Demokrat Zafer

İtalya Dayanıklılık Yarışında Türk Ekibi Podyumdaydı!

2 otomobil ve 6 pilot ile ülkemizi temsil eden Bitci Racing, başarı serisine bir yenisini ekledi!

Orta İtalya’nın en güzel bölgelerinden Umbria’da yer alan Magione-Autodromo dell’Umbria yarış pisti, 19-20 Kasım tarihlerinde merakla beklenen 2 Saat Endurans (Dayanıklılık) yarışına sahne oldu.

Bu sezon Coppa Italia Turismo’yu takip eden ve geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen final yarışını podyumda tamamlayarak pilot Vedal Ali Dalokay ile şampiyona ikinciliği elde eden Bitci Racing, Türkiye’ye dönmeden önce dayanıklılık yarışında da start aldı.

Takım Direktörü İbrahim Okyay bu kararın sebebini ‘Mümkün olan maksimum sayıda Türk pist pilotuna yurtdışı deneyimi kazandırmak ve önümüzdeki sezonun temellerini atmak’ olarak açıkladı.

Bitci Racing’e ait 3 Audi yarış otomobilinin 2 tanesi, 2 pit stop mecburiyeti bulunan, 2 veya 3 pilottan oluşan takımların yer aldığı ve sıralamanın her an değişebildiği bu dinamik yarışta start aldı. Sequential otomobil ve 2 kapı numarası ile yarışan ilk ekip, tüm sezon İtalya’da adından söz ettiren Vedat Ali Dalokay, Türkiye Pist Şampiyonası’nı ikinci olarak sürdürmekte olan başarılı sporcu Barkın Pınar ve deneyimli pilot İbrahim Okyay’dan, DSG otomobil ve 5 kapı numarası ile yarışan ikinci ekip ise deneyimini gittikçe artıran Demir Eröge, yurtdışında şampiyona takip etmeyi amaçlayan Temel Çamlıdağ ve 4 Türkiye Karting Şampiyonluğu sahibi, 17 yaşındaki genç yetenek Zekai Özen’den oluştu.

Cumartesi günü sağanak yağmur altında yapılan antrenman ve sıralama seanslarında İtalya’nın Magione Pisti ile ilk kez tanışan takım, İtalyan yarış mühendisinin de desteği ile ertesi günün yarış stratejilerini belirledi. Pazar günü gerçekleşen ve kalabalık start gridi sebebiyle hareketli start ile başlayan yarışta hava koşulları bir gün öncesine göre çok daha elverişli idi.

Yarışın başlaması ile ilk turlarda genel klasman üçüncülüğüne yerleşen 2 kapı numaralı araç yarış içerisinde bir süre şanzıman sorunu yaşayarak vakit kaybetse de yarışı kendi grubunda 2. olarak tamamlamayı başardı ve İtalya’da bir podyum derecesi daha elde etmiş oldu. Yoğun katılımın ve çok daha zorlu bir mücadelenin olduğu DSG grubunda ise rakipleri ile son tura kadar büyük bir mücadele sergileyen 5 kapı numaralı araç ve sürücüleri yarışı kendi gruplarında 5. tamamlayarak çok başarılı bir yarış çıkardı.

Takım önümüzdeki hafta sonu da (26-27 Kasım) Türkiye Şampiyonası final yarışı için İzmir’de piste çıkacak ve bir ay içinde iki tanesi İtalya’da, bir tanesi Türkiye’de olmak üzere toplam 3 yarış hafta sonunda 5 start almış olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ