DURU TİYATRO’NUN FARKLI YAŞLARDA, FARKLI AMAÇLARLA DRAMA ATÖLYELERİNE KATILMAK İSTEYENLER İÇİN KAYITLAR DEVAM EDİYOR!
Duru Tiyatro’nun 7-13 yaş, 13-17 yaş ile 18 yaş ve üstü olmak üzere üç farklı grupta düzenlenen drama atölyelerinde, konservatuara hazırlık atölyesinde ve kurumsal şirketler için özel olarak hazırladığı drama eğitimlerinde dersler başlıyor! Deneyimli ve akademik eğitmen kadrosunun eğitim verdiği atölyelerin farklı sınıflarına kayıtlar ise devam ediyor. Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu eğitimlerde, talepler doğrultusunda yeni sınıflar açılıyor. Duru Tiyatro Ataşehir Watergarden Performans Merkezi’nde gerçekleşen atölyeler hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için 0549 553 19 78-0216 338 56 86 numaralı telefonlardan ve info@durutiyatro.com mail adresinden Duru Tiyatro’ya ulaşılabilir.
Duru Tiyatro’nun 7-13 yaş arası çocuklara yönelik düzenlediği 8 aylık Yaratıcı Drama Atölyesi, 7-10 yaş ve 10-13 yaş için 15 kişilik ayrı sınıflarda, cumartesi ya da pazar günleri haftada bir gün 2 saatlik dersler halinde gerçekleşiyor. Drama, oyun ve canlandırmaya dayalı olarak günlük yaşamdaki herhangi bir sözcüğün, kavramın, sesin, bir konunun, bir tablonun, bir heykelin ya da bir masalın, öykünün, şiirin ya da çocukların kendi uydurdukları öykülerin, durumların canlandırılması, oynanması olarak tanımlanabilir. Çocuk için vazgeçilmez bir unsur olan “oyun” da, dramanın çıkış noktasıdır. Dramayı çekici kılan da çok yönlülüğü, oynayarak ve canlandırarak bir şeyleri öğretmeye dayalı etkili dilidir. Katılımcı merkezli, yaratıcı düşünmeye yönlendirici, uygulamalı bir yöntem olan eğitimde, yaratıcı dramanın ana hedeflerinden biri de herkesin kendine özgü özel yanının olduğunu hatırlatarak sağlıklı bir iletişim ortamı oluşturmaktır. İçimizdeki “ben”i ortaya koyarak hissedebildiklerini yaşamak, yaşadıklarını başkalarına hissettirebilmek, empati kültürünü geliştirmek, içimizdeki saklı enerjinin dışarı çıkmasını sağlayarak iç dünyamız ile çevremiz arasında köprü oluşturabilmektir. Yaratıcı Drama Atölyesi çocukları kelimelerden öyküler kurmaya, “mavi” olmayı düşlemeye, “mikser” olup ortalığı karıştırmaya, bir “sopa”yı kendi dışında kullanılabilecek yüzlerce nesneye dönüştürmeye, “ayakkabı” olup hızlı hızlı koşmaya ama ille de oynayarak öğrenmeye ve hayata renk katmaya davet ediyor.
13-17 yaş arası katılımcılara yönelik 8 aylık Gençlik Atölyesi’nin eğitimleri 15 kişilik iki farklı sınıf halinde, cumartesi ya da pazar günleri haftada bir gün 2 saatlik dersler halinde gerçekleştiriliyor. Deneyimli ve akademik eğitmen kadrosu tarafından verilen dersler, gençler üzerindeki çoklu görsel ve işitsel medya baskısını azaltarak oyun oynamanın önemini vurguluyor. Gençlik Atölyesi’ndeki eğitimler, çocuklara rol modellerinin kişisel gelişimdeki önemini anlatmayı ve yaşıtlarıyla birebir iletişimde bulunmalarını sağlamayı; böylelikle sanatın gerekliliğini ve önemini kavrayan, geleceği entelektüel bir bakışla daha aydınlık görebilen gençler yetiştirmeyi hedefliyor.
18 yaş ve üstü katılımcılara yönelik Yetişkinler Atölyesi, 8 ay boyunca haftada bir gün, 3 saatlik dersler halinde gerçekleştiriliyor. Herkesin, oyunculuk eğitimi almak için az ya da çok belli bir potansiyele sahip olduğuna inanan Duru Tiyatro, yetişkin atölyesindeki eğitimlerde bilimsel oyunculuk ve analiz yöntemlerinden yararlanıyor. Konsantrasyon oyunlarıyla kişinin algısını genişleten, ses-nefes-diksiyon çalışmalarıyla etkili konuşma ve ifade becerisini geliştiren, doğaçlama çalışmalarıyla role hazırlanma, kişisel gelişim ve esnek düşünme becerisi kazandıran eğitimler, sene sonu oyunu hazırlıklarıyla ise grup içerisinde çalışma disiplinini artıyor. İyi geliştirilmiş eğitim programıyla Yetişkinler Atölyesi, kişilerin hayat içerisinde ihtiyaç duyduğu farklı ve daha etkili bir bakış açısı ve yaklaşım geliştirme becerisine katkı sağlıyor.
17-22 yaş aralığına yönelik Konservatuara Hazırlık Atölyesi’nin aralık ayında başlayacak eğitimleri, 8 ay boyunca haftada 1 gün 3 saatlik dersler halinde gerçekleşecek. Tiyatronun, bilimi kullanarak insan doğasının derinliklerine inmeyi ve merkezine insanı koyarak toplumu eğitmeyi kendine gaye edindiği anlayışından yola çıkan Duru Tiyatro, Konservatuara Hazırlık Atölyesi aracılığıyla, tiyatro sanatını kendine uğraş edinmiş ve edinmekte olan gençlerin doğru yönlendirilmesini, bu mesleğin eğitimini almaya hazır hale gelmesini hedefliyor. Doğaçlama ve oyunculuk etütleri, ses ve konuşma eğitimi ile hareket ve performans çalışmalarının yer aldığı konservatuar hazırlık sınıfında, tiyatro sanatını öğrenme talebinde olan gençlerin eğitimleri, dünyada kabul görmüş tiyatro insanlarının oyunculuk yaklaşımları dahilinde yapılıyor.
Duru Tiyatro’nun kurumsal şirketler için özel olarak hazırladığı Kurumsal Drama Eğitimleri ise şirket içi/departmanlar arası iletişimi güçlendirmek, çalışan motivasyonunu artırmak ve iş yaşamlarında karşılarına gelebilecek durumlara karşı çalışanları eğitmek amacıyla tasarlanıyor. Kurumsal şirketlerin talepleri doğrultusunda Duru Tiyatro tarafından kişiye, departmana ve/veya şirkete özel drama eğitimleri de hazırlanabiliyor. Kurumsal hayatta çalışanların ve yöneticilerin karşılaşabilecekleri şirket içi ve müşteri odaklı konular, dramatik bir şekilde katılımcılara interaktif bir şekilde sunuluyor veya teatral olarak sahneleniyor. Sahnelenen konularda kişiler, kendilerini oyuncuların gözünden izleyerek objektif bir şekilde değerlendirme imkanı buluyor.
Atölyeler hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için 0549 553 19 78-0216 338 56 86 numaralı telefonlardan ve info@durutiyatro.com mail adresinden Duru Tiyatro’ya ulaşılabilir.
DURU TİYATRO HAKKINDA
Mart 2005’te kurulan tiyatro topluluğu, bir repertuar tiyatrosu olarak yaşamına başladı. Eylül 2007’de “Maarif Kültür Merkezi” projesine başlarken, çağdaş bir kente yakışan, “duru” bir tiyatro yaratma düşüncesiyle yola çıkan Duru Tiyatro, 5 Ocak 2008’de, 8 dalda “En İyi” ödülleriyle ödüllendirilen ve Yılın Oyunu seçilen “Bana Bir Picasso Gerek” adlı oyunuyla perdelerini açtı.