Demokrat Zafer

Adaleti Emeklilikte Bulamıyorlar!

Emeklilikte adalet isteyenler, emeklilikte insanca yaşam diyenler, kademeli geçiş haktır diyenler, stajyerlik ve çıraklık mağdurları 27 ekim günü Kartal’da buluşmaya hazırlanıyor. EMADDER Bursa İl Şube Başkanı Gürkan Şimşek, yönetici ve dernek üyelerinin ilçelerde stant çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti. Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER) Bursa İl Başkanı Gürkan Şimşek, 8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigorta girişi olan çalışanların mağduriyetine dikkat çekerek, adalet arayışlarının ülke genelinde yayıldığını vurguladı. Şimşek, 27 Ekim Pazar günü İstanbul Kartal Meydanı’nda saat 14:00’te düzenlenecek Büyük EMADDER Kademe Mitingi‘ne Bursalılara katılım çağrısında bulundu. Şimşek, 1999 sonrası işe başlayanların geç emeklilik sorunlarına değinerek, “Erkeklerde 17 yıl, kadınlarda 20 yıl daha fazla çalışmak zorunda kalıyoruz. Bu durum toplum huzurunu bozuyor” dedi.

2000 yılı sonrası için 3 milyon 656 bin kişinin kademeli geçiş talep ettiğini belirten Şimşek, kadınlar için 50, erkekler içinse 52 yaşında emeklilik önerisi sunduklarını ve devlet yetkililerine seslenerek, adil bir çalışma ortamı sağlanması için mağduriyetlerin giderilmesini istedi. EMADDER olarak, emeklilik sistemine yönelik adil düzenlemelerin hayata geçirilmesi için mücadele edeceklerini belirtti.

EMADDER, 8 Eylül 1999 sonrasında sigortalı olarak işe başlayan çalışanları temsil ediyor. Amacı, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetlerini gidermek ve eşit haklara sahip olmayı sağlamak olarak özetleniyor.

Gürkan Şimşek’in açıklamaları, emeklilikte adalet arayışında olan birçok çalışanın sesi olma niteliği taşıyor. EMADDER, hak mücadelesini sürdürerek, sosyal güvenlik reformuna yönelik taleplerini duyurmaya devam edecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ