Demokrat Zafer

ÜNİVERSİTE İDARİ PERSONELLERİ YOKSULLUK SINIRINDA ÇALIŞIYOR

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, yoksulluk sınırı verilerini değerlendirdi.

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, “Üniversite idari personeli; yoksulluk sınırı altında, açlık sınırının biraz üstünde maaş almaktadır” dedi.

Kuruoğlu; “Üniversitelerde personel sayısı yetersizdir. İş yükü çok fazladır. İş tanımları belirsizdir. Yüksek Öğretim Kanununun 13/B maddesi, çalışanlar üzerinde sürgün maddesi olarak kullanılmaktadır. Birçok üniversite görevde yükselme sınavlarını yapmamakta yapılan üniversitelerde ise torpil hâkim olmaktadır.

Üniversite çalışanlarının büyük bir kısmı mobbinge uğradığını ifade etmektedir.

Aynı işi yapan personeller arasında maaş farklılıkları bulunmaktadır. Sınav gözetmenlikleri gibi ek görevlerde çalışanlar arasında ayrım yapılmaktadır. Bu ayrımlar sendikal, siyasi ve idareye yakınlık olarak değişmektedir.

Çalışanların beslenme hakkı yüksek fiyat, kalitesiz yemek ile ihlal edilmektedir.

Üniversite çalışanlarının başka üniversitelere geçiş hakkı rektörlerin iki dudağı arasından çıkarılmalı YÖK tarafından üniversiteler arası adil bir yer değiştirme düzenlemesi yapılmalıdır.

Üniversite idari personeli bu ülkenin üvey evlatları değildir. İnsan onuruna yaraşır maaş ve çalışma koşulları sağlanmalıdır. Yüksek Öğretim Tazminatından ve Döner sermaye gelirlerinden idari personelin yararlanması sağlanmalıdır.

Hürriyetçi Eğitim Sen olarak üniversite çalışanlarının sorunlarının çözümü için mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ