Demokrat Zafer

‘Bursa’nın ‘İnci’si olacağız’

Anadolu İncisi Kültür ve Sanat Derneği, Özlüce İskele Balık’ta düzenlenen lansman gecesiyle Bursa’ya merhaba dedi. Başkan Özden Ermutlu, “Anadolu’nun İncisi Bursa, bizlerde Bursa’nın incisi olacağız” dedi.

HABER OSMAN ÇETİN

Anadolu’nun geçmişten günümüze uzanan kültür mirası Bursa’nın değerlerini yaşatmak adına kurulan Anadolu İncisi Kültür ve Sanat Derneği Özlüce İskele Balık’ta düzenlenen geceyle kapılarını açtı. Siyaset ve sanat camiasının büyük bir katılım gösterdiği geceye STK temsilcileri, muhtarlar ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı. Başkan Özden Ermutlu’nun derneğin kuruluş hikayesini ve hedeflerini anlattı. Başkan Ermutlu, “Evliya Çelebi’nin Anadolu seyahatinde söylemiş olduğu ‘Anadolu’nun incisi Bursa’ sözünden yola çıkarak tarihsel mirasımızı gün yüzüne çıkarmayı kendimize görev bildik” dedi.

BÜYÜK EMEK VE HEYECANLA ÇALIŞTIK

Büyük bir heyecanla derneğin kuruluş aşamasını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ermutlu, “Yola çıktığımız ilk andan itibaren büyük emek veren değerli dernek yönetimimize ve bu yolda bizleri yalnız bırakmayan kıymetli destekçilerimize çok teşekkür ediyoruz. Sıradan bir dernek olmanın çok ötesinde bir yol haritası belirledik. Ve bu yolda bizlerle birlikte yürümek isteyen tüm Bursa sevdalılarına kapılarımız sonuna kadar açık olacaktır” dedi. Öte yandan Özden Ermutlu’nun başkanlığında kurulan derneğin Başkan Yardımcılığı’nı Sibel Kavçin üstlenirken, Meşki Huzur Korosu’nun şefliğini de İsmail Özer yapacak. Dernek yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Semiha Bilgen. İlknur Kuyucu, Eda Hasmaden, Gönül Mahmut, Serhat Çam ve Fikret Albayraklı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ