Demokrat Zafer

Babalar En Çok Hangi Hediyeleri İster, Neleri İstemez?

Erkekler, Babalar Gününde en çok teknoloji ürünleri hediye edilmesini istiyor; en az istenen hediyeler ise biblo ve kravat.

Babalar Günü dolayısıyla yapılan araştırmada, erkeklerin en çok istediği hediyenin teknolojik ürünler olduğu belirlendi. En çok istenmeyen hediyeler ise biblo ve kravat.

Sevgililer Günü, Anneler Günü, Babalar günü gibi özel günlerde yaşanılan tatlı heyecanın yanı sıra yoğun olarak “Acaba ne hediye alsam beğenilir” sorusunun neden olduğu stres de yaşanır.

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com, bu stresi yaşayanlara rehber olacak bir anket çalışması yaparak, bine yakın evli erkek üyesine, “Babalar Günü’nde size ne alınmasını istersiniz/istemezsiniz” sorularını yöneltti.

ON ERKEKTEN İKİSİ “HATIRLAMASI YETER, HEDİYE İSTEMEM” DİYOR

Erkeklerin yüzde 35’i hediye olarak cep telefonu, akıllı saat/bileklik, kulaklık, tablet, bilgisayar gibi teknolojik ürünleri hayal ederken, yüzde 25’i parfüm, kozmetik ürün ve aksesuar beklentisi içinde. Kitap, gömlek, tişört, küçük tamiratlarda kullanılacak aletleri hediye olarak bekleyenlerin toplamı ise yüzde 20’yi buluyor. Her on erkekten ikisi ise “hatırlaması yeter, hediye istemem” diyor.

Erkeklerin istemedikleri hediyelerin başında biblo ve kravat geliyor. Her on erkekten altısı bu iki hediyeyi almayı istemediklerini ifade ederken, kişisel gelişim kitabı, süveter, çorap gibi hediyeler de erkeklerin Babalar Günü’nde tercih etmediği ürünler arasında yer alıyor.

ONLİNE PİYASALARIN BEKLENTİSİ 2,5 MİLYAR TL

Avantajix.com’un Dijital Pazarlama Direktörü Sevda Köseibiş, 19 Haziran Pazar günü kutlanacak Babalar Günü için online platformlardan yaklaşık 2,5 milyar TL’lik hediye alışverişi yapılmasını beklediklerini bildirdi.

Fiyatların yüksekliği ve maddi sıkıntılardan dolayı hediye alışverişlerinin adet olarak düşeceğinin altını çizen Köseibiş, “Buna rağmen TL bazında satış hacminde yüzde 100-125 artış bekliyoruz. Şu ana kadar Avantajix üzerinden satın alımlarda ortalama sepet tutarının 350 TL’ye yükseldiğini görüyoruz. Geçen yıllarda sepet ortalaması 100-150 TL aralığındaydı.

Hediye alışverişleri dijital mağazalarda yoğunlaşmış durumda. En uygun fiyatlı ürüne ulaşmak için fiyat kıyaslama sitelerini kullananların sayısı artıyor. Hediye kupon kodu dağıtan, Avantajix gibi alışverişlerde nakit para hediye eden sitelere de yoğun ilgi var” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ