Demokrat Zafer

DEVA BURSA; “Türkiye’nin her bölgesinde aynı anda varlık gösteren başka bir parti olmadığını görüyoruz, gözlemliyoruz”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Bursa ziyareti kapsamında Doğu ve Güneydoğu STK’ları ile buluştu. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Bursa’ya gelerek burada bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle buluşan Ekmen, gündeme dair değerlendirmede bulunmak üzere basın mensupları ile bir araya gelerek genel bir değerlendirme yaptı.

Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısına DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz ve Osmangazi İlçe Başkanı Yasin Gök de katıldı.

Toplantıda konuşan İl Başkanı Serkan Özgöz, “2 günlük program için sayın Genel Başkan Yardımcımız burada. 2 gündür özellikle sivil toplum odaklı bir programı sürdürüyoruz. Hemşehri dernekleri ile bir araya geldik, sivil toplum kuruluşları ile buluştuk. Hem bu çalışmalarımızı hem de gündemi değerlendirmek için sizlerle buluştuk” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen’in konuşmasından satır başları ise şöyle;

“Türkiye’nin her bölgesinde aynı anda varlık gösteren başka bir parti olmadığını görüyoruz, gözlemliyoruz. Biliyorsunuz, Gaziantep’te tüm engellemelere rağmen büyük bir miting yaptık. Ciddi bir organizasyonel baskıya rağmen gerçekleştirdiğimiz mitinglerimizde meydanı binlerce kişi dolduruyor. Bizim mitinglerimizde şu görülüyor, çevre illerden gelen katılımcılar, toplam katılımcının yüzde 10’unu bile oluşturmuyor. Çünkü Parti yöneticilerimiz dışında biz teşkilat üyelerimizi taşımıyoruz.

Biz Gebze mitingimizi ilan ettikten sonra biliyorsunuz Bursa’da yapacakları toplu açılış mitingini iptal ettiler. İlk defa mitinge 3 saat kala program iptal edildi. Kitleyi nasıl DEVA’dan uzak tutarız diye düşünüyorlar. Bursa mitinginin iptalini arkasında şu olabilir. Sayın Cumhurbaşkanı Bursa’ya gelecek denilince bütün çevre il vali, kaymakam, parti teşkilatları ayaklanıyor. Araçlar kiralanıyor yüksek bedellerle. Yani komşu illerde cumhurbaşkanının miting yapması, minimum fonksiyonda DEVA Partisi’nin araç bulmakta zorlanması anlamına geliyor. Birçok araç firması da kamuya hizmet veriyor, taşıma sözleşmeleri olduğu için bize araç veremiyor. Bütün bu engellemelere rağmen 3 mitingi başarıyla tamamladık. Önümüzde Trabzon, Kars, Erzurum, İstanbul, Denizli, Siirt gibi talepler var. Biz de Eylül ve ekim ayları gibi bu mitingleri hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Elbette DEVA Partisi seçimlere girmemiş bir parti. Gücü iki şekilde ölçülüyor, biri beyin gücü diğeri kas gücü. Beyin gücü, ortaya koyduğu eylem planlarıyla, hem devlet görmüş hem muhalefet olmuş bir hareket olarak devlet yönetmeye hazır. Ama kas gücümüz belli değil. Anket firmalarını eleştirmiyoruz ama şöyle bir veriyi her zaman görüyoruz. Bir firma 9-10 kişiyi arayıp ancak 1 kişiden cevap alabiliyor. Bu da Türkiye’nin içinde bulunduğu baskı ortamını ve anketlerin ne kadar sağlıklı sonuçlar ortaya koyacağını gösteriyor. Ben Türkiye’nin 3 Kasım 2002 seçimlerine benzer şekilde ebie alt üst oluşun eşiğinde olduğunu düşünüyorum. Tüm baskılara rağmen DEVA Partisi bugün 178 bin üyeye ulaştı. Her ay 15 bin üye yapıyoruz, Bursamız’da da 6 bin üye ile çok güçlü bir grafik var. Üye profilinin de diğer partilere daha önce oy kullanan gençlik olduğunu gördüğümüzde çok rahatlıkla DEVA Partisi’nin bu yaşanacak alt üst oluşan en büyük payı alacağına inanıyoruz.”

Bursa’nın yerel yönetim ve şehircilik politikalarına da değinen Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, şunları söyledi;

“Bursamızın hali ortada. Birçok kararın nasıl yanlış tercihler olduğunu görüyoruz. Merak ediyoruz, acaba bakanlıklar mı yoksa Bursa Büyükşehir Belediyesi mi bu hataları yapıyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Mersin gibi büyükşehirleri kaybettiler. Şu anda Ak Parti’nin Türkiye’de öne çıkarabileceği tek belediye Bursa. Ama merkezi Hükümet ten ne kadar pay alıyor, projelerde ne kadar ilerliyor, 20 yıllık belediyecilik tecrübesinin muhasebesi ne kadar doğru yapılarak Ak Parti, elinde tuttuğu tek büyükşehiri nasıl ranta elverişli şekilde kullanıyor, bunu da sizin takdirinize bırakıyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ