Demokrat Zafer

Müthiş Macar Yorumcu Antal Zalai Gümüşlük Antik Taş Ocağı’nda

Ana sponsorluğunu Bosfor Turizm’in üstlendiği 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Macar kemancı Antal Zalai ve Türk piyanist Yener Gökbudak’ın konseriyle Antik Taş Ocağı’nda, 12 Ağustos Cuma akşamı klasik müzikseverlerle buluşacak…

Lynn Harrell’in, “müthiş bir yorumcu” olarak bahsettiği Zalai için, kendisinden 50 yaş büyük olan efsanevi kemancı Igor Oistrakh, şu ifadelere yer vermiş: “Mükemmel tekniği, çok güzel geniş tonu ve gerçek müzikal ustalığın yanı sıra olgun ve asil bir kişiliğe sahip sıradışı bir kemancı”…

Macar Kemancı ilk defa Bodrum’da sahne alacak

Keman repertuarının en üst düzeyde teknik ustalık ve müzisyenlik gerektiren parçalarını çaldığı sürekli güncellenen bir videografinin de sahibi olan Antal Zalai, Paganini’nin 24 Caprices eserlerinin de içinde bulunduğu koleksiyonu ile büyük beğeni toplamış bir kemancı. Almanya’da Nürnberg Staatsphilharmonie ve Brandenburger Senfoni orkestralarında; Casco Phil Orkestrası ile Belçika’da solist olarak yer alan Macar Kemancı, Lugano’da Long Lake Festivali’nde Paganini resitali vermiş, Montreal’de Franz Liszt Oda Orkestrası ile çalmış ve Meksika, Brezilya, Kuveyt, Rusya, Belçika, Slovenya ve Macaristan’da sahne almış. Bu süre zarfında Zalai, çoğu zaman bir konserde 2 konçerto çalarak dikkat çekmiş.

Liverpool Kraliyet Filarmoni, Deutsches Senfoni Orkestrası Berlin, d’Île-de-France Ulusal Orkestrası, İrlanda Oda Orkestrası ve Hong Kong Sinfonietta Orkestrası gibi dünyanın önde gelen orkestraları ve şefleriyle 4 kıtadaki 40 ülkede sahne alan Zalai, ünlü kemancı ve MDR Senfoni Orkestrası Şefi György Sebök’un yıllar önce kullandığı konser kemanı, 1733 yılı yapımı bir Stradivarius kullanmaktadır.

Yener Gökbudak piyano ile eşlik edecek

Genç yetenekli piyanist Yener Gökbudak ile Bodrum’da ilk kez sahne alacak olan Antal Zalai, 12 Ağustos Cuma akşamı saat 21.00’de Antik Taş Ocağı’nda klasik müzikseverlerle buluşacak. Konserde Franck, Ravel, Tchaikovsky ve Kreisler’in klasik keman eserlerine yer verilecek.

Piyano eğitimine 6 yaşında Gülnara Bahşiş ile başlayan Yener Gökbudak 2006 yılında, Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu’na girerek Doç. Gülnara Aziz ile piyano çalışmalarını sürdürdü. Yurt içinde çeşitli iller, üniversiteler ve elçiliklerde verdiği resitallerin yanısıra, Rusya, Fransa, Portekiz, Hollanda, İtalya, Ukrayna ve Bulgaristan’da düzenlenen etkinliklerde de resitaller veren Yener Gökbudak, aynı zamanda şef Işın Metin, Ender Sakpınar ve Serdar Yalçın yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Mersin Üniversitesi Oda Orkestrasıyla konserler verdi. 2014’te Moskova Tchaikovsky Konservatuarı Piyano Bölümü’nün giriş sınavını kazanarak Prof. Ruvim Ostrovsky’nin piyano sınıfında okuma hakkını elde etti. Halen Prof. Ruvim Ostrovsky ile piyano çalışmalarını sürdüren Cemil Yener Gökbudak’ın ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli başarıları bulunuyor.

Ravel’den Kreisler’e harika bir keman repertuarı

Macar kemancı Antal Zalai ve Türk piyanist Yener Gökbudak İkilisi, tarihi mekânda verecekleri konsere Cesar Franck’ın, “Violin Sonata in A major” başlıklı eseriyle başlayacak. Ardında Mourice Ravel’den, “Tzigane” adlı yapıta yer verecek olan İkili, bu eserle gecenin ilk bölümünü noktalayacak. Gecenin ikinci yarısı Pyotr İlyiç Tchaikovsky’nin, “Meditation Op. 42/1” adlı yaıtıyla başlayacak. Bu eserin ardından yine aynı besteciden, “Valse Scherzo”yu seslendirecek olan sanatçılar, programı Avusturyalı kemancı ve besteci Fritz Kreisler’in, “Caprice Viennois”, “Schön Rosmarin”, “Liebesleid” ve “Liebesfreud” adlı eserleriyle sonlandıracak.

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları

Ana Sponsor: Bosfor Turizm

Kurumsal Sponsorlar: Bodrum Belediyesi; Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu

Etkinlik Sponsorları: Nocturne, Roas Hotel Bitez, Institut Français Türkiye İzmir, Aktur, BAU konservatuvar, Liba Laboratuarları, ArtIsrael, Jazz Migration

Festivalin bu yıl iş birliği içerisinde olduğu kurumlar: Zuhal Müzik, Muğla Büyükşehir Belediyesi

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali program:

18.07 Pazartesi – Juan Lago & Belen Navarro (İspanya) – Piyano – Açılış konseri, TAŞTA -Antik Taş Ocağı

22.07 Cuma – GFA Kumda Piyano, KUMDA – Festival Merkezi

24.07 Pazar –  Dönüştür, Tasarla, Çal – Handan Hacıbektaşoğlu, KUMDA – Festival Merkezi

27.07 Çarşamba – Gülsin Onay –  Serhan Bali ile Açıklamalı Konser – Zefirya Kültür Merkezi

02.08 Salı – Murray McLachlan & Kathryn Page (İngiltere) – Piyano, TAŞTA – Antik Taş Ocağı

03.08 Çarşamba – Son Sözün Şifreleri: Saygun, Opus 76 – Türev Berki – Söyleşi, KUMDA – Festival Merkezi

04.08 Perşembe – Danica Stojanova (Makedonya) – Piyano, Zefirya Kültür Merkezi

06.08 Cumartesi – GFA Kumda Piyano, KUMDA – Festival Merkezi

09.08 Salı – Tuna Bilgin – Festival Akademi Gençler Konseri

12.08 Cuma – Antal Zalai – Keman (Macaristan) & Yener Gökbudak – Piyano, TAŞTA- Antik Taş Ocağı

13.08 Cumartesi – GFA Kumda Keman, KUMDA – Festival Merkezi

15.08 Pazartesi – “Beethoven’ı anlatmak” (Teatral konser), TAŞTA – Antik Taş Ocağı

19.08 Cuma – Ophelie Gaillard (Fransa) – Viyolonsel & Atakan Sarı – Piyano, TAŞTA- Antik Taş Ocağı

20.08 Cumartesi – GFA Kumda Çello, KUMDA – Festival Merkezi

22.08 Pazartesi – Tabanları Yağlamak – Zeus ve Bilge Zeytin Ağacının Hikâyesi, Çocuk Oyunu, SUDA – Festival Merkezi

27.08 Cumartesi – Şatonun Altında (Tiyatro Oyunu), TAŞTA – Antik Taş Ocağı
28.08 Pazar – Bir Çekirgenin Rüyası – Sirk performansı (Hollanda), SUDA – Festival Merkezi

29.08 Pazartesi – Uriel Herman (İsrail) – Caz piyano, SUDA – Festival Merkezi

30.08 Salı – Nout (Fransa) – Jazz Trio, SUDA – Festival Merkezi

31.08 Çarşamba – Mehmet Ali Şimayli “Portrait and a Dream”, SUDA – Festival Merkezi

02.09 Cuma – Zozo (AFOM, MACADAM MAMBO), Lakuti (Ostgut Ton, Berlin) – DJ Performansları, SUDA – Festival Merkezi

06.09 Salı – Love Jazz Quartet, SUDA – Festival Merkezi

08.09 Perşembe – Çocuklar için Masalların Masalı, SUDA – Festival Merkezi

09.09 Cuma – Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal, SUDA – Festival Merkezi

14.09 Çarşamba – Kapanış konseri – Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası & Gümüşlük Festival Akademisi Genç Yetenekler & Gülsin Onay, Şef Işın Metin, TAŞTA – Antik Taş Ocağı

Yeşil Yaşam Gümüşlük Program: 1-10 Eylül 2022

Çocuk Oyunları Atölyesi –  Caner ve Tamer Karataş, KUMDA – Festival Merkezi

Babun Play – KUMDA – Festival Merkezi

Bozcaada Ekolojik Belgesel Filmleri – KUMDA – Festival Merkezi

Devr-i ÂLEM – Doğa üzerine bir muhabbet çemberi – Güneşin Aydemir, KUMDA – Festival Merkezi

Antik Taş Ocağında gerçekleştirilen TAŞTA konserleri ve Zefirya Kültür Merkezi konserlerinin başlama saati 21.00; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.

Biletler:
Biletler, Biletix online, Biletix gişeleri, Festival merkezi, konser giriş kapılarından temin edilebilir.


info@gumuslukfestival.org

www.gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

www.instagram.com/gumuslukfest

Antal Zalai Biyografi

“Müthiş bir yorumcu” Lynn Harrell

Kendisinden 50 yaş büyük olan efsanevi kemancı Igor Oistrakh, yaşıtları arasında karakteristik tonu, olgun müzikal ifadesi ve zarif ustalığı ile öne çıkan Antal Zalai hakkında şöyle yazmış: “Mükemmel tekniği, çok güzel geniş tonu ve gerçek müzikal ustalığın yanı sıra olgun ve asil bir kişiliğe sahip sıradışı bir kemancı.”

Organik olarak artan popülaritesinin temeli, keman repertuarının en üst düzeyde teknik ustalık ve müzisyenlik gerektiren parçalarını çaldığı sürekli güncellenen videografisidir. Paganini’nin 24 Caprices eserlerinin de içinde bulunduğu koleksiyonu, bir kaç milyon görüntülemeye ulaşan You Tube kanalında, binlerce izleyici tarafından paylaşılarak büyük bir başarı olduğunu kanıtlamış ve bir dizi konser anlaşması yapmasına sebep olmuştur. Videoların ses kayıtları – önceden yayınlanan CD’leri de dahil olmak üzere – tüm büyük online müzik mağazalarında bulunmaktadır.

En son yayınlanan kaydı J.S. Bach’ın Solo Keman için Sonat ve Partitalar, BWV 1001-1006 eseridir.

Yakın zamanda, Almanya’da Nürnberg Staatsphilharmonie ve Brandenburger Senfoni orkestralarında; Casco Phil orkestrası ile Belçika’da solist olarak yer almıştır, Lugano’da Long Lake Festivali’nde Paganini resitali vermiştir, Montreal’de Franz Liszt Oda Orkestrası ile çalmıştır, ve Meksika, Brezilya, Kuveyt, Rusya, Belçika, Slovenya ve Macaristan’da sahne almıştır. Bu süre zarfında Zalai çoğu zaman bir konserde 2 konçerto çalmıştır.

Daha önce solist olarak yer aldığı orkestralar şöyledir: Liverpool Kraliyet Filarmoni, Deutsches Senfoni Orkestrası Berlin, d’Île-de-France Ulusal Orkestrası, Romanya Ulusal Radyo Orkestrası, Macaristan Ulusal Filarmoni Orkestrası, Litvanya Ulusal Senfoni Orkestrası, Zagreb Solistleri Oda Orkestrası, İrlanda Oda Orkestrası ve Hong Kong Sinfonietta orkestrası. Viyana’da, ilk kez, Fabio Luisi yönetimindeki Viyana Senfoni Orkestrası’nın “Frühling in Wien” gala konserinde sahne aldı. Musikverein’in Golden Hall salonunda gerçekleşen etkinlik ORF ve 3 SAT televizyon kanalları tarafından canlı yayınlandı.

New York Central Park’ta “Naumburg Orkestra Konserleri” serisinin bir parçası olarak Dvorjak’ın Keman Konçertosu’nu çaldı. Lozan’da efsanevi tenor José Carreras ile aynı sahneyi paylaştı; Londra’da kendi yorumuyla çaldığı Ravel, konsere katılan Prens Charles tarafından büyük övgü aldı. İstanbul Festivali’nde unutulmaz bir Tchaikovsky performansı sergiledi, Minsk’te Yuri Bashmet Festivali’nde bir Paganini resitali verdi, ve Romanya George Enescu Festivali’nde iki kez orkestra solisti olarak yer aldı. Vancouver’daki “Great Hall of the Chan Centre for the Performing Arts”da verdiği solo resitallerin biletleri tükendi, aynı şekilde New York’taki Carnegie Hall’da ve Budapeşte’deki Palace of Arts’da verdiği konserlerde de. Tayvan’da, 1722 yılı yapımı “ex-Mischa Elman” Stradivarius çaldığı bir solo resital verdi.

Zalai şu ana kadar kariyerinde 4 kıtadaki 40 ülkede, Yoel Levi, Lawrence Foster, Gilbert Varga, Ludovic Morlot, Laurent Petitgirard, Shlomo Mintz, Enrique Batiz, Peter Gülke, Zoltán Kocsis, Tamás Vásáry, Gábor Káli ve Gábor Takács-Nagy gibi şeflerin yönetiminde konserler verdi. Enescu’nun keman sonatları ve Bartók’un keman için tüm eserleri de dahil olmak üzere, yaptığı kayıtlar Brilliant Classics, Hungaroton ve BMC Records tarafından yayınlandı.

Brüksel Ulusal Konservatuvarı, Rusya’daki St. Petersburg Müzik Konservatuvarı, Belarus’taki Minsk Müzik Konservatuvarı, Meksika’daki “Universidad Autónoma de Nuevo León in Monterrey”, Brezilya’da Piracicaba’daki FEIMEP Festivali, ve Macaristan’da Debrecen’de Genç Müzisyenler Yaz Akademisi gibi bir çok okulda, üniversitede ve organizasyonda master class düzenledi.

18 yaşındayken, Tibor Varga, János Starker, ve György Sebők ile aynı albümde yer alarak ilk kaydını gerçekleştirdi.

Müzik eğitimini Brüksel’de tamamladı. Çalmakta olduğu keman, 1733 yılı yapımı Stradivarius, on yıllar önce ünlü kemancı ve MDR Senfoni Orkestrası konser şefi György Sebők’un konser kemanıdır.

Cemil Yener Gökbudak Biyografi

1996 yılında Konya’da doğdu. Piyano eğitimine 2004’de Gülnara BAHŞİŞ ile başladı. 2006 yılında, Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlköğretim Okulu’na girerek Doç. Gülnara AZİZ ile piyano çalışmalarını sürdürdü.

Yurt içinde çeşitli iller, üniversiteler ve elçiliklerde verdiği resitallerin yanısıra, Rusya, Fransa, Portekiz, Hollanda, İtalya, Ukrayna ve Bulgaristan’da düzenlenen etkinliklerde de resitaller veren Yener GÖKBUDAK, aynı zamanda şef Işın METİN, Ender SAKPINAR ve Serdar YALÇIN yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ve Mersin Üniversitesi Oda Orkestrasıyla konserler verdi. Ayrıca, piyanist Akuilles DELLE-VİGNE, Dimitry BASHKIROV, Boris BEREZOVSKY, Boris BERMAN, Matti RAEKALLİO, Gülsin ONAY, Özgür AYDIN, Emre ELİVAR ve Kamerhan TURAN’ın Master-Class çalışmalarına aktif olarak katıldı.

Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık Lisesi Piyano Sanat Dalında Prof. Gülnara AZİZ’in sınıfından 2014’de mezun olan Yener GÖKBUDAK, 2014 tarihinde Moskova Tchaikovsky Konservatuvarı Piyano Bölümünün giriş sınavını kazanarak Prof. Ruvim OSTROVSKY’nin piyano sınıfında okuma hakkını elde etti.

Halen Prof.Ruvim OSTROVSKY ile piyano çalışmalarını sürdüren Cemil Yener GÖKBUDAK’ın ulusal ve uluslararası yarışma ve bazı festivallerdeki katılımı şöyledir:

Yarışmalar :

  • Birincilik Ödülü, Alion Baltic Uluslararası Piyano Yarışması, Letonya/2019
  • “Üçüncülük Ödülü”, Coimbra Dünya Piyano Yarışması 2016, Portekiz
  • “Birincilik Ödülü”,2.Uluslararası Notre Dame de Sion Piyano Yarışması, İstanbul/2015
  • “İkincilik Ödülü”, 10.Uluslararası Genç Virtüözler Yarışması, Sofya / 2014
  • “Üçüncülük Ödülü”, 22.Uluslararası Piyano Yarışması “Roma 2012”, Roma / 2012
  • “En İyi Alemdar Karamanov Yorumcusu Özel Ödülü”, 8.Uluslararası Alemdar Karamanov Piyano Yarışması, Simferopol / 2011

Festival ve Bazı Etkinlikler :

  • Keshet Eilon Summer Mastercourse, İsrail/2020
  • Alion Baltic Music Festival, Letonya/2019
  • Lisztomanias Piano Festival, Fransa/2018
  • “Coimbra World Piano Festival”, Portekiz/2017
  • “Cap Ferret Classical Music Festival”, Fransa/2016
  • “Kafedra Konseri, Dorensky Piyano Kürsüsü, Moskova/2014
  • “Musica Mundi”, 2014 International Chamber Music Festival, Belçika/ 2014
  • “International Holland Music Sessions”, Bergen /2013
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ