Demokrat Zafer

3 AĞUSTOS’TA ONUR ÜNSAL ile “BABAMI KİM ÖLDÜRDÜ?”; 4 AĞUSTOS’TA ERDAL BEŞİKÇİOĞLU ile “BİR DELİNİN HATIRA DEFTERİ” KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE TİYATROSU’NDA!

İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nun renkli programı ağustos ayında, Moda Sahnesi’nin “Babamı Kim Öldürdü?” ve Tatbikat Sahnesi’nin “Bir Delinin Hatıra Defteri” oyunlarıyla devam ediyor. Onur Ünsal’ın izleyiciyi soluksuz bırakan sarsıcı performansıyla, bir eril sistem eleştirisi sunan “Babamı Kim Öldürdü?”, 3 Ağustos Çarşamba akşamı seyirciyle buluşacak. Erdal Beşikçioğlu’nun, muhteşem oyunculuğu ve tükenmeyen enerjisiyle Gogol’un ölümsüz eserini sahneye taşıdığı “Bir Delinin Hatıra Defteri” ise 4 Ağustos Perşembe akşamı bir kez daha KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’na konuk olacak. KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de, Mey|Diageo kurumsal desteği ve URU organizasyonuyla gerçekleşen KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda sahnelenecek oyunların biletleri, etkinlik başlama saati olan 21.00’e kadar gişeden ve online olarak Biletix’ten temin edilebilir.

3 Ağustos Çarşamba akşamı KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nun konuğu, tek kişilik oyunu “Babamı Kim Öldürdü?” ile Moda Sahnesi olacak. Fransa’nın genç yazarlarından Edouard Louis’nin üçlemesinin, aynı adlı son romanından oyunlaştırılan “Babamı Kim Öldürdü?”de Onur Ünsal olağanüstü oyunculuğuyla övgü topluyor. İşçi sınıfı ailesinde yaşadıklarından yola çıkarak romanlarında ırkçılık, sömürü, cinsiyetçilik, ekonomik bunalım, nefret suçu, ayrımcılık temalarını işleyen Louis, “Babamı Kim Öldürdü?”de benzer temalar üzerinden babasıyla ilişkisi üzerine yoğunlaşıyor. Bir işçi olan babasının erkeklik, işçilik, aile gibi olgulara yaklaşımını ve bu yaklaşımındaki açmazların fark edilmesini sağlıyor. İşçiliği değişmez bir kader gibi giyinen babası, geçirdiği iş kazası sonucunda yatalak kalır. Edouard bunun sorumlusu olarak devleti görür ve babasının başına gelen felaketten devleti sorumlu tutar. Ayberk Erkay’ın dilimize çevirdiği oyunun yönetmenliğini Kemal Aydoğan üstlenirken müzikleri ise Dengin Ceyhan’ın imzasını taşıyor.

Tatbikat Sahnesi’nin kült oyunu “Bir Delinin Hatıra Defteri” ise 4 Ağustos Perşembe akşamı KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda seyirciyle buluşacak. Nikolay Vasiliyeviç Gogol’un ölümsüz eserini, Erdal Beşikçioğlu’nun olağanüstü performansıyla buluşturan “Bir Delinin Hatıra Defteri”nin uyarlamasını ve yönetmenliğini M. Cem Emüler üstleniyor. Çar 1. Nikolay’ın baskıcı devrinde yaşamış küçük bir devlet memurunun hayatı üzerine merkezlenen ve günlük formatında ilerleyen “Bir Delinin Hatıra Defteri”, başkahraman Poprişçin’in deliliğe doğru gidişini anlatır. Poprişçin’in yaşadığı sıkıcı ve tekdüze hayata, bir de müdürünün kızına duyduğu aşk eklenince içinde bulunduğu girdap iyice büyür. Aksentin İvanoviç Poprişçin’in baskıcı sistemde boyun eğmeme çabaları ve yaşadığı psikolojik gel-gitler, kendisini İspanya Kralı sanmasına kadar devam eder ve akıl hastanesine kapatılmasıyla son bulur.

Başlama saati 21.00 olan oyunların biletleri online olarak Biletix’ten ve KüçükÇiftlik Park gişesinden temin edilebiliyor.

KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu 2022 Programı

3 Ağustos                   Babamı Kim Öldürdü? – Moda Sahnesi

4 Ağustos                   Bir Delinin Hatıra Defteri – Tatbikat Sahnesi

10 Ağustos      Deli Bayramı – DasDas

11 Ağustos      Ağaçtaki Kız – DasDas

17 Ağustos      Doğal Afet – Tiyatro Germinal

18 Ağustos      Kuşlar – Semaver Kumpanya

23 Ağustos      Yaşamaya Dair – Dostlar Tiyatrosu

25 Ağustos      Eylül – SıfırPozitif

31 Ağustos      Baba Kız – Müjdat Gezen Tiyatrosu

2 Eylül             Biraz Eksik Yaz Gecesi, Biraz Fazla Rüyası – Kumbaracı50

Bilgi için:              instagram.com/kucukciftlikpark

kucukciftlikpark.com

twitter.com/KucukCiftlik

KüçükÇiftlik Park HAKKINDA:

İstanbul’un kalbinde yer alan KüçükÇiftlik Park, 17. yüzyıldan beri şehrin kültür ve eğlence merkezi. Günümüze kadar mesire alanı, hasbahçe, gazino ve lunapark olarak İstanbulluları ağırlayan mekan, bugün kurumsal etkinliklerden lansmanlara, fuarlardan davetlere, düğünlerden dev konserlere, tüm sahne sanatlarından sergilere kadar ses getiren etkinliklerin yapıldığı çok amaçlı bir etkinlik merkezi olarak hizmet vermektedir. Yaz sezonunda etkinliklerin ihtiyacına göre düzenlenebilen 17.000 kişi kapasiteli alanı, kış sezonunda ise 4.500 kişi kapasiteli kapalı alanı ile şehrin ihtiyacına cevap vermektedir. 2000 metrekarelik çim alana sahip KüçükÇiftlik Bahçe ise yaz sezonunda ayrı bir alan olarak hizmete açılmaktadır.

URU HAKKINDA:

2007 yılından bu yana etkinlik sektöründe faaliyet gösteren URU, yenilikçi projeler geliştirerek geniş kitleleri kültür-sanat etkinlikleriyle buluşturan çok amaçlı bir organizasyon şirketidir. Gerçekleştirdiği etkinliklerde sunduğu 360 derece hizmetle sektöre alternatif bir soluk getiren URU, kurumsal etkinlik ve lansmanları; konser, parti ve festivalleri; moda tasarım aktivitelerini yenilikçi bir anlayışla tasarlayarak dünya standartlarında bir organizasyon hizmeti vermektedir.

MEY | DIAGEO HAKKINDA:

TEKEL’in alkollü içkiler bölümünün özelleştirilmesi sonucu 2004 yılında kurulan Mey İçki; 9 fabrikası ve 1000’i aşkın çalışanıyla gıda ve içecek kategorisinde Türkiye’nin en büyük beşinci hızlı tüketim ürünleri şirketidir (Kaynak: 2019 Nielsen Perakendeci Paneli). Kurulduğu günden bu yana; 150 senelik bir mirası devralmış olmanın bilinciyle hareket ederek, çiftçi, esnaf, dağıtım kanalları, yan sanayi, turizm ve hizmet sektörleriyle birlikte doğrudan ve dolaylı olarak yüz binlerce kişinin geçimini sağlamasına katkı sunmaya devam eden Mey|Diageo , Türkiye’de tarıma dayalı sanayinin önemli bir parçasıdır. 2011 yılından bu yana, yaklaşık 180 ülkede ticari faaliyeti ve 80 ülkede de bölge ofisi bulunan dünyanın en büyük ve lider alkollü içki üreticisi Diageo’nun şemsiyesi altında yer alan Mey|Diageo’nun portföyünde 80 marka bulunmaktadır. Türkiye’de ISO 9001 belgeli ilk rakı üreticisi ve ISO 22000 belgeli ilk şarap üreticisi unvanına sahip olan Mey|Diageo, yüksek alkollü içki sektöründe de çevre yönetim sistemini ISO 14001 standardına uygun olarak belgeleyen ilk ve tek firmadır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ