Demokrat Zafer

DÜNYANIN GÖZÜ APİRAY’DA OLACAK

Bal üretimi ve arıcılık malzemeleri sektörünün tecrübeli ve öncü firması Apiray, 47. Uluslararası Arıcılık Kongresi Apimondia’da (24-28 Ağustos) yerini alacak. Dünya arıcıları ve bal sektörünün önemli temsilcilerinin katılacağı kongrede stant açacak olan Apiray, tamamen doğal olarak ürettiği balları ve arıcılığa dair tüm ekipmanları, ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Arıcılık sektörünün dünyadaki en önemli organizasyonlarından biri olan Uluslararası Arıcılık Kongresi Apimondia bu yıl 47. kez kapılarını ziyaretçilerine açacak. 2021 yılında Rusya’da düzenlenmesi beklenen kongre ilk olarak Koronavirüs pandemisinden dolayı ertelenmiş, bu yılda Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaş nedeniyle İstanbul’a alınmıştı. 24-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan kongrede, dünya arıcıları ve bal sektörünün önemli temsilcileri yer alacak. Türkiye’de bal ve arıcılık sektörünün önemli temsilcilerinden biri olan Apiray da kongrede yerini alacak.

“DÜNYANIN EN ÖNEMLİ ORGANİZASYONLARINDAN BİRİ”

Türkiye’de arıcılığın uluslararası alanda gelişmesine katkı sağlamak istediklerini ifade eden Apiray Genel Müdürü Hande Civan, “Arıcılık sektöründe uzun yıllardır süre gelen sektör deneyimimizi ‘Apiray’ markasıyla tüketiciyle doğrudan buluşturuyoruz. Uluslararası Arıcılık Kongresi Apimondia’nın Rusya’dan Türkiye’ye alınması bizler için de önemli bir şans oldu. Dünyanın en önemli organizasyonlarından birinde yer almak bizleri oldukça heyecanlandırıyor. ‘Apiray’ın doğal ve eşsiz ürünlerini dünyanın beğenisine sunmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

ÜRÜNLERİN TAMAMI KATKISIZ ÜRETİLİYOR

Apiray’ın ürün çeşitliliğine dikkat çeken Civan, “Türkiye’nin birçok noktasında bal üretim noktalarımız yer alıyor. Kestane balı Batı Karadeniz’de, Çam Balı Marmaris ve Datça Bölgesi’nde, Kekik Balı Datça çevresinde, Çiçek Balı Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde, Ihlamur balı Yalova, Bursa ve Karacabey bölgesinde üretiyoruz. Ham bal çeşitlerimizin yanı sıra, yaş polen, kuru polen, arı sütü, propolis ve balmumlarımız ‘Apiray’ markamızla talep görüyor.  Tüm ürünlerimiz katkısız üretiliyor. Arı sütü ve polen tamamen kendi üretimimiz.” ifadelerini kullandı.

ARADIĞINIZ HER ŞEY ‘APİRAY’DA

Arıcılık malzemesi konusunda da ürün çeşitlerinin oldukça fazla olduğunu ifade eden Civan, “Kraliçe arı, kovan, arılı kovan, körük, maskeler, arıcılık kıyafetleri, bakım ürünleri, yemler gibi arıcılığa dair ne varsa tüm ürünler ‘Apiray’ markasında mevcut. Bunun yanında bal mumu, bal kolonyası, bal mumundan çeşitli dekoratif objelerle hediye paketleri ve kurumsal hediyeliklerde üretiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“HERKESİ STANDIMIZA BEKLİYORUZ”

‘Apiray’ markasının Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Civan, “Maalesef, ülkemizde arıcılık sektörü yeteri kadar gelişmiş değil. Bu sektöre giren ya da girmeyi planlayan birçok kişi bizi ziyaret ediyor. Onlarla tecrübemizi paylaşıyoruz. İstanbul’da düzenlenecek olan kongrede bu açıdan bizler için çok önemli. Arıcılık ve bal sektörüne ilgisi olan herkesi standımıza bekliyoruz.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ