Demokrat Zafer

Ali Banat, TRT World tarafından Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve topluma büyük katkılarda bulunan bireyleri onurlandıran TRT World Citizen Awards ödül töreni, 25 Kasım’da gerçekleştirildi. Bu yılki törende Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne, Muslims Around The World’ün Kurucusu olan ve kanserden hayatını kaybeden Avustralyalı iş insanı Ali Banat layık görüldü. Ödülü, MATW-Project’in CEO’su ve Banat’ın arkadaşı Mahmoud Ismail aldı.
TRT’nin uluslararası İngilizce yayın kuruluşu TRT World tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen ve topluma büyük katkılarda bulunan bireyleri onurlandıran TRT World Citizen Awards’un ödül töreni 25 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirildi. TRT World, bu yıl Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne Muslims Around The World Project’in (MATW-Project) Kurucusu olan ve kanser sebebiyle hayatını kaybeden Arap-Avustralyalı iş insanı Ali Banat’ı layık gördü. Kanser teşhisi konduktan sonra tüm servetini hayır işlerine bağışlayan Ali Banat’ın ödülünü, küresel etkiye sahip bir miras inşa etmeye odaklanan yeni nesil sivil toplum kuruluşu MATW-Project’in CEO’su ve Banat’ın arkadaşı Mahmoud Ismail aldı.

Ödülle ilgili düşüncelerini dile getiren Mahmoud Ismail, “Ali Banat’ı genç yaşta yitirdik fakat onun mirası dünya ve hayır işleri için yaptıklarıyla yaşıyor. Başta Afrika olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde MATW-Project’in dünyaya katkılarını takdir eden ve Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü kurucumuz Ali Banat’a veren TRT World’e teşekkür ederiz” dedi.

Tüm servetini hayır işlerini bağışladı

Güvenlik ve elektrik alanlarında faaliyet gösteren bir şirkete sahip olan iş insanı Ali Banat, 2015’te kanser teşhisi konduktan sonra tüm servetini hayır kurumlarına bağışladı. Bu kapsamda Muslims Around The World Project’i kuran Ali Banat, 2018’de hayata gözlerini yumdu. Kâr amacı gütmeyen ve dünya çapında olumlu değişime katkıda bulunmak için çalışan MATW-Project, bugüne dek 3 milyon insanın hayatına dokundu. Organizasyonun %100 bağış esasıyla çalıştığını vurgulayan Mahmoud Ismail, “Bağışlanan her miktar ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. MATW-Project olarak Bangladeş, Pakistan, Filistin, Yemen, Suriye ve Afganistan gibi ülkelere insani yardım sağlıyoruz. Afrika’daki su sıkıntısını gidermek için bugüne dek 950’den fazla su kuyusu inşa ettik. Binden fazla kimsesiz çocuğa destek olduk. Zorlu yaşam koşullarında barınma, suya erişim, eğitim ve rehberlik hizmetleri sağlıyoruz” diye konuştu.

“Sürdürülebilirlik, etki, inanç, verimlilik gibi değerlerden ilham alıyoruz”

TRT World tarafından düzenlenen ödül törenine dünyanın dört bir yanından siyaset, akademi, sanat, eğlence, insani yardım ve iş dünyası gibi alanlardan çok sayıda insan katıldı. Bağışların etkisini sürdürülebilir bir modelle en üst düzeye çıkarmak istediklerini açıklayan MATW-Project CEO’su ve Ali Banat’ın arkadaşı Mahmoud Ismail, törendeki değerlendirmelerini şu sözlerle tamamladı: “MATW-Project olarak güvenilirlik, sürdürülebilirlik, etki, inanç, verimlilik değerlerimizden ilham alarak insan onuruna yakışır, adil ve eşitlikçi yaşam koşulları oluşturmak için çalışıyoruz. TRT World’ün Kurucumuz Ali Banat’a verdiği bu Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün, MAWT-Project’in tüm dünyada daha fazla insana ulaşarak, farkındalığın artmasına vesile olmasını temenni ediyorum.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ