Demokrat Zafer

BEZE Group genç girişimci, yazılım mühendisi ve Türk Yelken Milli Takım sporcusu Görkem Yalçınöz ile el sıkıştı

Beze Group, Kanada McGill Üniversitesi’nden mezun genç yazılım mühendisi ve girişimci Görkem Yalçınöz’ün hem fikri hem de yazılımı tamamen kendisine ait olan Memories isimli uygulamasının marka ve pazarlama iletişimi, medya yönetimi, B2B, B2C alanlarındaki tüm danışmanlık çalışmalarını üstlendi.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olan ve mezunları arasında Kanada Başbakanı Justin Trudeau başta olmak üzere pek çok bilim adamının, medya sektöründen isimlerin, sanatçıların yer aldığı Kanada McGill Üniversitesi’nden mezun olan Görkem Yalçınöz, Memories isimli uygulamasının iletişim danışmalığını yürütmesi için Beze Group ile el sıkıştı.

Yazılım Mühendisi, girişimci ve mili yelkenci

Aynı zamanda Türk Yelken Milli Takım sporcusu olan genç girişimci ve yazılım mühendisi Görkem Yalçınöz, Memories adını verdiği uygulamasının beta sürümünü tamamen sonuçlandırarak, ilk etabın kullanımının hazır hale gelmesini başardı. Yalçınöz, dünyanın en saygın üniversiteleri arasında yer alan ve mezunları arasında JustinTrudea’nun dışında 2 başbakan (Sir John Abbott ve SirWilfridLaurier);yönetmen, oyuncu ve yapımcı William Shatner; ünlü şarkıcı, ozan Leonard Cohen; Willard Boyle, Rudolph Marcus, John O’Keefe gibi bilim alanında Nobel ödüllü bilim adamları bulunan McGill Üniversitesi’nden yazılım mühendisi olarak mezun oldu. 25 yaşındaki genç girişimci henüz okurken yazılım fikirlerini not almaya başladı. Daha sonra yazılım alanında bazı projelere danışmanlık verdi. Yalçınöz, ilk defa o günlerde Memories fikrinin gelişmeye başladığını söylüyor.

Hem Türkiye’den dünyaya açılan ilk uygulama hem de dünyada bir ilk

İlk etabının kullanımı hazır olan Memories, hem şirketler hem de kişilerin kullanımı için uygun bir yazılım. Kişi bazlı kullanımında, kullanıcılar sadece istedikleri kişilerle ya da gruplarla iletişime geçecek. Dolayısıyla paylaşımlarını da sadece o kişiler görebilecek. Bir başka özelliği de hikayelerin kaybolmaması. Yalçınöz “Böylece herkesle değil, seçtiğiniz gruplarla hayatınızın en önemli anlarını paylaşacaksınız” diyor ve devam ediyor: “Günümüzde markalar, kendi müşteri kitlelerini oluşturmak istiyor. Hedefleri olmayan herkese ulaşmak istemiyorlar. Bu bağlamda Memories ile markalar özel alanlardaki hedeflerine yönelik paylaşımlarla aidiyet bağı kurulabilecek. Hem doğru kitleye ulaşabilecekler hem de her şirket kendi içinde kendine özgü sosyal medyasını oluşturabilecek. Gerek kişi bazında gerekse marka, şirket bazında anılarıyla istedikleri zaman buluşabilecekler.” Mahremiyet ve aidiyet kavramlarını gerçek anlamda sosyal medyaya getirecek olan Memories bu anlamda dünyada bir ilke imza atacak. Aynı zamanda ülkemizden dünyaya yayılacak ilk uygulama olma özelliğine sahip olacak.

Görkem Yalçınöz, start up yapısını da tamamladı. Bu yapıyı 8 kişilik bir ekiple güçlendiren genç girişimci şimdilerde yeni takım arkadaşları arayışı içinde. Memories çok yakın zamanda uygulamaya girecek ve hayatımızdaki yerini alacak.

Görkem Yalçınöz hakkında

1997 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Görkem Yalçınöz orta ve lise eğitimini Saint Joseph Lisesi’nde tamamladı. İlkokul yıllarından lise son sınıfa kadar optimist ve 420 kategorilerinde Kalamış Yelken, Galatasaray ve İstanbul Yelken kulüplerinde yelken sporunu yaparken pek çok birincilik ve kupa kazandı. 2011-2015 yılları arasında Türk Yelken Milli Takım sporcusu Ay-yıldızlı formayı 2 kategoride de taşıdı ve ülkesin şerefle temsil etti.

Henüz lise 2. sınıfta karar verdiği yazılım mühendisliği eğitimini almak için çeşitli başvurular yaptı ve dünyanın en saygın, tercih edilen üniversitelerinden olan McGill’den kabul gelince Kanada Montreal’e gitme ve yaşama kararı aldı. McGill yelken takımında 2016-2017 yılları arasında yelken yaparak (ICSA) CanadianNationals yarışlarında takımıyla birlikte üniversitenin birinciliğinde emek harcadı.

2019 yılında, yazılım konusunda danışmanlık verdiği projeler ilham kaynağı oldu ve kuluçka projelerini incelemeye başladı. İşte bu dönemde Memories fikri zihninde oluşmaya başlamıştı. Bu bağlamda önce Stratejik İş Planı üzerinde, sonra da StartUp olmak için çalışmaya başladı ve ekibini kurdu. Memories fikri tamamen kendisine ait olan genç yazılımcı 50 binden fazla yazılım satırını fikrinin hayata geçmesi için yazdı.

Görkem Yalçınöz şimdilerde Start Up’ını geliştirmek ve Memories’i Türk ve yabancı hedef kitlesiyle buluşturmak için çalışmalarına devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ