Demokrat Zafer

SESDECE PROJESİ BURSA’DA BAŞLADI

Bursa Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Erken Çocukluk Döneminde Sosyal ve Duygusal Becerilerin Geliştirilmesi’ projesi Bursa’da başladı.

HABER OSMAN ÇETİN

SESDECE Projesi Bursa'da başladı

Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ ‘Erken Çocukluk Döneminde Sosyal ve Duygusal Becerilerin Geliştirilmesi’ projesinin üçüncü eğitim faaliyeti Bursa’da Kuzey İrlanda, Litvanya, İtalya ve Macaristan ortak ülkelerinden gelen on yedi okul öncesi ve ilkokul öğretmenlerinin katılımı ile başladı.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe edilen SESDECE projesi okula uyum/adaptasyon süreçlerinin geliştirilmesi, çocuklarda sıkça gözlenen sosyal ve duygusal problemlerin en aza indirilmesi, ailelerin sosyal ve duygusal gelişim üzerinde farkındalık oluşturması, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi amacı ile çocuk kitaplarının yaşam temelli drama atölyelerine dönüştürülmesi planlanmaktadır.

Hareketliliğin ilk gününde proje uygulama okullarımızdan Bala Hatun Anaokulu ve Kazım Karabekir İlkokuluna ziyaretler gerçekleştirildi.

Ülkemizde uyguladığımız okul öncesi / ilkokul eğitim programı ve okula uyum çalışmaları üzerine sunumlar gerçekleştirildi.

Sunumların ardından her iki kurumun okul birimleri gezilerek eğitim materyalleri incelendi. Öğrencilerimizle farklı etkinlikler gerçekleştirildi.

Misafir katılımcılarımıza kültürümüzü ve şehrimizi tanıtmak adına Bala Hatun Anaokulunda okul öğretmenlerimiz tarafından ebru çalışması ve Kazım Karabekir İlkokulunda geleneksel Türk çini uygulaması gerçekleştirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ