Demokrat Zafer

Üftade Hazretlerinin Vefatının 442 Anma Programı Yapıldı

Bursa’nın Manevi Mimarlarından Olan Muhammed Muhyiddin Üftade Hazretlerinin Vefatının 442 Anma Programı Yapıldı.

Üftade Cami ve Türbe Yaşatma Derneği ve Bursa Ulucamii Onarım ve Donanım Derneği tarafından düzenlenen programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız,  Bursa İl Müftü vekili Faruk Güneş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar,  siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.
2018 yılı Kuran’ı Kerimi Güzel Okuma Dünya birincisi Furkan Çınar’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Üftade Cami ve Türbe Yaşatma Derneği Başkanı Üzeyir Kamış ve Bursa Ulucamii Onarım ve Donanım Derneği Başkanı Hilmi Şanlı, selamlama konuşmaları yaptı.
Şanlı, sonraki günlerde Ulu Camide görev yapan Süleyman Çelebi, Somuncu Baba ve Emir Sultan Hazretleri gibi Allah dostlarını “Anlama ve Anlatma” etkinlikleri gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bursa İl Müftü Vekili Faruk Güneş’in yaptığı konuşmanın ardından, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Sur bölgesinde yapılan düzenlemeyle Üftade Hazretlerinin türbesinin çehresini düzenlediklerini ve yapılacak yeni istimlaklerle de bu alanın daha da genişletileceğini aktardı.”
Muhammed Muhyiddin Üftade Hazretlerinin hayatı ve eserlerini konu alan konuşmayı Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Kara yaptı.


Kara, “anma, anlama, anlatma” kavramları üzerinde durarak, böyle manevi mimarları anmaktan ziyade anlamak ve anlatmak gerektiğini vurguladığı konuşmasında Üftade Hazretlerinin sohbetlerini Arapça olarak kaleme alan ve bunu bir kitap haline getiren Aziz Mahmut Hüdayi Hazretlerinin bu eserinin de Türkçe tercümesinin yapılmakta olduğunu, kısa zamanda yayınlanacağı müjdesini de verdi.
Şehreküstü Camii İmam Hatibi Adem Kotan ve Üftade Camii İmam Hatibi Halil Yücel’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra Osmangazi ilçe müftüsü Mehmet Uzun dua yaptı. Helva ve lokma dağıtımının ardından program sona erdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ