Demokrat Zafer

Mona Cake Atelier: Suadiye’nin en yenisi

Suadiye’de yer alan ve Ağustos ayında açılan butik pastane Mona Cake Atelier, butik pastacılık ve kişiye özel pasta üretimi yapan bir lezzet üssü. Marka kimliği ve iç mekân tasarımı Studio Bonduo ekibi tarafından yaratılan mekân, sıcaklığını ve samimiyetini içeri girer girmez yansıtıyor.

Suadiye’nin en yenisi Mona Cake Atelier, Studio Bonduo ekibinin tamamladığı son projelerinden biri. Suadiye’de ilk şubesini açan butik pastane, günümüzde revaçta olan butik pastacılık ve kişiye özel pasta üretimi alanında hizmet veriyor. Mona Cake Atelier’in kurucusu olan Merve Göryakın Çetinkaya; kurumsal çalışma hayatı sonrası pastacılık eğitimi alarak hayallerinden birini gerçekleştirmek üzere Mona’yı yaratıyor. Suadiye’de yer alan atölyede, kişiye özel butik pasta üretimlerini gerçekleşiyor. Studio Bonduo ile Mona’nın yolları ise bu noktada kesişiyor. Mona Cake Atelier için yoğun bir çalışma sürecine girilerek; markanın logosu, renk skalası, ambalaj detayları gibi birçok detayını içeren geniş kapsamlı bir kurumsal kimlik çalışması yapılıyor. Mona için hazırlanan kurumsal kimlik çalışmasının en temel noktaları; sıcaklığını ve samimiyetini yansıtan karnınızı acıktıracak tasarım dili! Mona’nın kartvizitlerinden, pasta sipariş formlarına; kutularına ve atölyenin vitrininden yer seramiklerine kadar her detay tek bir dilde kurgulanmış. Kurumsal kimliğinden başlayarak mekâna taşınan bu tasarım dilinin kalbinde dünyaca ünlü Pantone Renk Enstitüsü tarafından 2022 yılının rengi olarak seçilen ‘Very Peri’ isimli mor ve pasta kremasını çağrıştıran bir sarı yer alıyor.

Üretimin gerçekleşeceği esas alan olan mutfak kısmı ise Mona’nın fiziksel mekanının kalbini oluşturuyor. Alışılmış pastane düzeninin aksine Mona’nın yerleşim planı hazırlanırken, arka bir bölümde yer alan ve ziyaretçilerin görmediği bir üretim alanının aksine markanın butik üretim çizgisini ve samimiyetini yansıtacak şekilde cam bölmelerle ayrılan ortak bir üretim ve satış mekânı kurgulanmış. Ön kısımda yer alan ve Mona ile müşterinin buluştuğu alan ise girer girmez Mona’nın sıcaklığını ve pasta kokularını alabileceğiniz bir karşılama mekânı olarak düşünülmüş. Atölye, pasta siparişi vermek veya hazırlanan pastalarını teslim almak isteyen müşterileri karşılama alanında ağırlarken; bir yandan camla ayrılmış olan ve üretim aşamasını şeffaf bir şekilde takip edebileceğiniz mutfak kısmında üretime devam ediyor.

Studio Bonduo’yu yakından tanıyalım

Studio Bonduo, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Parsons School of Design (NYC) mezunu mimar & grafik tasarımcı iki kadın girişimci tarafından kuruldu. Bonduo’nun kurucuları çocukluk arkadaşları olan A. Zeynep Akoğlu ve Erva Köşker.

Bonduo, tasarım sektörüne farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor, markanın kurumsal kimliği ve müşteriyle buluştuğu fiziksel mekanını birlikte ele alarak A’dan Z’ye anahtar teslim şeklinde markalara hizmet veriyor. Markaların doğum sancısında onlarla birlikte yürüyor, marka kurucularının hayalini kurdukları kurumsal kimliği; logolarından fiziksel mekanlarındaki en ufak detaya kadar işliyor. Erenköy’de yer alan ofislerinde hizmet veren Bonduo, kendini markaların en iyi arkadaşı olarak tanımlıyor.

Daha detaylı bilgi edinmek için bize ulaşabilirsiniz.

Mona Cake Atelier:

Suadiye Mah. Hamiyet Yüceses Sokak  Ülkü Apt. No: 23/E  Kadıköy / İstanbul

instagram.com/monacakeatelier

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ