Demokrat Zafer

EPSİLON’DA TEMMUZ 2022 NASIL GEÇTİ?

Epsilon, Temmuz 2022 seçkisinde Prof. Dr. Üstün Dökmen’in kendi hayatını anlattığı yeni romanı Palandöken’i, Tatilde Tanıştığımız İnsanlar, Sana Vadettiğim Her Şey ve Eşsiz Bayan Bridgerton adlı üç sürükleyici romanı ve çocuklar için Çaylak Ninja’nın Günlüğü serisinden iki kitabı okurlarla buluşturdu. Epsilon logolu tüm kitaplar raflarda ve internet satış sitelerinde!

Palandöken

Üstün Dökmen

Heybetli, soylu, mağrur Palandöken’in eteklerinden, dirençli Erzurum’dan doğan bir hikâye… Büyük dede Karanfilli Hasan’dan doğma Ömer ile eşi Mahbube’nin 1900’lerde Erzurum’dan İstanbul’a taşınan yaşamı onlarca efsane ve merak uyandıran karakterler eşliğinde karşımıza çıkıyor. Yazarın anneannesi Zehra, Ömer ile Mahbube’nin kızıdır. Bir Ak Arap olan ve ilk gençliğine kadar Yıldız Sarayı’nda, haremde çalışan Vasfi ile evlenir Zehra. Vasfi ile Zehra’nın tek çocuğu Sabahat’ı da tanıyacağız… Ve Salih’i: Babası, daha o doğmadan Rus işgalinde şehit düşmüş, Erzurumlu Salih…

Yukarıdaki isimlerin öykülerinden başlayarak daha yakından tanışacağımız yazarımızı hepimiz tanıyoruz: Psikolojinin yanı sıra roman, şiir ve tiyatro dalında da çok sayıda esere imza atan, sayısız konuşmasıyla topluma seslenen Prof. Dr. Üstün Dökmen…

Türkiye’de psikoloji biliminin en büyük isimlerinden, hem yüz yüze hem de ekran ve yazdıkları aracılığıyla farklı kesimlere temas etmeyi başarmış olan Prof. Dr. Üstün Dökmen’in köklerine bir yolculuk Palandöken. Üstün Dökmen’in biyografik roman türündeki bu son eserinde aile, aşk, ilişkiler, toplumsal meselelere bakış, çocukluk çağı kaygıları, gençliğin belirsizlikleri, tarihin kuytularından anlatılar, kişiselden çıkıp toplumsal olana uzanan analizler iç içe geçiyor.

Palandöken’de Üstün Dökmen’i önce kendi köklerinin peşinde bir yetişkin, meraklı, sevgi dolu bir çocuk, sonra tutkulu bir genç, bir sanat ve tarih sevdalısı, bir âşık, özgürlükçü bir baba, bir aydın, bir eğitimci ve topluma incelikle yaklaşan bir düşünür olarak daha yakından tanıyoruz.

Palandöken hem bir aile öyküsü hem de psikolojik analizlerle örülü bir Türkiye romanı…

Tatilde Tanıştığımız İnsanlar

Emily Henry

Goodreads Yılın En İyi Aşk Romanı / Çoksatan Kış Yaza Kavuşunca Kitabının Yazarından

“Mükemmel bir yaz kaçamağı!”

JODI PICOULT

New York Times Çoksatan Listesi’nin bir numarası Emily Henry’den kalplerinizi ısıtacak bir tatil romanı!

Poppy ve Alex, neredeyse hiçbir ortak noktası olmayan iki yakın arkadaş. Poppy çalıştığı derginin karşıladığı tatillerde dünyayı gezmekten, yeni insanlar tanımaktan büyük keyif alıyor, Alex ise evde oturup kitap okurken yeterince mutlu. Poppy ele avuca sığmaz bir gezi yazarı, Alex ise içedönük ve yardımsever bir öğretmen.

Ne kadar uyumsuz olsalar da on yıldır her yaz birlikte muhteşem tatillere gidiyorlar ve çok eğleniyorlar. Ancak iki yıl önce Hırvatistan tatilinde her şeyi berbat ettiklerinde arkadaşlıklarını sürdürmeleri neredeyse imkânsız oldu. O günden beri hiç konuşmadılar.

Şimdi önlerinde yepyeni bir tatil fırsatı var. Bu tatile çıkmayı başarırlarsa ikisi de hayatları boyunca kaçtıkları şeyle yüzleşecek: Aşkla!

Goodreads’te romantik kurgu kategorisinde en iyi kitap ödülünü alan Tatilde Tanıştığımız İnsanlar, insanın gerçek evini aramasına ve onu bulduğunda da iki kişilik muhteşem bir dünya yapmasına dair samimi, eğlenceli, yaz tatili tadında, unutulmaz bir aşk ve arkadaşlık hikâyesi!

Sana Vadettiğim Her Şey

Dolores Redondo

Premio Planeta Roman Ödülü

Dolores Redondo, 2014’te tamamladığı Baztán üçlemesinin ardından yazdığı Sana Vadettiğim Her Şey ile en prestijli roman ödüllerinden Premio Planeta’yı kazanarak popülerliğinin zirvesine ulaştı. Karakterlerine yaşattığı psikolojik travmaların gerilimini psikanalitik çözümlemelerle ustaca kurgulayarak polisiye türüne taptaze bir soluk getiren Redondo, Sana Vadettiğim Her Şey romanında, her şeyden ve herkesten şüphe ederek erişilen gerçeğin, acı olduğu kadar görkemli de olan yüzünü görmesi için okuru kışkırtıyor.

Manuel Ortigosa, bir sabah sakin sakin oturmuş kitabını yazarken kapı ısrarla çalınmaya başlar. Küfrederek kalkıp kapıyı açtığında tüm hayatını alt üst edecek bir haber alır. Bu haberle Manuel, edebiyat, sükûnet ve aşkla ışıldayan hayatından, kötülüğün ve zenginliğin kirli karanlığının sindiği bambaşka bir hayata adım atar. Karanlığın içinde çaresizce yol almaya çalışırken beyaz gardenyaların masumiyeti ve gerçeğin izinde bir polisin dostluğu dışında sığınacağı hiçbir şey yoktur.

Bu iki sığınak ona yeter, Manuel kararlıdır: “Gerçek orada bir yerde ve izi sürüldüğü müddetçe üzerindeki kan kurumayacak.”

Romanın gerilimli atmosferi içinde İspanya’nın enfes doğasına dair tasvirler, kötülüğün izini masumiyetle sürerken okura derin nefesler aldırıyor. Sana Vadettiğim Her Şey, sinematografik niteliği, zekice kurgusu ve karakterlerinin psikolojik derinliğiyle polisiye türünün yüz aklarından.

Eşsiz Bayan Bridgerton

Julia Quinn

İlgi ve merakla okunan Bridgerton serisinin yazarı Julia Quinn’den yepyeni bir seri…

Bazen aşk kapını en beklenmedik yerde, en beklenmedik zamanda çalar. Bir bakarsın, tahammül edemediğin kişi kalbini kıvılcımlara boğar.

Peki Bayan Bridgerton’da, Rokesby ailesinin en büyük oğlu ve vârisi Lord Kennard’ı çılgına çeviren şey neydi? Çokbilmişliği mi? Bir leydi gibi giyinmeyişi mi yoksa ata binmesi mi? Aşk mı yoksa nefret mi?

Peki, Eşsiz Bayan Bridgerton’ı neden okumalısın? Julia Quinn, bu soruyu bizzat cevaplıyor; Çünkü romanlarındaki en sevilen tarihi karakterlerin büyük aşklarını nihayet geri getirmiş. Çünkü George Rokesby çok çekici ve ateşli bir aktör olabileceği için BBC’nin mini dizilerinde kesinlikle başrol olarak oynamalı. Çünkü bu bir aşk hikâyesi. Çünkü Bayan Bridgerton eşsiz…

Çaylak Ninja’nın Günlüğü 3: Kızıl Ninjaların Yükselişi

Marcus Emerson

“Artık çok geç. Seninkinden çok daha güçlü yeni bir Ninja klanı kurdum. Kızıl Ninjalar çoktan yükselişe geçti bile. Düşündüğünüzden çok daha büyüğüz ve sandığınızdan çok daha fazla kontrol gücüne sahibiz.”

Ben Chase Cooper. Altıncı sınıf bir ninjayım. Okula geleli sadece bir ay oldu. Ama bu kadar çılgın bir okulda bir ay, bir ömür gibidir. Geçenlerde okuldaki herkesin korsan gibi konuştuğu bir gün yaşadık. Ama o günle sınırlı kalmadı. Bir hafta geçtikten sonra daha da kötüleşti. Ve çok geçmeden ortalıkta büyük bir korsan istilası dedikoduları dolaşmaya başladı. Uyarıları dikkate almadım, çünkü şaka olduğunu sandım. Galiba… Yanılmışım. Şimdi tüm okul tehlikede ve onu kurtarabilecek tek kişi var; o da benim.

Çayla Ninja’nın Günlüğü 4: Chase’in Oyunu

Marcus Emerson

“Zafer sarhoşluğu içinde yumruğumu havaya kaldırdım ve öyle bir çığlık attım ki güneş patladı ve milyonlarca ışık parçasına bölünerek… Bir dakika, bir dakika… Ne?”

Ben Chase Cooper. Altıncı sınıf bir ninjayım. Son yazdıklarımın üstünden birkaç hafta geçti. Ama okulumuz uzun süre sakin kalamıyor. Bilim fuarı yaklaşıyor. Herkes projesini bitirmek için çıldırmış gibi çalışıyor. Derken hafta başında projeler ortadan kaybolmaya başladı ve sonra tamamen yok edildiler. Kaybolan projeleri aramak için beni berbat iz sürme macerasına sürükleyen isimsiz davetiyeden bahsetmiş miydim? Evet. Bu da oldu. Şimdi hayatımın bu en tuhaf haftasında, suçludan bir adım önde olmaya çalışıyorum ve bilim fuarının tüm kaderi benim ellerimde.

Bilgi için:         epsilonyayinevi.com

instagram.com/epsilonyayinevi

facebook.com/EpsilonYayinevi

twitter.com/epsilonYayinevi

youtube.com/channel

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ