Demokrat Zafer

Yapı ruhsatı alan bina sayısı %22,5 azaldı!

TÜİK verilerine göre Ocak-Mart 2022 döneminde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı %22,5 ve daire sayısı %27,9 azaldı. Yeni konut satın alma hayali kuranlar çözümü ev tadilatında bulurken, nitelikli ustaların da önemi arttı.
İnşaat maliyetlerinin artması, arsa fiyatlarındaki yükseliş ve makro ekonomik dalgalanmalar gibi sebepler, ülkemizdeki yeni konut üretimini azalttı. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), yıllık konut ihtiyacının 800 bin adede yaklaştığını açıklarken, TÜİK’in (Türkiye İstatistik Kurumu) yılın 1. çeyreği için yayımladığı Yapı İzin İstatistikleri, yeni konutlar için yapılan ruhsat başvurularının düştüğünü gösterdi. 2021’in ilk çeyreği ile kıyaslandığında Ocak-Mart 2022 döneminde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı %22,5, daire sayısı %27,9, yüzölçümü ise %21,8 azaldı.

İnşaattaki bu tabloya rağmen yapı kimyasalları sektörünün büyümeye devam ettiğini söyleyen Seramiksan Türkiye Satış Müdürü Mustafa AKBACI, “İMSAD tarafından yayımlanan Yapı Sektörü Raporu’nda, 2020’de yapı kimyasalları üretiminde bir önceki yıla göre %10 artış yaşandığını görüyoruz. Üretimin 6,15 milyon tona yükseldiği yapı kimyasalları sektörü, bu ivmeyi yeni konut arzının düşüklüğünden aldı. Çünkü yeni konut satın alma ya da kiralama hayali kuranlar, çareyi tadilatta buldu” dedi.

Karo ustalarının eğitim ihtiyacı artıyor

Tadilat yaptıracak ev sahiplerinin zaman içinde oluşabilecek yıpranma payını en aza indirgemek ve konforlu yaşam alanları oluşturmak için dayanıklı, sürdürülebilir malzemeler tercih ettiklerini aktaran Mustafa AKBACI  “Ev sahipleri daha kullanışlı mekanlar yaratmak için, yalnız banyo ve mutfakta değil, tüm yaşam alanlarında karoları değerlendirirken, bunları döşemek, yapı ve malzeme arasında bütünlük kurabilmek kritik bir unsur haline geliyor. Burada karo ustalarının gerçek anlamda ustalıklarını konuşturması gerekiyor. Seramiksan olarak biz de düzenlediğimiz uygulamalı eğitimlerle onların iş kalitesini artırmalarına destek veriyoruz” dedi.

50 seramik  ustasına özel uygulamalı eğitim

Ahşap, beton, doğal taş görünümlü karoların salon, yatak odası gibi mekanlarda trendleri yakalarken aynı zamanda sağlam ve hijyenik bir çözüm sunduğunu belirten Seramiksan Türkiye Satış Müdürü Mustafa AKBACI  “Büyüyen tadilat pazarı, nitelikli ustalara ihtiyacı da beraberinde getiriyor. Biz de yapı kimyasalları, karo ve vitrifiye ürünlerindeki uzmanlığımızı ustalarla paylaşabileceğimiz uygulamalı eğitimler düzenliyoruz. Geçtiğimiz günlerde, seramik  alanındaki yetkinliklerini geliştirerek iş kalitesi ve rekabet açısından meslektaşlarından bir adım öne çıkmak isteyen ustalar için İzmir’deki Ödemiş bayimiz Uygun Yapı işbirliğiyle eğitim semineri gerçekleştirdik. 50 ustanın katıldığı eğitime, karo ve yapı kimyasalları ürünlerinin teknik detaylarından bahsederek başladık. Ardından uygulama öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken konuları paylaştık” ifadelerini kullandı.

Ev tadilatlarında müşteri deneyimi ilk sırada

Ev tadilatlarında müşteri deneyiminin kritik bir unsur olduğunun altını çizen Mustafa AKBACI , “Özellikle evlerini yenilemek isteyen kişiler ihtiyaç odaklı çözümler ararken, aynı zamanda iletişiminin kuvvetli olduğu insanlarla çalışmayı tercih ediyor. Bu yüzden malzemelerdeki teknik detaylara hâkim olmanın yanı sıra, uygulama aşamalarında da müşteri odaklı yaklaşım geliştirmek gerekiyor. Biz de seminerimizde Seramiksan Yapı Kimyasalları Üretim Müdürü Ahmet Küçük eşliğinde müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik konular işledik. Ustalarımıza iş süreçlerindeki memnuniyetsizliğinin ortaya çıktığı durumlarda karşılıklı çözüm üretebilmeleri için iletişim pratiklerinden bahsettik. Bu alanda faaliyet gösteren ustaların yetkinliklerini artırmaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ