BANK rezaleti yaşanmış. Parti olarak kamu hakkını gasp ederek ticari alan oluşturularak müstecirin para kazanmasını ne parti olarak ne bir Bursalı olarak kabul etmem mümkün değil. Bu alan tekrar pandemi kuralları göz önünde bulundurularak teşrif edilmeli.” dedi.

Genç Parti MKK Üyesi Ayça Zeliha Mutlu; “Z Kuşağının bir temsilcisi olarak Bursa’nın kültürüne ve turizmine katkı koymaya çalışırken, ilin en kıymetli tarihi mekanına birkaç esnaf tarafından yapılan Bursa’nın kalbine bir hançer saplamak değil de nedir! Bursa’da herkes bir disiplin içinde hareket etmeli. Disiplinsiz satışa turizmi de baltalayacağı için karşıyız!” dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı A. Murat Özbilge; “Bizler Bursa’nın yönetiminde iken yerel yöneticler olarak böylesine aymazca bir durumla karşılaşmamaktaydık. Bugün gelinen noktada 17 yıldır yerel yönetimde olan iktidar partisinin “bir kısım esnafa koş, diğer esnafa şikayet edin yakalayalım” demesi gibi birşey bu yaşanalar. Esnaf huzur ister. Yok eğer siz huzuru sağlamaktan acizseniz düşün yakamızdan!” dedi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul; “Bursa’nın tam ortasında yaşanan olayı gördüğüm kadarıyla belediye yöneticileri orta oyunu izler gibi izliyor! Bizim zamanımızda söz konusu tiyatro ekipleri gelir yurttaşlarımıza ücretsiz oyunlarla onları huzur iklimine götürürdü. 20 yıllık iktidar yurttaşlarımıza hayal edecek bir dünya bile bırakmadılar!” dedi.

Memleket Pardi MDK Üyesi Cavit Kaya; “Kanun nizam tektir, en azından bunlar gelene kadar öyleydi! Esnafmısın kardeşim sadece dükkanının kapladığı alanda sen satışını yaparsın bir milimetre dahi dükkandan dışarı çıkamazdın! Şimdi görüyoruz ki; belediye esnaftan kaçar olmuş. Bu rezalet önlenmeli! ” dedi.

Gelecek Parti PİK Üyesi İzzettin Küçük; “Bursa’da belli bir dönem Valilik görevinde de bulundum. Benim görevde bulunduğum zamanlarda böyle bir durumla karşılaşmadım, benden önceki Vali görevinde bulunan arkadaşlarda da böyle bir olayla karşılaşmamıştır! Kurallar ve nizamlar belli. Belediye müktesabı yerine getirmeli. Tarihi Hanlar Bölgesi’nin yeniden düzenlemeye başladığı bu dönemlerde Orhangazi Parkı’da yeniden teşrif edilerek sağlık şartları gözden geçirilerek yeni bir irade ortaya konmalı. dedi.

Saadet Parti GİK Üyesi Gökhan Gerçek; “Bursa’nın en kritik noktasında böylesine Çin eziyetine müsaade edilmemeli. Vatandaşlarımızın daha önceki şikayetlerine kulaklarını tıkayan belediye yönetimi eğer bu işe bir çare bulamazsa bizleri karşısında görecektir. Olayın gelişimini basın aracılığı ile takip ediyoruz. Orada bir sorun varsa bu işi çözmekle yükümlü olan Büyükşehir’dir. O halde Büyükşehir neyi bekliyor. Yeşil ışık sana yanmış sen motoru istop ettiriyorsun. Orhangazi Parkı ve çevresi tekrar düzenlenmelidir. Gördüğümüz kadarıyla park içinde insan yoğunluğu çok fazla.” dedi.

Demokrat Parti MKK Üyesi Ali Kamil Goral; “Bursa bizim için değerli. Belediye Yönetimi içinde bizim için ne kadar değerli ise onlar içinde o kadar değerlidir. belediye yönetimlerinde bulunduğumuz yıllarda esnafın bir iç barışı vardı. Gördüğümüz kadarıyla bu ortadan kalkmış. Bu tekrar sağlanmalı. Orhangazi Parkı’da tekrar dizayn edilerek bir vizyon projesi haline getirilmelidir.” dedi.

Demokrat Parti MKK Üyesi Nazif Kara; “Ülkenin gerilere düşmesine üzülürken bir bakıyoruz Bursa ligden düşmüş. Bursaspor’a sahip çıkamayan bir belediye yönetiminden bu saatten sonra ne beklenebilir ki! Esnaf birkaç çay satmak için kurtuluşu böyle buluyorsa belediye yönetimi de aslında düşmüştür! Orhangazi Parkı yeniden kurumlandırılarak bu işi çözülünebilinir.” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcı Ahmet Okur; “Büyükşehir Başkanı sayın Alinur Aktaş’a birisinin çıkıp kendisine sadece oturduğu koltuğu değil, Bursa’yı yönettiğini hatırlatması lazım! Orhangazi Parkı; Bursalılarındır! izin almadan tarihi sit konumundaki parka bir çivi dahi mümkün değilken nasıl oluyor da 3-5 bank gecekondu operasyonu ile konuluyor! üstelik bu olay sadece birkaç ay öncesinin değil, yıllardır yaşanıyor! Belediye Yönetimi derhal amansız fakatsız bu konuya el koysun!” dedi.

Ne Olmuştu?

“Bursa’nın tarihi meydanında askıcı tacizi! Ulucami-Orhangazi Cami arasında bulunan Orhangazi Parkı’ndaki çay ocaklarının askıcı elamanlarının çay-limonata satma yarışından Bursalılar yaka silkti.” haberimizin yayını ses getirdi. Bursa Vatan Medya Gurubu tarafından yapılan haberden sonra bursaburada24, bursayenises, halkınzabzı, bursa24, bavulhaber ve globalbursa internet sitelerinde de konu haberleştirildi. Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclisleri’nde Eylül Oturumunda İYİ Parti ve CHP Belediye Meclis üyeleri aracılığıyla konu kamuoyuna da yansıdı ve tartışılmaya başladı. Bursa genelinde 8 ana noktadaki seyyar esnafın taciz ve sataşmaları Meclis Tutanaklarına yansıdı. Tüm bu gelişmelerin sonucunu beklerken birkaç hafta önce yaşanan gelişme siyasi parti temsilcilerini şok etti. Ulucami-Orhan Gazi Parkı geçiş noktasında 5 adet “ÇAKMA” Büyükşehir patentli “BANK” yerleştirildiği ve önlerine aynı renkte taburelerin atıldığı akabinde de çay servislerinin yapıldığı görüldü. Osmangazi ve Büyükşehir Zabıtası’nın bu gelişme üzerine nasıl davranacağı ve “Bankların” kimler tarafından yerleştirildiğinin araştırılıp araştırılamayacağı sorusunun siyasi partilerin il başkanlıkları tarafından sorgulanacağı tahmin ediliyor diye verdiğimiz haber sonrası bazı gelişmeler oldu.

Önce; Osmangazi Belediye Meclis ekim toplantısında görüşülen konu İYİ Parti ve CHP Belediye Meclis Üyeleri tarafından “Bankların Osmangazi Belediyesi tarafından mı konulduğunu” Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a sordukları Dündar’ında alanın yetkili oldukları bir bölge olmadıklarını konuyu araştıracaklarını söylediğini aktarmıştık. Büyükşehir’in ekim toplantısında Bursa’nın 8 ana arteriyle ilgili sorunların araştırılması ve çözüm yolunda adım atılması için kurulan komisyona bank konusunun da sevk edildiği öğrenildi. “Komisyon kasım ayı ortalarında çalışmalara başlayarak 3 hafta içinde sıkıntılı bölgelerde çözüm önerileri getireceği tahmin ediliyor” olayın komisyonlara incelenmek üzere havale edildiği ve takribi 5 haftalık bir süre verildiği öğrenilirken ilginç bir gelişme yaşandığı bilgisine ulaştık. ÇAKMA BANK’ların önündeki taburelerin sahibi olduğu iddia edilen esnafa “görüntü kirliliği-kabahatler kanununa muhalefet” suçundan 638 lira Büyükşehir Zabıtası tarafından ceza kesildiği, esnafında Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlığına giderek itiraz dilekçesi yazıldığı öğrenildi. Komisyonun önümüzdeki haftalarda saha çalışmasına başlanılacağı öğrenilirken nasıl bir adım atılacağı merak ediliyor. 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ