MALTEPE’DE KADINA ŞİDDETE GEÇİT YOK
Maltepe Belediyesi Kadın Aile ve Engelli Hizmetleri Müdürlüğü, kadınların, psikolojik veya ekonomik, fiziksel ve cinsel açıdan zarar görmesine neden olan her türlü davranışı ‘’Kadına yönelik şiddet’’ olarak kabul ediyor. Kadınların bu tür şiddete maruz kalmaması için bir çok çalışma yapıyor. Kasım ve Aralık aylarında yoğun bir programla deva edecek çalışmalara Maltepe’li kadınların ilgisi büyük.
Kadınlara yönelik, fiziksel, cinsel, psikolojik, sözel, ekonomik şiddeti gündeminin ilk sıralarına yerleştiren ‘’Maltepe Belediyesi Kadın Aile Müdürlüğü’’ tüm bu konuları kapsamlı bir şekilde ele aldığı bir dizi çalışma başlatıyor..
Kadın cinsinin uğradığı şiddeti ve olumsuz davranışları önlemek amacıyla hareket eden Maltepe Belediyesi, kadını her anlamda destekleyecek çalışmalar başlattı. Kadının farkındalığını artırmaya karar veren belediyenin öncelikli hedefi kadının bilinç düzeyini artırmak. Kadını hukuki hakları konusunda aydınlatmak için yola çıkan Maltepe Belediyesi, kadını psikolojik olarak desteklerken, hukuki hakları konusunda bilgilenmesini sağlayacak paneller düzenleyecek.
‘Kadın neden şiddetin olduğu ortamda kalmaya devam eder, kadına yönelik şiddetin türleri nelerdir, şiddet eğilimi olan erkek davranışları nasıl tespit edilir, saldırgan davranışların sık görüldüğü durumlar nelerdir, kadınların hukuki hakları nasıl tanımlanır’ gibi bir çok konunun irdeleneceği panellerin amacı kadınları bilinçlendirmek ve kadına yönelik şiddeti azaltmak.
HERŞEY KADINLARIMIZ İÇİN
Kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmaları ve sosyal yaşama katılmaları için Maltepe Belediyesi’nin 2016 yılında hizmete açtığı ‘’Kadın Danışma Merkezleri’’nde yapılacak olan çalışmalar bugüne kadar birçok kadının hayatına dokundu.
Belediye 5 mahallede hizmete açtığı Kadın Danışma ve Sosyal Yaşam Merkezleri’yle ilçedeki kadınlara destek oluyor. Küçükyalı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi Kadın Danışma Merkezi’nde baskı ve şiddet mağduru kadınlara ücretsiz psikolojik ve hukuki destek verilirken, Başıbüyük, Gülsuyu, Fındıklı ve Esenkent Kadın Sosyal Yaşam Merkezleri’ndeki ücretsiz kurslarla kadının sosyal yaşama katılması hedefleniyor.
Sadece kadınları değil engelli vatandaşlarını ve yaşlılarını da ihmal etmeyen Maltepe Belediyesi ‘’Altın Yıllar Yaşam Merkezi’nde’’ ve ‘’Üreten Engelliler Merkezi’nde’’ birçok meslek edindirme kursları ve etkinlikler gerçekleşiyor.
BİRÇOK FARKLI ALANDA EĞİTİMLER
“Kadın Sosyal Yaşam Merkezleri”nde meslek edindirme kurslarından, sportif eğitimlere, sağlıktan kültürel etkinliklere, panellerden seminerlere kadar birçok sayısız etkinlik düzenleniyor.
Öfke kontrolü yönetimi, hijyen eğitimi, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın sağlığı, kadınların ekonomik hakları, aile içi iletişim, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konularında panel ve seminerlerin düzenleneceği merkezlerde, ilk yardım eğitimleri, dans, pilates ve yoga gibi sportif eğitimler, dekoratif el sanatları, dikiş-el nakışı, iğne oyası, el örgüsü, takı tasarım-keçe, ahşap boyama, mefruşat, makrome gibi meslek edindirme kursları da olacak.
Eğitim-öğretim hayatından ilkokul çağlarından bu yana uzak kalmış kadınlar için de ücretsiz okuma-yazma eğitimi verilecek.