Demokrat Zafer

NEDEN SÜREÇLERİ STANDART HALE GETİRMELİYİZ?

Standart çalışma yöntemleri olmayan işletmeler kitle üretimi yapan, yüksek stok maliyetlerine katlanmak durumunda kalan ve kişisel tecrübelere bağlı üretim yöntemleri ile çalışan işletmelerdir.
Standart çalışma yöntemleri olmayan işletmeler kitle üretimi yapan, yüksek stok maliyetlerine katlanmak durumunda kalan ve kişisel tecrübelere bağlı üretim yöntemleri ile çalışan işletmelerdir.

Dijital dönüşüm ve otomasyon uygulamalarında, işletme sermayelerinin gereksiz ve pahalı yatırımlar ile tüketilmesinin önüne geçmek için her adımı dikkatli atmak ve en ince detaya kadar inerek bu geçişin sağlıklı ilerlemesini sağlamak gerekiyor.

İşletmeler ‘Dönüşüm’ faaliyetlerine başladıklarında ilk olarak süreçlerin standart hale getirilmesi faaliyetlerine başlanmalıdır.

Bu standartlaştırma aşamasında işletmelerin mevcut durumları iyileştirilerek, kişisel tecrübelere dayalı olmayan üretim yöntemleri devreye alınmalıdır.

Proven, teknolojileri uygulayan firmalar ile birlikte hareket ederek karar verilen saha uygulamalarının hayata geçirilmesi için hem işletmelere hem de teknoloji firmalarına destek veriyor ve süreçlerin en sağlıklı şekilde ilerlemesini sağlıyor.

OTOMASYON PLANLAMA

Dijiltalleşmenin bir amaç değil bir araç olduğunun bilincinde hareket ederek, süreçlerde hangi otomasyon/dijitalleşme araçlarının kullanılabileceği belirleniyor.

LAYOUT TASARIM

Sahalarda kullanılacak fiziki ekipmanların uygun olarak yerleştirilmesi ya da yeni kurulacak bir tesisin yüksek otomasyon ile kurgulanması için yerleşim planlarını, süreç ve tesis planlama uzmanları ile gerçekleştiriliyor.

Proven, alternatifleri ile hazırlanan akış ve yerleşim planlarının işlerliğini simüle ederek en uygun maliyet ile en yüksek faydayı sağlayacak seçenekleri sunuyor.

YATIRIM PLANLAMA

Yatırımları planlarken iki kritik gösterge oldukça önemli. Bu göstergelerin ilki tabi ki yatırımın geri dönüş etkinliğini hesaplayan RoI (Return on Investment) Ama genelde gözden kaçırılan ise yeni ekonomik denklemin kendisi olan ROCE (Return on Capital Employed) Yani işletme finansmanının geri dönüş oranı. Yapılan yatırımlar her yıl bu oranı daha iyiye götürmelidir. O yüzden ‘Standartlaştırma’ ile başlayıp ‘Yerleşim Planlama’ ile karar verilen dijitalleşmenin etkisini iyi hesaplayıp yatırımları da doğru zamanda yapılması için çalışılıyor.

SAHA UYGULAMA

Proven, teknojileri uygulayan firmalar ile birlikte hareket edebilen yapısı ile karar verilen saha uygulamalarının hayata geçirilmesi için gerek işletmelere gerekse teknoloji firmalarına destek veriyor ve sahada bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ