Demokrat Zafer

Ebru Nakış’ın rengarenk ürünleri Durak Tekstil iplikleriyle hayat buluyor

İhracat odaklı müşterilerine birbirinden renkli ve cazibeli nakışlarla çözüm sağlayan Ebru Nakış, üretimde Durak Tekstil ipliklerini güvenle kullanıyor. Durak Tekstil’in nakış iplikleriyle istediği renk çeşitliliğine ve yüksek kaliteye ulaşan firma, müşteri memnuniyetini artırmayı başarıyor.

Tekstil ürünlerine değer katan nakış, geçmişte olduğu gibi bugün de modanın en önemli süsleme yöntemini oluşturuyor. Trendlere bağlı olarak farklı renkler, desenler ve yapılar ortaya çıksa bile nakış, yarattığı albeni ve katma değer ile kumaş yüzeylerin vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor. Hem görsel hem de dokunsal açıdan ürün kalitesini doğrudan etkileyen nakış üretimi, endüstriyel makinelerde ve bunun için gerekli olan özel ipliklerle gerçekleştiriliyor. Endüstriyel dikiş ve nakış ipliklerinin önemli üreticilerinden Durak Tekstil, zengin ürün portföyü, hızlı sevkiyat ve gelişmiş servisiyle, nakış üreticilerinin en önemli partnerleri arasında öne çıkıyor. Durak Tekstil müşterileri arasında bulunan Ebru Nakış kurulduğu günden bu yana nakış uygulamalarında Durak Tekstil ipliklerini kullanıyor.

1990 yılında İstanbul’da kurulan Ebru Nakış, fason nakış üretimiyle başladığı yolculuğunda sürekli büyüme elde etti. 1995 yılında 10 makine ile üretim yapan firma, günümüzde 200’ün üzerinde makine ve yaklaşık 950 personeliyle özellikle ihracat odaklı firmalara çözüm sağlıyor. İstanbul Mahmutbey tesisinin yanı sıra, Adapazarı’nda bir nakış tesisine ve İstanbul Haramidere’de ise bir kumaş örme birimine sahip olan firma, nakış alanındaki uzmanlığı ile oldukça rekabetçi bir güce sahip. Inditex Grubu, Levi’s, Esprit, H&M, Hugo Boss, M&S, Taha Grup gibi giyim ve moda devleriyle çalışan Ebru Nakış, zengin bir ürün ve hizmet portföyüne sahip. Firma müşterilerine; nakış, tafting patch, arma, kanaviçe, pul payet, kordone-lase, boncuk işleme, zincir işleme, süzene, lazer kesim, delikli işler ve taş yapıştırma gibi ürünler sunuyor.

Nakışı tekstilin en güzel aksesuar ürünü olarak tanımlayan Ebru Nakış firma kurucusu ve sahibi Hasan Öner, sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da en büyük nakış firmalarından biri olduklarını söylüyor. Öner; “En ileri nakış teknolojileri ve kalifiye personelimizle Türkiye’nin bütün nakış üretiminin %4’ünü gerçekleştiriyoruz. Uluslararası markaların yanı sıra, bu markalar için üretim yapan giyim endüstrisindeki önemli üreticiler de bizimle çalışıyorlar. Gerek kalitemiz gerekse istenilen adetleri istenilen zamanlarda sunabilme gücümüz nedeniyle bizi tercih ediyorlar. Sipariş verildiğinde numuneleri 6 saatte, onay sonrasındaki gerçek üretimi de 12 saatte gerçekleştirebilecek bir güce sahibiz” dedi.

Kadın/erkek giyimi ağırlıklı olmak üzere, bebek/çocuk giyimi ve ev tekstil ürünlerine dönük nakış üretimi yaptıklarını anlatan Öner, bu bağlamda hem Türkiye’deki güçlü markalarla çalıştıklarını hem de ihracata yönelik üretim yapan tekstil firmalarına nakışlı parçalar tedarik ettiklerini dile getirdi.

“Yolun başından bu yana Durak Tekstil ile ilerliyoruz”

Nakış üretiminde iplik kalitesinin ve renk çeşitliliğinin çok önemli olduğunu söyleyen Hasan Öner, bu konuda şunları dile getirdi; “İpliğin hem işlenirken hem de bitmiş nakış deseninde istenilen hacimde, işlenebilirlikte ve renklerde olması gerekir. İplik kopmaları nakış üretimini kesintiye uğratacağı gibi, iplik gövdesindeki bozukluklar ve renk farklılıkları desende sorunlara yol açabilir. Bütün bu sorunları yaşamamak için, 1990 yılında yola çıktığımız ilk günden bu yana Durak Tekstil’in nakış ipliklerini kullanıyoruz.”

Üretim kapasitelerindeki artışa bağlı olarak nakış ipliği tedariklerinin de düzenli olarak arttığını belirten Öner, farklı uygulamalar için değişik nakış iplikleri kullandıklarını açıkladı. Öner; “Sektöre girdiğimiz dönem viskon ipliklerle nakış üretiyorduk, sonra polyester ipliklere geçiş yaptık. Durak Tekstil bu konuda güvendiğimiz bir çözüm ortağı oldu. Üst nakış ipliği olarak Polysoft 40, payet ipliği olarak Durafix 180 ve 200’ü tercih ediyoruz. Alt iplik olarak Mekik 150’yi kullanırken, mat üst nakış ipliği olarak Polystrong PP 120 ipliklerini güvenle kullanıyoruz. Kısacası, Durak Tekstil iplikleri geniş bir kullanım alanında katma değerli üretim yapmamızı sağlıyor” diye konuştu.

“Renk portföyü taleplerimizi karşılıyor ve üretimimiz kesintisiz sürüyor”

Hasan Öner, nakış ipliklerinin yüksek kalitesinin yanı sıra istenilen renk standartlarında ve tutarlılığında olmasının da kendileri için önemli olduğunu söyledi. Öner; “Bizim için önemli olan müşterilerimizin talep ettiği renkte ve dokuda nakış üretebilmek. Bunun için de iplik rengi ve hacminin belirlendiği gibi parti boyunca aynı kalması gerekiyor. Aynı türde iplikte renk farklılıklarının olması nakışta görünümü bozar ve müşteri açısından sorun yaratabilir. Durak Tekstil nakış ipliklerinde böyle bir sorun yaşamıyoruz, renk farkları yok denecek kadar azdır. Durak Tekstil oldukça zengin bir iplik ve renk portföyü ile bize nakış üretiminde güç katıyor, dolayısıyla müşterilerimizin istedikleri modelleri hızla ve hatasız olarak üretebiliyoruz” dedi.

İyi bir ipliğin, bütün makinelerde aynı performansı gösterdiğini anlatan Öner, Durak Tekstil ipliklerinin farklı makinelerde aynı başarılı sonuçları sağladığını, ince/hassas ayarlar yapmaya gerek bırakmadığını dile getirdi. “Bu nakış iplikleri makine ayrımı yapmaksızın hepsinde başarıyla çalışıyor” diyen Öner, iplik nedeniyle sürekli makinede ince ayar yapmak zorunda kalmadıkları için personel verimliliğinin de arttığına dikkat çekti.

“Kaliteyi garanti eden sertifikalar işimizi rahatlatıyor”

Durak Tekstil’in ürünleri için gerekli sertifika belgelerini de sunduğunu anlatan Hasan Öner; “Biz ihracatçı müşterilere hizmet verdiğimiz için kalite başta olmak üzere ürünle ilgili çeşitli sertifikalar talep ediliyor. Durak Tekstil nakış ipliklerinin kalite ve mukavemet belgelerinin yanı sıra, çevre ve insan sağlığına zararsız olduğunu gösteren sertifikaları da bize sunuyor. Örneğin OEKO-TEX belgesi müşterilerimiz için temel sertifikalardan biridir ve Durak Tekstil nakış iplikleri için bize bunu sağlıyor. İnsan ve çevre sağlığı için zararsız olduğunu kanıtlayan bu nakış iplikleri ayrıca, renk ve parlaklık haslığı, yıkama haslığı ve ter haslığı gibi kriterlerde oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Bu sayede ürettiğimiz nakışlar ilk günden itibaren kullanımı boyunca belirlenen standartları karşılayabiliyor. Bu ise bizim için müşteri memnuniyeti demektir” diye sözlerini sürdürdü.

Öner, sipariş miktarının düşük ya da yüksek olmasına bakmaksızın Durak Tekstil’in çok hızlı servis sağladığına değinerek, bu destek sayesinde yüksek stok tutmak zorunluluğunda olmadan üretim gerçekleştirdiklerini belirtti. İki firma arasında güvene dayanan bir ilişkinin ve iletişimin olduğunu kaydeden Öner, önümüzdeki dönemde de Durak Tekstil ile çalışmaya devam etmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ