Demokrat Zafer

Alkışlanacak başarı

TBMM Milli Savunma Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Üyesi MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu, yetkileri genişletilen MİT’in 2,5 yıl gibi bir sürede; sadece sınır dışı operasyonlarla PKK/YPG’nin 90’a yakın üst düzey sorumlusunu etkisiz hale getirmesinin alkışlanacak bir başarı olduğunu söyledi.

“DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine yönelik de önemli operasyonlar gerçekleştiren MİT’in yönetimi gibi bünyesindeki bütün birimleri kutluyorum” diyen Milletvekili Vahapoğlu, “Artık Türkiye’de her haltı karıştırıp, elini kolunu sallaya sallaya yurtdışına kaçmak devri sona erdi. Türkiye düşmanlarına artık hiçbir coğrafyada rahat yok” dedi.

ALKIŞLANACAK BAŞARI

TBMM Milli Savunma Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Üyesi MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu, MİT’e yasal düzenleme ile operasyon yetkisi verilmesinin Türkiye’nin terörle mücadelesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), en son 6 Ağustos’ta Suriye Kamışlı’da gerçekleştirdiği operasyonla terör örgütü PKK/YPG’nin sözde Amude-Derbesiye eyaleti genel sorumlusu İran asıllı “Rezan Cavit” kod adlı Yusif Mehmud Rebani’yi etkisiz hale getirmesi, kurumun nokta operasyonlardaki büyük başarısını gündeme getirdi.

“MİT’in son 2,5 yılda gerçekleştirdiği nokta operasyonlarla PKK/YPG’nin 90’a yakın üst düzey sorumlusunu etkisiz hale getirmesine” ilişkin değerlendirmelerini aldığımız TBMM Milli Savunma Komisyonu ile Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Üyesi MHP Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Hidayet Vahapoğlu, “MİT, TSK, Jandarma ve Polis Teşkilatlarımızla gurur duyuyoruz. Bütün bu kurumlarımız canla başla Türk Milletinin bekası, devletimizin bekası için mücadele veriyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Hazır yeri gelmişken bu uğurda can veren bütün şehitlerimizi rahmetle anmak istiyorum. Gazilerimize de tez zamanda şifa diliyorum. Evet bu güzide kuruluşumuza yasal düzenleme ile operasyon yetkisi verilmesi böyle bir başarıyı da beraberinde getirdi” dedi.

MİT VE TEKNOLOJİ

“Sadece PKK/YPG değil Milli İstihbarat Teşkilatımız, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütlerine yönelik de önemli operasyonlar gerçekleştiriyor. Dolayısıyla MİT’in yönetimi gibi bünyesindeki bütün birimleri kutluyorum” diyen MHP Bursa Milletvekili Vahapoğlu, şöyle devam etti:

“Bu operasyonlar şu anlama geliyor. Artık Türkiye’de her haltı karıştırıp, elini kolunu sallaya sallaya yurtdışına kaçmak devri sona erdi. Çünkü MİT teknolojiyi de çok iyi kullanıyor. Özetle Türkiye düşmanlarına artık hiçbir coğrafyada rahat yok.”
Bu arada MİT’İn son 2,5 yılda düzenlediği operasyonlardan; PKK/YPG’nin suikastçısı olarak çeşitli eylemlere katıldığı belirlenen “Rojda” kod isimli Dilbirin Kaçar, Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’a yönelik 2015’teki terör saldırısının firarı faili PKK’lı terörist Savaş Çelik, PKK/KCK mensubu 2015’ten bu yana Irak’ın kuzeyinde kaçak yaşayan terör örgütü üyesi Abdulkerim Yılmaz, Irak’ın Sincar bölgesinde PKK/KCK’nın yurtdışı faaliyetlerinin organize eden V.K. (34), M.K. (21), A.Ö. (20) ve K.İ. (16) yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

DİĞER OPERASYONLAR

PKK-YPG’nin sözde Aynularab (Kobani) eyalet sorumlusu “Kendal Ermeni” kod adlı Şahin Tekintanğaç, Irak/Sincar’daki Bab Şilo bölgesinde terörist Sileman Şemo Yusuf, Suriye sınırındaki bombalı eylemlerin sorumlusu PKK/YPG’li terörist “Hebat Gever” kod adlı Süleyman Orhan, PKK/YPG’nin sözde Aynularab Savunma Komitesi Eş Başkanı “Ronahi Kobani” kod adlı Rodin Abdulkadir Muhammed ile sözde YPJ Kobani Yürütme Komitesinden “Dilar Halep” kod adlı Ranya Henan gibi birçok isim de etkisiz hale getirildi.

Yine PKK terör örgütü üyesi “Hayri” kod adlı Ekrem Üstek, Suriye’nin Aynularab bölgesinde PKK-HPG’nin sözde Mahmur-Kerkük-Süleymaniye sorumlusu “Ahmet Rubar” kod adlı Mehmet Erdoğan Musul’da, PKK’nın sözde Kerkük cephesi sorumlusu “Dılhaz Gabar” kod adlı Mehmet Doğan Süleymaniye’de etkisiz hale getirildi.

Kurumun TSK ile yaptığı ortak operasyonlardan da büyük başarılar elde edildi. Örneğin Mayıs 2022’de Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 4 PKK/KCK’lı teröristi öldürdü. Aynı bölgede MİT tarafından bu yılın haziran aylarının başında gerçekleştirilen operasyonda PKK/KCK’lı 3 terörist, PKK’nın sözde Suriye özerk yönetimi merkez yürütme konseyi eş başkanı Suriyeli terörist Irak’ın Süleymaniye kentinde Hüseyin Şibli, Irak’ın kuzeyindeki Gara’da 17 ve 21 Haziran’da 5 terörist, terör örgütü PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinden “Raperin” kod adlı Delal Azizoğlu, Irak’ın Süleymaniye kentinde düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ