Demokrat Zafer

10 ARALIK GAR KATLİAMINI VE İNSANLIK SUÇU OLAN BU VAHŞETİ ASLA UNUTMADIK…

Geçmiş dönem PM Üyesi Güler Buğday makalesinde;

Aslında ülkemizde her zaman çok canlar yakan ve utancımız olan faşist katliamların hiç birini unutmamamız lazım.
Bu günde sadece “BARIŞ DİYEN” Ülkemizin her bölgesinden katılan CANLAR, canice planlı ve önceden kurgulanmış bir vahşetle katledildiler.
Dünyada birçok yerde emperyalistlerin, silah tacirlerinin, sömürü düzeninden ve kirli paradan beslenen hasta ruhlu ve vicdan fakiri adına insan(!) denen yaratıkların ülkeleri ve insanları kana buladıklarını görüyoruz.
Bu hasta beyinli ve sapkın ruhlu yaratıklar benim ülkemde her zaman masum insanlara, aydın ve çağdaş insanlara katliamlar yaptılar.
Ancak hiçbir katliamla yüreklice yüzleşilemedi!!!
Bunun için ülkemizde unutulması mümkün olmayan, sivil halkı kadın ve çocukları da hedef alan tüm katliamlarla yüzleşilmeli ve gerçek katiller, azmettirenler ve arkalarındaki siyasi otorite ortaya çıkarılmalıdır.
10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde düzenlenen vahşette 103 CAN yaşamını kaybetti.
O vahşette ne yazık ki 500’ün üzerinde canımızda yaralanmıştı.
Ankara tren garı önünde IŞİD tarafından düzenlenen bombalı saldırıyla yani katliamla ilgili görülen davada ne yazık ki gerçek suçlular yani azmettirenler ortaya çıkarılamadı.
“IŞİD’in örgütlenme merkezi haline gelen, katliam plan ve hazırlıklarının yapıldığı Gaziantep’te dönemin valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanlığına atandı”
10 Ekim katliamının ana davasında Yargıtay tarafından katliam “insanlığa karşı suç” olarak görmedi!
Kararda, devletin ve kamu görevlilerinin sorumluluğuna ilişkin talepler reddedildi.
Oysa insanlık suçlarında zaman aşımı olmaz!!!
Bu nedenle katliamlar ülkemizde kadermiş gibi defalarca canları almış ve gerçek suçlular cezalandırılmamışlardır.
Aşağıdaki kısımda O vahşet katliamı yaşayan bir Candan o günün gerçekçi bir anlatımı:
“7 Haziran seçimlerinde, iktidar partisi AKP 40,8; HDP ise 13,1 oy aldı.
Seçimlere ilk defa katılan HDP’nin aldığı bu yüksek oy oranıyla birlikte AKP, parlamentoda 69 milletvekili kaybetti ve tarihinde ilk defa tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu elde edemedi.
Hükümetin kurulamamasının ardından koalisyon tartışmaları da sonuçsuz kalınca 1 Kasım için erken seçim kararı alındı.
7 Haziran seçimlerinin arifesinde HDP’ye karşı saldırıya geçen IŞİD, hükümetin kurulamadığı ara dönemde de saldırılarının dozunu artırdı.
Zaten, AKP’li Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonrası yaptığı açıklamalarda “yedi düvele” meydan okuyor ve çatışmasızlık sürecinin bittiğini ilan ediyordu.
Öyle de oldu. Çatışmasızlık yerini savaşa bıraktı. Bir taraftan askeri operasyonlar diğer taraftan IŞİD saldırıları sürecin çetin geçeceğinin habercisiydi.
Urfa’nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz günü IŞİD’in üstlendiği bombalı saldırıda 33 yurttaş hayatını kaybetti.
Çatışma atmosferinin yarattığı korku ve gerginlik gittikçe artıyordu. Bu gidişata dur demek amacıyla bir araya gelen; sendikalar, demokratik kitle örgütleri ve HDP Ankara Garı’nda 10 Ekim’de “Barış mitingi” kararı aldı.
10 Ekim günü miting için sabah erken saatlerde toplanan kalabalık çevrede polis barikatlarının olmamasından memnundu. Gerçekten de etrafta ne “üst araması” yapan polis ne de barikat vardı.
Halbuki mahkeme kayıtlarına geçen ifadelere göre, istihbarat için çalışan katliam faili IŞİD üyesi olaydan önce istihbarat birimlerine haber vermişti.
Saatler 10.04’ü gösterdiğinde iki IŞİD üyesi canlı miting alanını kana buladı.
Peş peşe farklı noktalardaki iki patlamayla 103 yurttaş katledildi.
Olay, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı bombalı saldırı olarak kayıtlara geçti.
Bu belgeselde bu korkunç katliamın izini sürüyoruz. 10 Ekim Katliamı’nın tanığı Özcan Yaman, Barış Mitingi hazırlıklarından başlayarak tanıklığını aktarıyor; bizi olay yerinde yeniden keşfe çıkarıyor.”
Bu olay bize gösteriyor ki her zaman katliamları yapanlarda gerçek suçlular korunmuş ve arkadaki gerçek güç ve siyasi ayağı korunmuş ve gizlenmiştir.
Bu kanlı vahşette kaybedilen tüm Canlar ışıklarda uyusun.
Yine o kanlı katliamda yaralanan, sakat kalan hatta yıllardır yatağa bağlı yaşayan Canlara da geçmiş olsun diyerek acılarını paylaştığımızı bilmelerini isteyerek saygılar sunuyorum.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
GÜLER BUĞDAY
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ