Demokrat Zafer

Fiyat sorma

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. TOGG’un üretimiyle ilgili soruya Erdoğan, “Hedefimiz bu yıl sonunda aracı çıkartmak” dedi. Fiyatının sorulması üzerineyse Erdoğan, “Fiyat sorma” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan gazeteciye: Fiyat sorma

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, TRT ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“FİYAT SORMA”

TOGG’un üretimiyle ilgili soruya Erdoğan, “Hedefimiz bu yıl sonunda aracı çıkartmak” dedi. Fiyatının sorulması üzerineyse Erdoğan, “Fiyat sorma” ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

TAHIL KRİZİ

*Ukrayna tahılının dünyaya Türkiye üzerinden ulaştırılması konusunda anlaşmaya vardık. Böylece Küresel gıda krizinin etkileri azalmaya başlayacak. Planın operasyonel boyutu Türkiye’den yürütülecek.

*Tahıl sevkiyatı anlaşması konusunda herkesten attıkları imzalara sahip çıkmalarını ve üstlendikleri sorumluluklara uygun hareket etmelerini bekliyoruz.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA İLE NATO ANLAŞMASI

*Terör konusunda kimse bizden taviz vermeyi beklemesin. İsveç ve Finlandiya ile varılan NATO anlaşmasında bu madde en önemlisidir. Bizim bu ülkelerden somut beklentilerimiz var. İsveç’te bunlar yürüyüş yapıyor.

*O ülkenin vatandaşları da terör konusunda bizim düşündüklerimizi düşünüyor. Terörle ilgili kişilerin soruşturulması ve iade edilmesi nasıl bizden isteniyorsa biz de aynı şeyleri onlardan bekliyoruz.

*Bir kez daha söylüyorum bizden teröristlerle ilgili bir taviz beklemesinler. Bu konuda İsveç bu durumdan çok uzak görünüyor. Bunu sürdürdükleri sürece bizden olumlu bir yanıt beklemesinler.

YUNANİSTAN’IN ADALARI SİLAHLANDIRMASI

*Miçotakis’e gel bir yemek yiyelim dedim. Vahdettin Köşkü’nde yedik. aramızda üçüncü ülkeyi ve kişileri sokmayalım dedim. Biz ne yapacaksak direkt hat kurarak görüşelim dedim. Aradan geçti 3 hafta, bir ABD seyahati.

*Kongre’de bizi imada bulunarak maalesef aleyhimizde bir çok şey söyledi. Davos’ta da benzer şeyler yaptı. Yahu biz Türkiye’yiz ya. Bir kabile devleti devleti değiliz. Ondan sonra Türkiye bize şöyle yaptı böyle yaptı diyorsun. Türkiye’ye karşı olumsuz bir adım attığın zaman halkıma benim anlatacağım güçlü malzemem olması lazım.

*Efes tatbikatı bunları çıldırttı. Bunlar da sonra bazı tatbikatlar yaptılar. Bundan sonra Miçotakis ile görüşmem söz konusu değil. Yunanistan’ın dürüst olmayan tutumuna son vermesi gerektiği kararı aldık. Yunanistan’da 9 adet Amerikan üstü var. Şimdi bunların silahları adalara yerleştirme planı var. Bunları Rusya’ya karşı yaptıklarını söylüyorlar. Adalarda garip garip şeyler yapıyorlar.

*Yunanistan’ın iyi ilişkiler üzerine böyle bir şey yapması hem Lozan’a hem de Paris Anlaşması’na ters. Vakti geldiğinde biz gerekeni yaparız.

*Uçak almamızı istemiyorlar, Türkiye’ye vermeyin diyorlar. Verirler ya da vermezler, hiç önemli değil. Biz duruşumuzla konumumuzu koruyoruz. F-16 satışında Yunanistan’ın şartı Türkiye için geçerli değil. Olacak iş de değil.

F-16 TARTIŞMASI

*Yunanistan’ın F-16 talebimizi engelleme girişimini görüyoruz ancak biz sürecin olumlu sonuçlanacağını düşünüyoruz. Bu konuda bazı girişimlerimiz oldu, olmaya da devam edecek.

FIRAT’IN DOĞUSUNDAN ABD ÇEKİLMELİ

*Fırat’ın Doğusu hala sıkıntılı. Burada ABD’nin hala etkisi var. Ben İran’daki görüşmede de ABD’nin buradan çekilmesi gerektiğini belirttim. Hala da oraya silah yığıyorlar. Bu olumsuz gelişmeleri kendilerine ilettik. Umarım bir düzelme olur bu konuda.

*ABD’nin terör örgütüyle iş tutması kendi kazdığı çukura düşmesi sonucunu doğuracaktır. Bir terör örgütüyle mücadele için bir başka terör örgütüyle iş tutulmaz.

*Suriye, terör örgütlerinin yuvası haline gelmiş durumda. Dolayısıyla Suriye’ye karşı gerek Rusya, gerekse İran’ın bir tavır belirlemesi gerekir.

SURİYELİLERİN DÖNÜŞÜ

*Biz Suriye’nin kuzeyinde şu ana kadar 100 bin biriket evi bitirdik. Bundan sonraki süreçte tek katın yanında 2 kat da yapmayı planlıyoruz. Yapım süreci devam ediyor. Bundan sonraki süreçte mültecilerin kendi istekleriyle dönmelerini sağlamak istiyoruz.

EKONOMİDEKİ GELİŞMELER

*Salgın ve Ukrayna-Rusya savaşı emtia fiyatlarını artırdı. Bu da tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini artırdı. Kur korumalı mevduat hesabıyla bir dizi tedbir aldık. Şimdiye kadar 1,8 milyon hesap açıldı. Bu önemli bir güveni gösteriyor.

*Yıllık enflasyondaki düşüşünde Şubat-Mart ayıyla düşüşe geçeceğini düşünüyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ