Demokrat Zafer

Kayseri Develi Öksüt Altın Madeninde İşçilerin Kanında Cıva Tespit Edildi

Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu Cıva Faciasının Yaşandığı Yere Gitti

Zafer Partisi Sözcüsü Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu ve Zafer Partisi heyeti, Kayseri Develi’de Öksüt Altın Madeninde yaşanan cıva faciası için Develi’ye geldi.

Şahsuvaroğlu;’’ Zafer Partisi olarak biz vatanımızın her karış toprağını ve onun üzerinde yaşayan her vatandaşını mukaddes biliyoruz emanete hıyanet en büyük günahtır. Atalarımız bu topraklara, akarsularımıza, meralarımıza, insanımıza edin diye bırakmadı. Maalesef madencilik konusunda çok kötü bir yönetim sergileniyor. Çiftçi, köylü neden toprağa küstü deniliyor. Çiftçi kendi tarlasında ekip biçemiyorsa, meraları gasp ediliyorsa bunun adı ne adalettir ne de kalkınmadır. Zafer Partisi olarak ‘’Acil Çevre Planı ve Komitesi’’ kurduk. Türkiye’nin neresinde çevreye dair bir problem varsa, topraklarımız, sularımız, insanımız nasıl kirletilip, zehirleniyorsa biz orada olacağız. Güçlü olduk İliç’te madeni kapattırdık.’’ İfadesinde bulundu.

Kayseri Develi Öksüt Altın Madeninde İşçilerin Kanında Cıva Tespit Edildi!
‘’Develide 70 işçimizin kanında cıva tespit edildi. Raporlarda bu olay ortaya çıkmadan yapılan teşhise göre burada bulunan cevherin içinde cıva var. Tespit edildiği halde buraya ruhsat verildi. Bu ruhsat kanunsuzdur. Firma yetkilileri gerekli tedbirleri almadılar şubat ayı içerisinde gözle görülür şekilde altın işleme odasında cıva tespit edildi ve usulsüz bir şeklide yok edildi. Orada çalışan insanımız gerekli tıbbi müdahaleye fırsat verilmeden izine çıkarıldı. Üç hafta sonra tahlile gönderildi kanlarında buna rağmen cıva tespit edildi. Bu durum kendi ülkelerinde olsa o maden kapatılır. İnsan canına kast ettikleri için de yetkililer tutuklanır. İşçilere sözleşme imzalatılıp sanki madende çalışanlar madenin sahibiymiş gibi madenin savunmasına zorlanılıyor. Burada bulunan maden Türkiyelilerin burada yaşayan bütün vatandaşlarımızın, milletimizindir. İliç’te, Develi’de, Aliağa’da getirilen o İngilizler ’in Brezilyalıların çürümüş gemilerinin asbestlerini, Manisa gibi verimli topraklarımız atına gömülmesine karşıyız. Bundan sonra Aliağa’ya gideceğiz orada da eylemlerimize devam edeceğiz. İliç madenini nasıl kapattırıp ceza uygulanmasını sağladık ve haklı çıktıysak burada da hakkın sesi galip gelecek. İşçilerimize gerekli tazminatı ödeyecekler! Kendi ülkesinde yapamadığını yapan sömürgeci zihniyetin temsilcisi yabancı sermaye çekip gidecek. Giderken de suçluların tutuklanmalarını, soruşturma başlatılmasını ve madenin ivedilikle kapanmasını talep ediyoruz.’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ