Bursa’da girdi, yaşadı, tanık oldu… Gençler için sesini yükseltti…
Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Memleket Partisi kurucuları arasında yer alan Bursalı iş kadını İlkay Yıldırım’la siyaset üzerine yaptığı görüşmeyi bugünkü köşesine taşıdı…
Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:
İlkay Yıldırım… Ülkenin bursuyla İngiltere’de ekonomi okudu, University of London’dan mezun oldu. Emekçi ailenin çocuğu olarak Yalova’dan geldiğinde yüzüğünü Kapalıçarşı’da satıp ev kiraladı, girişimci ruhuyla 7 yıl önce Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde, otomotiv sektörüne hammadde üreten ve 100’e yakın kişinin çalıştığı Burpol Polimer’i kurdu.
2 Eylül’de bu sütunlarda konuk ettiğimizde Memleket Partisi kurucuları arasındaydı ve Genel Başkan Danışmanı’ydı.
Kurultayda seçilen PM’de adını göremeyince arayıp sorduk. O da şunu söyledi:
“Genel Başkanımızın takdir ettiği partililerimiz anahtar liste vasıtasıyla seçildi. Hazırlanan 60 kişilik anahtar listede olmadığım için seçilemedim.”
Bunun üzerine…
“Kırgın mısınız?” diye sorunca söze şöyle başladı:
“4 Eylül 2020’de Sivas’la başlayan yolda kurucular olarak inanılmaz cesur ve tarihe not bırakacak şekilde Memleket Hareketi’ni başlattık.”
Devam etti:
“Sayın Genel Başkanımızın belirttiği gibi, kendisinin çalışmak için seçtiği kişiler delegelerin oylarıyla şereflendirildi. Saygım ve sevgim sonsuz.”
Şunun altını çizdi:
“Türkiye için umut olan Memleket Partisi’ne inancım tüm kalbimle devam ediyor. Lakin, siyasete uygun olmayan her türlü davranışa yalana, hizbe, bölücülüğe, birlik ve beraberliğe kast eden iç ve dış hamlelere karşıyım.”
Çağrısı şu:
“İlkay Yıldırım olarak diyorum ki: Siyasi partilerin tüm organlarını üyeler geniş katılımla seçmeli. Lider ve yöneticilerin görev süreleri ve seçim biçimleri siyasi partiler kanunu değişikliğiyle kontrol altına alınmalı.”
Üzerinde durduğu şu:
“Kurultayımızda da gördüğümüz gibi, demokratik haklarımızın tam olarak işleyebilmesi için delege ve üyenin oylarına ambargo konulmamalı.”
Bu noktada…
“Bir davam var” dedi gözlemini aktardı:
“Gördüm, yaşadım, belledim… Türkiye’de iyi okumuş, kabul görmüş, başarılı olmuş gençlerin siyaset arenasında mücadele etme hakkı anahtar listelerle ellerinden alınmamalı.”
Mesajı da şu:
“Eğer liyakat sağlanamazsa demokrasi otokrasiye dönüşebilir.”
Her şeyden önce parti içi demokrasi
Geçen yıl… BUİKAD’ın Başarılı Kadın Girişimcisi Ödülü’nü alan İlkay Yıldırım iyi eğitimli genç kadın sanayici olarak siyasetten şunu bekliyor:
“Parti içi demokrasinin sağlanması, partimizin bir an önce kurumsallaşıp yetki verdiği pozisyonların sokaklarda etki göstermesi en büyük temennim.”
Beklentisi de şu:
“Sayın Genel Başkanım, sevgili öğretmenim Muharrem İnce’nin parti içi demokrasi ve Kuvayi Milliye ruhluyla kurduğumuz partimiz için yetkileri işin ehillerine vereceğine hiç şüphem yok.”