Demokrat Zafer

Sansür Yasasına Hayır!

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu şöyle diyor: “Sosyal medya yasasının ilk adımını benim üzerimde denediler. Doğru olana yalan dediler, yalan dedikleri konunun yayılmasından beni tutukladılar. Gençler de susarsa kimse konuşamaz. İlerde hiçbir şey yapmadık dememek için sesini yükselt!”

#SansürYasasınaHayır 

ÇÜNKÜ…

  1. Sosyal medya yasası yalan bilgiye karşı değil, insanların haber alma hakkına ve fikir hürriyetine karşı çıkarılan bir yasadır. Sosyal medya haberciliğini, Televizyonlardaki kukla haberciliğe dönüştürmek için atılan ilk adımdır.
  2. Sosyal medyadaki yalan haberlerle mücadele edilmelidir ancak bu yasa halkın haber alma hakkına kastetmektedir. Bu yasada doğrunun, yanlışın nasıl ayırt edileceği ve kimin bunu belirleyeceği belirsizdir.
  3. Bu yasayla doğru ve yanlış mevcut otoritelerin fikirlerine göre belirlenecektir. Şu an mevcut otoriteden memnun olanlar, yarın başka otoritelerin dönemlerinde vereceği bir beyanla hapis cezası alabilecektir. Ucu açık olan bu yasa belirli görüşlerin değil, tüm toplum için bir tehdittir.
  4. Uzun yıllardır kontrol altında olan televizyonların veremediği haberler sosyal medyadan verildi. Sosyal medya olmasaydı bugün sığınmacı problemlerini, ekonominin toplum üstündeki etkisini ve birçok konuyu öğrenemeyecektiniz. Sosyal medya yasası tam olarak bunu hedeflemektedir.
  5. Bu yasa toplumun haber alma hakkına ve fikir hürriyetine karşı bir yasadır. Bu yasaya karşı sessiz kalmak bundan sonra verilecek hukuka aykırı kararlara da sessiz kalmaktır. Fikir özgürlüğüne ve hürriyetine inanan her insan buna karşı çıkmalı ve tepkisini göstermelidir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ