Demokrat Zafer

KANSER TEDAVİSİ GÖREN HASTALARIN İLAÇ İSYANI

Sağlık sisteminde her geçen gün artan aksaklıklar kanser tedavisi gören hastaları da vuruyor. Gemlikli kanser hastası Mehmet Gül, İlçe Devlet Hastanesinde Onkoloji Bölümü ve Onkoloji Doktoru olmadığı için tedavi gören kanser hastalarının bir ilaç yazdırmak için bile büyük çile çektiğini söyledi.

HABER CEMAL KIRGIZ

40 miligramlık Stivarga Regorafenib ilacını yazdırmak için gösterdiği çabayı anlatan Mehmet Gül, kanser hastalarının kaderlerine terk edildiğini savundu. Bursa Onkoloji Hastanesindeki doktorunun Korona Hastası olduğu için karantinaya alındığını belirten Mehmet Gül, kendisi için gerekli olan ilacı bir türlü yazdıramadığını söyledi. Başka doktorların da bu ilacı yazmadığını ancak raporlu olduğu için eczaneden almak istediğini bildiren Gül, “Reçeteli ücretsiz olarak aldığım ilacım, raporum olmasına rağmen süresi dolduğu ve doktor imzası olmadığı için eczanede 21 bin lira. Özel hastaneye gidip yazdırmak istesem sadece muayene ücreti 600 lira. Emekli ve emekçi olan kanser hastaları bu paraları nasıl bulsun?

Doktorunuza ulaşamadığınızda kaderinizle baş başa kalıyorsunuz” dedi. Gemlik’te yüzlerce kanser hastası olduğunu vurgulayan Mehmet Gül, “Bu sadece benim sorunum değil, birçok kanser hastası her defasında bu ilaç kriziyle baş başa kalıyor. 120 bin nüfuslu Gemlik’te onkoloji servisi kurulabilir, ya da onkoloji doktoru görevlendirilebilir. Bu ilaçlar kanser hastalarının tek umudu. Onu da yazdıramadığında azami fiyatlarla karşı karşıya kalıyor. Kanser tedavisi gören hastalar kaderlerine terk edilmemeli” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ