Demokrat Zafer

GÜRSU’NUN YENİ CAZİBE MERKEZİ CELAL BEY MİLLET BAHÇESİ’NİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI

Gürsu Belediyesi’nce oluşturulan ve Gürsu’nun merkezine nefes aldıran Celal Bey Millet Bahçesi’nin resmi açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Bursa Gürsu' cazibe merkezi Celal Bey Millet Bahçesi'nin açılışı yapıldı

Srebrenitsa katliamının unutulmaması ve katliamda hayatlarını kaybedenlerin anılmasını sağlamak amacıyla, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç’in de katılımıyla, katliamın simgesi olan mavi kelebeğin resminin ve hikayesinin de yer aldığı Gürsu Celal Bey Millet Bahçesi Srebrenitsa katliamı anma köşesinin de açılışı yapıldı. Celal Bey Millet Bahçesi bu yönüyle de dünya barışı için toplumsal bilinç oluşturulması ve tarihsel geçmişe duyarlılığın canlı tutulması adına da önemli bir tarihsel olayın izini taşıma değerine sahip oldu.

4000 m²’lik alana sahip Celal Bey Millet Bahçesi’nin resmi açılış töreni; Ak Parti Bursa milletvekilleri Mustafa Esgin, Refik Özen, Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz, Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç, AK Parti İl Başkan Vekili ve il yönetimi, AK Parti ve MHP İlçe Başkanları ve yönetimleri, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve ilçe halkının katılımıyla coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Gürsu’nun kültür sanat yaşamına canlılık kazandıran etkinliklere ev sahipliği yapan Gürsu Celal Bey Millet Bahçesi, ilçe halkının nefes almasına olanak sunmasının yanında, Gürsu Belediyesi’nce gerçekleştirilen etkinliklerin yeni merkezi olarak da hizmet vermekte.

“Gürsu’muzun nefes almasını sağlayan Celal Bey Millet Bahçe’miz, hemşehrilerimizin çocuklarıyla birlikte, yeşilin sardığı huzur dolu ortamda keyifle zaman geçirdiği bir sosyal yaşam alanı olarak hizmet vermekte” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “İlçemizin merkezinde, yıllarca atıl olarak duran alanda, muhalefetin tüm karşı çıkmalarına ve engellemelerine rağmen verdiğimiz mücadeleyle yaptığımız çalışmalarla oluşturduğumuz Celal Bey Millet Bahçe’miz, ilçemize nefes aldırmasının yanında geçekleştirdiğimiz etkinliklere de ev sahipliği yapmakta.

Gürsu’muzun kültür sanat yaşamının da buluşma noktası haline gelen Celal Bey Millet Bahçe’miz, ilçemizin yeni cazibe merkezi olarak hizmet vermekte. Celal Bey Millet Bahçe’mizde oluşturduğumuz Srebrenitsa katliamı anma köşesinde de, katliamın simgesi olan mavi kelebekle de dünya barışı ve tarihsel geçmişe duyarlılık sağlamayı hedefledik.

Açılış törenimize katılarak mutluluğumuzu paylaşan tüm protokol mensuplarına ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Gürsu’muzu daha da güzelleştirmek hedefiyle, ilk günkü hizmet aşkıyla hedeflerimize doğru yürümeye devam ediyoruz.

Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzel Celal Bey Millet Bahçe’mizin doğal ortamında düzenlediğimiz etkinliklerimizin keyfini yaşamaya tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Gürsu Belediyesi’nin, günün tüm zamanlarına yayılan yaz etkinlik programlarına ev sahipliği yapan Gürsu Celal Bey Millet Bahçesi, tüm Gürsuluları kültür sanatın coşkusunda buluşturuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ