Demokrat Zafer

GELECEK BURSA; “Vatandaşlarımızın Derdi Bizim! Çözmekle Yükümlüyüz!”

Gelecek Parti Bursa İl Teşkilatları; Divan Başkanlığı ve İl Yönetimi Toplantı’nda ilin kronik sorunları haline gelen ulaşım, su tüketimi, kamulaştırma, belediye yıkımları konularını masaya yatırdı. İl Başkanı Alpaslan Yıldız, ilçe başkanlarınında katıldığı toplantıda; “Bugüne Bursa’yı sahipsiz bırakmadık bugünden sonrada aynı azim ve kararlılıkla sorunların takipçisi olacağız.” Dedi.

“Bakım Çalışmalarında Vatandaşlarımız Daha da Mağdur Olmasın!”

Başkan Yıldız; “BursaRay’ın bakım çalışmaları nedeniyle vatandaşlarımızın gece saatlerindeki ulaşımlarında mağdur olduğuna dair resen duyumlar alıyoruz. BursaRay ağustos ayı için bakım çalışması yapacağını sosyal medya aracılığı ile duyursa da vatandaşlarımızın büyük bir kısmının bu gelişmeden haberi olmadı. Geçmişte de bakım çalışmaları olurdu. Ama bazı lokal olayların dışında geniş çaplı bir “isyan” hiç duymamıştık, taki bu çalışma başlayıncaya kadar. BursaRay’ın ilanında 23,30-06,45 saatleri arasında Kültürpark-Karaman-Nilüfer İstasyonları arasında otobüs seferleri yapılacağı ifade edilmesine rağmen ilk gün sorunsuz yapılan bakım çalışmalarında ikinci günden itibaren sınırlı sayıda otobüs ile Şehreüstü-FSM-İhsaniye istasyonlarına çekilen bakım çalışması 23,00 den itibarene alınması vatandaşlarımızda soğuk duş etkisi yarattı. Geçmişteki bakım çalışmaları 01,30-06,00 arasında yapılırdı. Vatandaşlarımızın daha fazla mağdur olmaması için seferlerin talebe göre 01,30 da bakım çalışmasının başlatılmasının uygun olduğunu söylemek durumundayız. T2 Hattı uzun bir bekleyişin ardından açıldı. Bu hatta istasyon yerlerinin yerleşim yerlerinin düşünülmeyerek yapıldığı ve İpek Böceği’nin trafik stresi yaşamamasına rağmen çok ağır ilerlediği yönünde vatandaşlarımızdan çok sayıda şikayet alıyoruz. İlerleyen zamanlarda bu şikayetler dikkate alınırmı bunu da bilmek isteriz.” Dedi.

“Bursa’da Kuraklık Ne Aşamada!”

Başkan Yıldız; Bursa’nın diğer önemli meseleleri içinde; “Bursa’da adı konmamış bir kuraklık yaşıyoruz. BUSKİ bu konuda nasıl bir çalışma yürütüyor? Çınarcık’tan isale hattı Doğancı ve Nilüfer Barajlarına getirilecekti, bu proje ne aşamada? Bursa’daki sulama kıtlığı nedeniyle Bursa Ovası başta olmak üzere tarımsal sulamayı besleyen pompalar kepenk indirdi, içme suyu için kullanılan 175 pompanın akıbeti nedir? Geçmiş yıllarda 30 civarı olan damacana su firmasının Bursa’da su sıkıntısı başlar başlamaz ikiye katlandığı iddiaları doğrumudur? Biz aslında bu sorularla Bursa’nın istikbali noktasında perde arkasında kalan gerçekliğe dikkat çekmek istiyoruz. Ulaşım ve Su konularında sorduğumuz sorulara içtenlikle ilgili makamlardan yazılı bir cevap bekliyoruz.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ