BAŞKAN ŞÜKRÜ ERDEM İLK YILI DEĞERLENDİRDİ
Belediye Başkanı Şükrü Erdem göreve başladığı 6 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçen bir yıllık süreci, Meclis Toplantısı öncesi bir video ile kamuoyuna sundu.

Yapılan temel hizmetlerin yer aldığı video ile 1 yıllık süreci değerlendiren Belediye Başkanı Şükrü Erdem, ” Daha yeni başlıyoruz, hizmet yolunda tüm zorlukları aşacağız ” dedi.
MALİ TABLO DÜZELİYOR
31 Mart yerel seçimlerinin ardından yönetimi değişen Mustafakemalpaşa Belediyesi, ciddi bir borç yükü ile teslim alınmış, bu durum ise asılan pankart aracılığıyla ilçe halkıyla paylaşılmıştı.
Başkan Erdem, ”Kimsenin şüphesi olmasın ki, acil olarak hayata geçireceğimiz önlem, tasarruf ve gelir kaydedici adımlarla bu zor süreçten çıkacağız ” sözlerini tuttu ve mali tabloyu düzenledi. Belediye Başkanı Şükrü Erdem, meclis toplantısında paylaştığı videoda, belediyenin esnafa ve müteahhitlik hizmetlerine olan 100 milyon TL üzerindeki borcun bu süreçte ödendiğini, belediye vergi borçlarının sıfırlandığını ve SGK borçlarını ise Mayıs ya da Haziran ayında sıfırlamayı hedeflediğini kamuoyuna duyurdu.
ŞÜKRÜ ERDEM SPOR TESİSİ YENİLENDİ
Başkan Erdem’in bakanlık döneminde ilçeye kazandırdığı Şükrü Erdem Spor Tesisleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle yenilendi. Tesislere ilave 32 yatak kapasiteli 412 m² sporcu konaklama tesisi imalatı ve tefrişi, ilçe stadyumunda basın ve engelli tribünleri, skorbord ve turnikeler, yenilenen hakem ve sporcu soyunma odaları, her bir tribün için 4 m² kantin ve otopark alanı çalışmalarıyla 32 milyon TL’lik yatırım ilçeye kazandırıldı.
İHMAL EDİLEN YOLLARI YAPIYORUZ
Yıllardır ihmal edilen yolları ile yazın tozundan kışın çamurundan mustarip olan Barış Mahallesi Başkan Erdem’in girişimleriyle yenilendi. Sadece Barış Mahallesi değil, merkez ve kırsal mahallelerde toplam 2 bin tondan fazla sıcak asfalt, 57 km sathi kaplama, 95 bin m² parke taş, 15 bin m² parke taş tamiri, 42 bin m² kaldırım ve tretuar yapıldığını belirten Erdem, ” Yol yapım çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor ” dedi.
MANEVİYATI BÜYÜK BİR YATIRIM DAHA
Geçtiğimiz dönem Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete giren Mustafakemalpaşa Kültür Merkezi’nde eksik olan Atatürk Büstü, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarından önce ivedi olarak tamamlandı.
ÜRETİMİN GÜCÜNE İNANDIK
Mustafakemalpaşa, coğrafi konumu ve verimli topraklarıyla tarım için ideal bir bölgede yer alıyor. Başkan Şükrü Erdem, tarım ve hayvancılığın canlandırılması, yerel ekonominin güçlendirilmesi ve çiftçilerin desteklenmesi adına büyük adımlar attıklarını, Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Ovaazatlı Mahallesinde bulunan ve yıllardır atıl kalan tesisleri, canlandırarak Tarım Plastat Fabrikasını kurulduğunu belirtti.
BOŞ TARLALARIMIZI EKİYORUZ
Başkan Erdem, boşta kalan belediye arazilerinde tarım üretimine yönelik çalışmalarda hız kazandırdıklarını, bu çerçevede Bursa Büyükşehir Belediyesi Tarım Peyzaj A.Ş. ve Mustafakemalpaşa Çiftçi Mallarını Koruma Birliği işbirliği ile 120 dönümden fazla tarla mülklerine buğday ekimi gerçekleştirerek, 200 dönümden fazla alanın da ekime hazır hale geldiğini belirten Belediye Başkanı Şükrü Erdem ” Yoksulumuza un, hayvancımıza yem ve çiftçimize tohum hedefiyle çıktığımız bu projeyi büyüterek devam edeceğiz.” dedi.
AKARYAKITTA YENİ DÖNEM
Başkan Şükrü Erdem, belediye akaryakıt istasyon işletimi için dikkat çeken bir anlaşmaya imza attıklarını belirtti. Para karşılığı sözleşme yerine, Belediyenin çıkarlarına uygun şartlarda ihale ile yüksek kar marjı elde ettiklerini ifade eden Erdem, “Yapılan anlaşma doğrultusunda sadece kar marjımızı yükseltmiş olmadık. Kazanç hanemizi genişlettik. 5 yıl sonunda istasyonlarımızın demirbaşları Mustafakemalpaşa Belediyemizin öz sermayesine eklenecek. Aynı zamanda yenilenen araç temizlik istasyonu ile birlikte vatandaşlarımız satın almış oldukları mavi aparat ile hızla bakiye yüklemesi ve araç yıkama hizmetinden yararlanabilecekler ” dedi.
ZABITA KARAKOLUMUZ HİZMETTE
Yıllardır atıl durumda olan Hamzabey Mahallesi Sırmalar Mevkii’ndeki eski belediye hizmet binası, modern bir yapıya dönüştürülerek yeni Zabıta Karakolu olarak hizmete sunuldu.
Semt sakinlerinin sesine kulak verdiklerini ifade eden Erdem, “Yenilenen zabıta karakol binası, ilçenin güvenliğini sağlama adına önemli bir adım olurken, halkın huzurunu gözeten güçlü bir yapı haline geldi” dedi.
CEVİZLİK YAŞAM ALANI OLDU OYUN SOKAĞI BİTMEK ÜZERE
“Atıl ve kullanılmayan hiçbir alan kalmadan ilçemizi güzelleştireceğiz ” ifadelerini kullanan Başkan Şükrü Erdem, Cumhuriyet Mahallesinde bulunan yeşil alanda gerekli düzenlemeleri yaparak çocuklar ve mahalle sakinlerinin nefes alabilecekleri bir alan oluşturduklarını belirtti.
Beton duvarları kaldırarak, yürüyüş yolları ve yeşil alan imalatının tamamlandığı Cevizlik yanında bulunan sokakta da oyun sokağının faaliyete açılacağını açıklayan Erdem, ” Oyun sokağı projemizin alt yapısını tamamladık. Üst yapısı için ise hava şartlarının düzelmesini bekliyoruz. Çok kısa bir süre sonra tamamlanmış olacak ” dedi.
HEDEFİMİZ HER ÇOCUĞUN GÜLÜMSEMESİ
Çocukların yüzünü güldüren projelere imza atan Başkan Erdem, Atatürk, Işıklar ve Taşköprü Mahallelerinde yeni çocuk parkları yaparak geleceğin çocuklarına hediye ettiğini dile getirdi.
Periyodik olarak çocuk parkları ve yeşil alanlarda bakım hizmetlerinin devam ettiğini belirten Erdem, ” Geleceğimiz çocuklarımız için çalışıyoruz ” dedi.
BALIK PAZARIMIZ HİZMETE AÇILDI
İlçedeki esnaf ve halkın talepleri doğrultusunda, modern bir görünüme ve hijyenik koşullara sahip olan Mustafakemalpaşa Balık Pazarını inşaa ederek hizmete açıldığını belirten Belediye Başkanı Şükrü Erdem, “7 Bağımsız bölümden oluşan ve 14 balıkçı esnafına ev sahipliği yapan Balık Pazarımız ilçemize yakıştı. Taze deniz ürünleri sunarak halkımızın sağlıklı gıda tüketimine katkı sağlayacak olan Balık Pazarımız hayırlı olsun ” dedi.
TEMİZLİK HİZMETLERİ ARAÇ FİLOMUZ HAYIRLI OLSUN
Temizlik İşleri Müdürlüğü Araç filosunu Mustafakemalpaşa Belediyesi bünyesine kazandırarak kirama dönemine son verdiklerini belirten Erdem, ” Bundan böyle temizlik hizmetlerimize kendi işçimiz ve kendi araçlarımızla devam edebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni kiralama fiyatlarını göz önünde bulundurursak yıllık 20 milyon TL üzerinde bir tasarruf sağlamış olacağız” dedi.
100 ADET HİBE ÇÖP ARAÇLARIMIZI İLÇEMİZE KAZANDIRDIK
Başkan Şükrü Erdem’in müracaatları ve girişimleri sonucu, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ilçeye 770 litre kapasiteli 100 adet çöp konteyneri Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine kazandırıldı. İhtiyaç halinde ilçenin dört bir yanına yerleştirilecek bu konteynerler, temizlik hizmetlerinde kaliteyi ve hızı artıracak.
ŞEHİTLİK ANITIMIZI HER ŞEYİYLE YENİLEDİK
Şehitliği yenileyen Başkan Erdem, ”Anmakla Kalmıyoruz, Bu Ruhu Yaşatmak İçin Çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı. Şehitlik çalışmaları kapsamında 180 m² mermer döşeme, 640 m² parke taş, 400 metre bordür imalatı, 650 m² rulo çim ve 1200 adet mevsimlik çiçek ekimi yapılarak Şehitlik Anıtı düzenlendi.
AZİZ SANCAR PARKI KAFE PROJEMİZ BU YAZ HİZMETTE OLACAK
Öne çıkan projelerden biri de İlçenin en sevilen park ve yeşil alanlarından Aziz Sancar Parkı’nın en büyük sorunu olan tuvalet ve kafe sorunu tarihe karışıyor.
Yaz aylarında hizmete girecek olan kafe, parkı ziyaret eden vatandaşlar için dinlenme alanı olacak ve sosyal etkinlikler için uygun bir mekân sunacak. 166 m² açık, 205 m² kapalı alanıyla toplamda 371 m² proje alanına sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Şükrü Erdem, ” Kafe projemiz büyük oranda tamamlandı. Çok yakın bir süreçte açılışını gerçekleştireceğiz. Bulunduğu alan ve sunduğu hizmet ile Mustafakemalpaşa halkının yüzünü güldürecek ” dedi.
BESAŞ MUSTAFAKEMALPAŞA’DA
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin halk sağlığını ve bütçesini destekleyen iştiraki BESAŞ, Mustafakemalpaşa’da 4 hizmet noktasıyla vatandaşların hem cebini hem yüzünü güldürüyor. Kaliteli ve uygun ürüne hızlı erişim imkânı sunuyor.
Ekmek ve unlu mamulleri satışı yanında, süt ve ürünleri satışı ile de uygun fiyat politikasını gözeterek ilçeye hizmet veriyor.
SOSYAL YARDIMLA BÜYÜYEN BİR MUSTAFAKEMALPAŞA
“Ramazan boyunca sokaklarımızda yalnızca iftar sofraları değil, gönül köprüleri kurduk” İfadelerini kullanan Başkan Erdem, ilçenin dört bir yanında Ramazan ayı boyunca 6.400 vatandaş ile iftar sofrasında bir araya gelindiğini açıkladı. İftarların yanı sıra yıl boyunca her ay ortalama 579 aileye gıda yardımı ve evlere 37 bin 772 öğün sıcak yemek ulaştırdıklarını belirten Erdem, ” Erzak, sıcak yemek, kıyafet, yakacak ve ev eşyalarında ihtiyaç sahiplerine yardımlarımız devam ediyor. Hayırlarını bizlere güvenerek emanet eden hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. İyilik paylaşarak artar ” dedi.
MUSTAFAKEMALPAŞA TARİHİNDE BİR İLKE İMZA ATTIK
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gökyüzündeki gururu Türk Yıldızları, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı kapsamında Mustafakemalpaşa semalarında muhteşem bir gösteriye imza attı.
Gösterinin çok sayıda takipçi tarafından izlendiğini belirten Belediye Başkanı Şükrü Erdem, “Bu gösteri, hem ilçemizin tanıtımına hem de milli gururumuzun pekişmesine katkı sağladı ve Mustafakemalpaşa tarihine altın harflerle yazıldı” dedi.
Yoğun ama hizmetlerle dolu keyifli bir yıl geçirdiklerini dile getiren Başkan Erdem ” Ülkesine ve ilçesine âşık bir belediye başkanı olarak, ilçeme hizmet etmek benim için büyük bir mutluluk. İlçemizde yaşayan her bir hemşehrimizin eşit şartlarda huzur ve refah içerisinde yaşayabilmesi için durmadan çalışmaya devam edeceğim. Başarıyla ve hizmetle geçen nice yıllara.” İfadelerini kullandı.