Demokrat Zafer

SENARYOSUNU AKIN OLGUN’UN YAZDIĞI “FISILTILAR” KISA FİLMİNE, İSKOÇYA’DA FEEL THE REEL ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ’NDEN ÜÇ ÖDÜL!

Yazar Akın Olgun’un hem senaryosunu yazdığı hem de yapımcılığını üstlendiği, Savaş Alpaltun’un yönettiği, görüntü yönetmenliğini Ali Cihan Yılmaz’ın üstlendiği “Fısıltılar (Whispers)” adlı kısa film, altı yıldır İskoçya’da düzenlenen Feel The Reel Uluslararası Film Festivali’nin haziran ayı seçkisinde üç dalda ödül aldı. Türkiye’den İngiltere’ye siyasi nedenlerle iltica eden bir ailenin, tek çocukları Arif’in biyolojik cinsiyetiyle çatışma yaşamasıyla başlayan yüzleşme sürecini konu alan film festivalde En İyi Kısa Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerine layık görüldü. Dilek Yorulmaz, Fatih Dönmez ve Rohat Ünek’in rol aldığı “Fısıltılar”, Glasgow ve Romanya’da sinemaseverlerle buluşacak. “Fısıltılar”, Leeds Uluslararası Film Festivali, Raindance Film Festivali, Aesthetica Kısa Film Festivali, Londra Kısa Film Festivali, 29. Adana Altın Koza Film Festivali’nin de aralarında bulunduğu 30 uluslararası festivalde yarışmak için yolculuğunu sürdürüyor.

                       

“Fısıltılar (Whispers)”

Türkiye’den İngiltere’ye siyasi nedenlerle iltica eden Emine (38) ve Kadir (45) hayatları, çocukları Arif’in biyolojik cinsiyetiyle çatışmasını fark etmeleriyle alt üst olur, çünkü reddettikleri baskıcı toplum zihniyetinin kendilerini içten içe ele geçirdiğini görürler. Yıllarca kaçtıkları insanlara dönüşmemek için fısıldamaya başlarlar.

Anne ve baba arasında başlayan “Ne yapacağız?” sorusu bir yüzleşmeye dönüşür. Modern görünümlerinin altından çıkan, toplumsal cinsiyet rollerine bağlılıkları ve varolan durumu kabullenmeme hali, ikisinin fısıltılarını gittikçe yüksek sese dönüştürür ve içlerinde taşıdıkları duygular dışarı taşırır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ