Demokrat Zafer

Kadın İstihdamına Güzellik Sektöründen Dev Destek

Türkiye nüfusunun %49,9’unu kadın nüfusu oluşturuyorsa da kadın istihdamına yönelik durum pek de iç açıcı değil. TÜİK verilerine göre Türkiye’de kadınların istihdam oranı, erkeklerin yarısından daha az.

Bu sorunun temelinde eğitim, sosyo-ekonomik şartlar, cinsiyet eşitsizliğigibi birçok neden yatıyor. Kadınların iş yaşamında daha çok var olabilmeleriiçin devlet destekli çeşitli imkânlar sunuluyor.

Meslek kursları bu imkânlar arasında en çok talep görenlerinbaşında geliyor. Nitelikli kadın istihdamı ve girişimciliğin artması yönündebüyük rol oynayan meslek kursları farklı sektörlerde kadınistihdamının artmasına katkı sağlıyor.

“10binden Fazla Profesyoneli Sektöre Kazandırdık”

Dünyada 500milyar dolar pazar büyüklüğüne sahip olan güzellik ve kozmetik sektöründenitelikli kadın istihdamının önemine dikkat çeken Batallı Royal EğitimKurumları Kurs Müdürü Benay Batallı, “İyi yetişmiş, donanımlı personeller sektördedaha kolay iş bulabiliyor ya da kendi işinin sahibi olabiliyor. Güzellik ve kozmetiksektöründe nitelikli kadın istihdamını artırmaya yönelik eğitim programları vekurslarla 10 binden fazla profesyoneli sektöre kazandırdık. Güzellik Uzmanlığı,Kalıcı Makyaj ve Protez Tırnak kurslarında teorik eğitimlerin yanı sıra pratikuygulama imkânına da sahip olan kursiyerler, eğitim sonunda Milli EğitimBakanlığı onaylı diplomalarına sahip oluyorlar. İstihdam hedefini 2023 yılıiçin 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Kadınlar Kendi İşinin Patronu oluyor

BenayBatallı, “Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye” mottosuyla Güzellik ve kozmetik sektöründekariyer sahibi ya da kendi işinin patronu olmak isteyenler için, kapsamlı teorik ve pratik eğitimlerin verildiği meslek edindirme kurslarınınyeni dönem kayıtları başladığı da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ