Demokrat Zafer

Green Solar Network İklim Değişikliğine Hazırlanıyor!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Delegasyonunun Program Otoritesi olduğu Avrupa Birliği Türkiye’de Sivil Toplum Ağının Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında kurulan “Green Solar Network”, İklim değişikliği mücadelede güneş enerjisi kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

Mevzuattaki Gelişmeler ve 4. Bölge Teşvikleri Konusu İlgi Gördü

Green Solar Network projesi kapsamında 25 Mayıs günü çevrim içi olarak düzenlenen Mevzuattaki Gelişmeler ve 4. Bölge Teşvikleri konulu webinar etkinliği toplamda 300 kişilik bir katılım ile yoğun bir ilgi gördü.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve GENSED’in başvuru sahibi olduğu, KAİSDER’in ortak olduğu projedeki webinar etkinliği, GSN Yönetimi Başkanı Fatih Ünal, KAİSDER Kurucu Başkanı Göknur Atalay ve GSN Çalışma Komitesi Başkanı Hakan Erkan’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Daha sonra ise GSN Çalışma Komitesi Başkanı Hakan Erkan, Mevzuattaki Gelişmeler konulu sunumuna başladı. Güneş enerji sektöründe son dönemde yaşanan mevzuat değişikliklerine değinen Erkan, yapılan iyileştirmelerin yatırımcıların güneş enerji santral kurumları için işlerini kolaylaştırdığının altını çizdi. Sunumunda Türkiye’nin güncel güneş enerji kurulu gücünden de bahseden Erkan, özellikle lisanssız GES kurulumlarının önümüzdeki dönemlerde daha da artacağını vurguladı.

Webinar, GSN Teknik Uzmanı Mustafa Şevki Köker’in Tarım GES Uygulamaları konulu sunumu ile devam etti. Köker, Tarım GES uygulamalarının güneş enerji sektöründe yeni bir çığır açtığını belirtti. Bu sistemler sayesinde tarım alanlarında hem tarımsal faaliyetler hem de güneşten elektrik üretiminin aynı anda yapılabildiğini vurgulayan Köker, bu sistemler ile güneş enerjisinin kullanımının önündeki engellerden birinin daha ortadan kalktığını vurguladı.

Webinar etkinliğinin son oturumunda ise GSN Teknik Uzmanı Emrah Çelik, Lisanssız GES’ler için sağlanan 4. bölge teşviklerini anlattı. Açıklanan bu teşvik kapsamına ve unsurlarına değinen Çelik, bunların güneş yatırımlarını ciddi anlamda hızlandıracağını vurguladı.

Güneş Enerji ise ilgili merak edilenler 4N; 1 Güneş Yayınında toplandı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Green Solar Network projesi kapsamında hazırlanan 4 N; 1 Güneş isimli yayın çalışması ile güneş enerjisi uygulama örneklerinin paylaşılması ve merak edilen konular hakkında bilgi verilmesi amaçlanmıştır.

Yayın hazırlık çalışmaları kapsamında, Green Solar Network ekibi tarafından anket çalışması gerçekleştirilerek sonuç raporuna göre güneş enerjisi kullanımı ile ilgili ihtiyaç duyulan konu ve başlıklar belirlenmiştir. Çalışma Komitesi tarafından hazırlanan bu yayında ‘’Güneş Enerji Sistemleri Ve Yenilikçi Yaklaşımlar’’, ‘’Güneş Enerjisi Uygulama Örnekleri’’ ve ‘’GES Kurulumunda Karşılaşılan Zorluklar ve Çözüm Önerileri’’ olmak üzere güneş enerjisi 3 ana başlıkta incelenmiştir. Tarım GES, Yüzer GES, Binalara Entegre Fotovoltaik Sistemler, Solar Kiremit, Enerji Depolama ve Yeşil Hidrojen konuları hakkında bilgi verilerek Sanayide, Binalarda, Tarımda ve Ulaşımdaki Güneş enerjisi uygulamaları paylaşılmıştır. Uygulama örneklerine 4 N: Nerede, Nasıl, Ne zaman soruları sorularak güneş enerjisi kullanımına ilişkin sorulara cevap verilmesi hedeflenmiştir. Anket sonuçları doğrultusunda yatırımcıların güneş enerjisi kurulumu için engel gördükleri ve sorun teşkil eden konular olarak Finansman, Maliyetler ve Mevzuatlar konularında görüş ve öneriler sunulmuştur. Güneş enerjisinin her sektöre, her teknolojiye ve her yere ulaşmasını sağlamak için Green Solar Network, 4 N 1 Güneş yayın çalışmasını özenle hazırlayarak okuyucularına sunmuştur.

Yayına ulaşmak için tıklayınız.

Green Solar Network Konferansı II hazırlıkları başladı…

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Green Solar Network projesinin ilk konferansı 16-17 Aralık 2021 tarihlerinde sanal olarak düzenlenmişti. 10 oturum ile 33 konuşmacının yer aldığı toplamda 750 ziyaretçiye ulaşılan konferansta güneş enerjisi hem iklim değişikliği mücadele hem de uygulamaları bakımından ele alındı. Green Solar Network üyelerinin açtığı online standların yanında güneş enerjisi alanında 360 derece çekimli iyi uygulama örnekleri ile farkındalık videosu ziyaretçilere güneşi anlamak için hizmet verdi. İlk konferansta gördüğü ilginin ardından Green Solar Network şimdi ikinci konferansına hazırlanıyor.

Fiziksel olarak planlanan ”Green Solar Network Konferansı II” için GSN yönetimi ve üyeleri çalışmalarına başladı. Kasım ayında gerçekleştirilecek ikinci konferans kapsamında konferans konuları ile programını belirlemek ve güneşi tüm paydaşlar ile daha etkin şekilde buluşturabilmek için Green Solar Network faaliyetlerine hız kazandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ