Demokrat Zafer

İngiliz Piyanistler Murray McLachlan & Kathryn Page Gümüşlük’te Sahne alacak

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda devam eden 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, İngiliz piyanistler Murray McLachlan & Kathryn Page ikilisinin konseriyle 2 Ağustos akşamı Antik Taş Ocağı’nda izleyici ile buluşacak…

Murray McLachlan & Kathryn Page ‘dört el piyano’ ile klasik müzikseverlerin karşısında olacak
19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali kapsamında sahne alacak olan İngiliz piyanistler Murray McLachlan ve Kathryn Page, dört el piyano ve solo performanslarıyla dikkat çekecek. Daha önce de birçok kez aynı sahneyi paylaşan İkili, dünyanın birçok öne çıkan konser salonlarında, önemli şef ve orkestralarla izleyici karşısına çıkmıştı.

25 resital programı ve 40 konçertodan oluşan bir repertuara sahip, beş kıtanın tümünde eleştirel beğeni toplayan performanslar sergileyen ve 40’tan fazla albümden oluşan bir diskografiye sahibi Piyanist Murray Mchlachlan ve South Bank ve Wigmore Hall’da hem solist hem de oda müziği piyanisti olarak 20’den fazla resital vermiş, ünlü piyanist Kathryn Page ile birlikte Antik Taş Ocağı’nda unutulmaz bir performansa daha imza atacaklar. 2 Ağustos Salı akşamı saat 21.00’de Bodrumlu klasik müzikseverlerle buluşacak olan İkili, konserde G. Gershwin ve F. Schubert’in dört el çalışmalarının yanı sıra solo performanslarıyla da festival sahnesinde olacak.

Piyano tutkunları kaçırmasın

Festival kapsamında 25 asırlık tarihi mekânda çok özel bir repertuarı seslendirecek olan Murray McLachlan & Kathryn Page ikilisi, sırayla şu eserleri yorumlayacak: F. Schubert, “Fantasy in F minor (Piano duet)”;

  1. Gregson, “Friday AM (‘With apologies to Gustav’)”; E. Grieg, “Ballade in G minor, Op. 24”; F. Chopin, “Polonaise in A flat op 53 ‘Heroic”. Program aradan sonra F. Poulenc’in bir yapıtıyla başlayacak, “Sonata for Piano duet” başlıklı bu eserin ardından sanatçılar önce A. Scriabin’den, “Nocturne in D flat fir left hand alone”; ardından R. Stevenson’ın aranjesiyle F.G. Scott’un “There’s news, lasses, news” başlıklı eserini seslendirecek. Konser, G. Gershwin’in, “Rhapsody in Blue” adlı yapıtıyla son bulacak.

03.08.2022 Çarşamba

Piyanist Türev Berki, Saygun’un “tamamlanmamış son sözü” ile Gümüşlük sahilinde

Ana sponsorluğunu Bosfor Turizm’in üstlendiği 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Türk piyano virtüözü, müzik teorisyeni Piyanist Türev Berki’nin “Son Sözün Şifreleri: Saygun Opus 76” başlıklı konseriyle “Kumda” devam edecek…

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 33 yaşında müzikoloji alanında profesörlüğe yükselerek Türkiye’de bu unvana sahip en genç akademisyenlerden birisi olmuş, müzik analizi ve sistematik müzikoloji konularına odaklanan çalışmalarıyla bilinen Piyanist Türev Berki’yi ağırlamaya hazırlanıyor…

Saygun’un son sözü

Opus 76 Piyano Sonatı, Ahmed Adnan Saygun’un tamamlanmış son eseridir. “O’nun son sözü” olarak ifade edilen bu eser, bu son sözü işitip anlayabilmek çok zengin bir art alandan haberdar olmayı gerektiriyor: Parlando, aksak, bestenigâr, pentatonizm ve daha niceleri… Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nda Müzikoloji Bölüm Başkanı olan Türev Berki, Gümüşlük sahilindeki Festival merkezinde Kumda başlıklı konserler çerçevesinde A.A. Saygun’un tamamlanmamış son eseriyle izleyici karşısında olacak. Sanatçı, hem bu art alandan seçtiği şifreleri anlatacak hem de bu olağanüstü yapıtı seslendirecek.

“Türkiye’nin Kültür Alanında En Başarılı Genci”

Türev Berki, on iki yaşındayken Berlin’de yapılan Uluslararası Steinway Piyano Yarışması’nda birinci oldu, 1983’te ise İtalya’da Senigallia Genç Piyanistler Yarışması’nda yine birincilik ödülüne layık görüldü. Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü’nü bitirdikten sonra piyano üzerine lisansüstü ve müzikoloji üzerine doktora çalışmalarını tamamlayan Berki, Uluslararası Sopot Festivali’ne (Polonya) ve İstanbul Müzik Festivali’ne katıldı, resitaller sundu. 1993’te Cumhuriyetin 70. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Washington DC’de bir konser verdi.

1998 yılında Junior Chamber International (JCI) tarafından “Türkiye’nin Kültür Alanında En Başarılı Genci” olarak ilan edildi. Solist olarak Türkiye’nin birçok orkestrası ile konserler veren sanatçı; çağdaş Türk bestecilerinin yapıtlarının dünya ve Türkiye prömiyerlerini gerçekleştirdi.

Türev Berki konseri, 3 Ağustos Çarşamba akşamı, saat 20.30’da günbatımında Gümüşlük sahilinde klasik müzikseverlerle buluşacak.

04.08.2022 Perşembe

Makedonyalı Danica Stojanova Gümüşlük Festivali kapsamında Zefirya’da

Bosfor Turizm’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, 4 Ağustos Perşembe akşamı Bitez Zefirya’da Makedonyalı piyanist Danica Stojanova’nın vereceği konserle devam edecek…

Piyanist Danica Stojanova, bu yılın ikinci Zefirya Kültür Merkezi konseri için renkli bir programla Bodrumlu klasik müzikseverlerin karşısında olacak. Makedonyalı piyanist, programda R. Avramovski, F. Lizst, F. Chopin ve G. Kolarovski gibi bestecilerin eserlerine yer verecek.

Müziğe adanmış bir hayat

Hem Makedonya’da hem de dünya çapında yıllara yayılmış güçlü bir kariyere sahip bir piyanist olarak Danica Stojanova, gerek ülkesinin gerek Avrupa’nın önde gelen müzisyenleriyle çalıştı. Makedonya’nın en önemli piyano ve oda müziği eğitmenlerinden biri olarak gösterilen sanatçı, “Ilija Nikolovski-Luj” Müzik ve Bale Okulu merkezinde müdür konumunda görevini sürdürmekte olup öğrencileri, Makedonya’da ve yurtdışında birçok ödül ve takdire layık görüldü. Danica Stojanova, Bulgaristan’da, Makedonya Filarmoni Orkestrası ve Vidin Filarmoni Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. Ayrıca Ukrayna, Türkiye, Almanya, Hollanda, Fransa, İtalya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Malezya, ABD’de sahne aldı. Sayısız ödülün sahibi de olan sanatçı, dünyada birçok müzik vakfı ve derneğin de onursal üyesi. Stojanova, klasik müzik festivallerinin her daim aradığı bir müzik seçici olarak da dikkat çekmekte.

Bitez’de gün batımına notalar karışacak

Programa yurttaşı Risto Avramovski’nin bir bestesi ile başlayacak olan Stojanova, çağdaş bestecinin “First Confessional Prayer” başlıklı eserini seslendirecek. Ardından J.S. Bach- F. Liszt imzalı “Prelude and fugue a minor 543” adlı yapıtı yorumlayacak olan Makedonyalı Piyanist, daha sonra genç Türk piyanist ve besteci İnci Yakar Birol’un, “A Book With a Voice”, adlı çalışmasında yer alan “A-D-A (kızıma), Tren, Ayna, Damla Damla ve Aksak adlı bölümleri seslendirecek. Piyanist Danica Stojanova, sırasıyla şu eserlere yer verecek: T. Zografski’den, “Suite for piano”; F. Chopin’den, “Nocturne Op27 No2” – “Polonaise Op26 No1” ve “Mazurkas Op24”. Ve son olarak da G. Kolarovski’den, “PreludioEtida” adlı yapıtla gece sonlanacak.

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali sponsorları

Ana Sponsor: Bosfor Turizm

Kurumsal Sponsorlar: Bodrum Belediyesi; Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu

Etkinlik Sponsorları: Nocturne, Roas Hotel Bitez, Institut Français Türkiye İzmir, Aktur, BAU konservatuvar, Liba Laboratuarları, ArtIsrael, Jazz Migration

Festivalin bu yıl iş birliği içerisinde olduğu kurumlar: Zuhal Müzik, Muğla Büyükşehir Belediyesi

  1. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali program:

18.07 Pazartesi – Juan Lago & Belen Navarro (İspanya) – Piyano – Açılış konseri, TAŞTA -Antik Taş Ocağı

22.07 Cuma – GFA Kumda Piyano, KUMDA – Festival Merkezi

24.07 Pazar –  Dönüştür, Tasarla, Çal – Handan Hacıbektaşoğlu, KUMDA – Festival Merkezi

27.07 Çarşamba – Gülsin Onay –  Serhan Bali ile Açıklamalı Konser – Zefirya Kültür Merkezi

02.08 Salı – Murray McLachlan & Kathryn Page (İngiltere) – Piyano, TAŞTA – Antik Taş Ocağı

03.08 Çarşamba – Son Sözün Şifreleri: Saygun, Opus 76 – Türev Berki – Söyleşi, KUMDA – Festival Merkezi

04.08 Perşembe – Danica Stojanova (Makedonya) – Piyano, Zefirya Kültür Merkezi

06.08 Cumartesi – GFA Kumda Piyano, KUMDA – Festival Merkezi

09.08 Salı – Tuna Bilgin – Festival Akademi Gençler Konseri

12.08 Cuma – Antal Zalai – Keman (Macaristan) & Yener Gökbudak – Piyano, TAŞTA- Antik Taş Ocağı

13.08 Cumartesi – GFA Kumda Keman, KUMDA – Festival Merkezi

15.08 Pazartesi – “Beethoven’ı anlatmak” (Teatral konser), TAŞTA – Antik Taş Ocağı

19.08 Cuma – Ophelie Gaillard (Fransa) – Viyolonsel & Atakan Sarı – Piyano, TAŞTA- Antik Taş Ocağı

20.08 Cumartesi – GFA Kumda Çello, KUMDA – Festival Merkezi

22.08 Pazartesi – Tabanları Yağlamak – Zeus ve Bilge Zeytin Ağacının Hikâyesi, Çocuk Oyunu, SUDA – Festival Merkezi

27.08 Cumartesi – Şatonun Altında (Tiyatro Oyunu), TAŞTA – Antik Taş Ocağı
28.08 Pazar – Bir Çekirgenin Rüyası – Sirk performansı (Hollanda), SUDA – Festival Merkezi

29.08 Pazartesi – Uriel Herman (İsrail) – Caz piyano, SUDA – Festival Merkezi

30.08 Salı – Nout (Fransa) – Jazz Trio, SUDA – Festival Merkezi

31.08 Çarşamba – Mehmet Ali Şimayli “Portrait and a Dream”, SUDA – Festival Merkezi

02.09 Cuma – Zozo (AFOM, MACADAM MAMBO), Lakuti (Ostgut Ton, Berlin) – DJ Performansları, SUDA – Festival Merkezi

06.09 Salı – Love Jazz Quartet, SUDA – Festival Merkezi

08.09 Perşembe – Çocuklar için Masalların Masalı, SUDA – Festival Merkezi

09.09 Cuma – Yürüyen Merdiven ve Tülay Günal, SUDA – Festival Merkezi

14.09 Çarşamba – Kapanış konseri – Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrası & Gümüşlük Festival Akademisi Genç Yetenekler & Gülsin Onay, Şef Işın Metin, TAŞTA – Antik Taş Ocağı

Yeşil Yaşam Gümüşlük Program: 1-10 Eylül 2022

Çocuk Oyunları Atölyesi –  Caner ve Tamer Karataş, KUMDA – Festival Merkezi

Babun Play – KUMDA – Festival Merkezi

Bozcaada Ekolojik Belgesel Filmleri – KUMDA – Festival Merkezi

Devr-i ÂLEM – Doğa üzerine bir muhabbet çemberi – Güneşin Aydemir, KUMDA – Festival Merkezi

Antik Taş Ocağında gerçekleştirilen TAŞTA konserleri ve Zefirya Kültür Merkezi konserlerinin başlama saati 21.00; diğer konserler 20.30’da başlayacaktır.

Biletler:
Biletler, Biletix online, Biletix gişeleri, Festival merkezi, konser giriş kapılarından temin edilebilir.


info@gumuslukfestival.org

www.gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

www.instagram.com/gumuslukfest

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ