Demokrat Zafer

Ege Bölgesi’nde Bir İlk; SIBO teşhisinde Nefes Testi

Talatpaşa Laboratuvarlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Serdar Seven, SIBO hastalığı (ince bağırsaktaki zararlı bakteri artışı) ve hastalığın teşhisinde altın standart Nefes Testi hakkında bilgi verdi.

Toplum sağlığı ve hasta memnuniyetini artıracak hizmetleri sunmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Uzm. Dr. Seven kullandıkları teknolojiyi, yıllardır elde ettikleri tecrübeyle birleştirerek daha başarılı sonuçlar aldıklarını söyledi.

Uzm. Dr. Seven, Talatpaşa Laboratuvarlar Grubu olarak SIBO teşhisindeki altın standart Nefes Testini, Ege Bölgesi’nde ve laboratuvar ortamında bir ilk olarak sunduklarına da dikkat çekti.

SIBO Nefes Testi Ege Bölgesi’nde sadece Talatpaşa Laboratuvarlar Grubu’nda

Hastalığın teşhisinde kullanılan SIBO hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Serdar Seven, şöyle devam etti: “Yoğun hizmet alanımız olan Ege Bölgesi’nde, laboratuvar ortamında bir ilk olarak sunulan SIBO teşhisinde altın standart Nefes Testi, SIBO’yu teşhis etmek için en gelişmiş ve en yaygın testtir. SIBO Nefes Testi öncesi kişinin 12 saatlik açlığı istenir. Ardından 3 saat boyunca her 15 dakikada bir miktar şeker tüketimi sonrası nefesi tüplere alınarak inceleme sağlanır. Pankreatik enzim yetersizlikleri ve çölyak içinde önemli bir testtir. Eğer SIBO belirtileri taşıdığınızı düşünüyor yada hekiminiz sizde SIBO varlığından şüphelenmiş ise laboratuvarlarımızda SIBO Nefes Testini yaptırabilirsiniz. Ayrıca Nefes testi için gerekli solunum hava örneğini size sağladığımız ev kiti yardımı ile kendi ev ortamınızda da kolayca toplayabilirsiniz”

Karın şişkinliğinizin sebebi SIBO olabilir

SIBO hastalığının şişkinlik şikayetine neden olduğunu dile getiren Uzm. Dr. Serdar Seven “Yüksek oranda basit şeker ve basit karbonhidrat tüketimi ile bağırsaktaki zararlı bakterilerin çoğalarak, bağırsak florasının bozulması durumu SIBO tablosunu oluşturur. Yıllardır süren gaz ve şişkinlik şikayetlerinin sorumlusu olabilen SIBO reflüden sızdıran bağırsağa kadar pek çok sorunun ardındaki sebep olabilmektedir. SIBO semptomları esas olarak bağırsakta ortaya çıkar.

Kimlerde Görülür?

SIBO hastalığıyla ilgili farkındalığı son on yılda hızla yayıldığını kaydeden Uzm. Dr. Serdar Seven, “Yapılan çalışmalar çeşitli toplumların sağlıklı bireylerinde %20’ye kadar değişen oranlarda SIBO görülebildiğini ortaya koymuştur. Genellikle çok miktarda şeker, işlenmiş gıda ve fazla alkol tüketen kişilerde daha çok görülmektedir” ifadesini kullandı.

SIBO’nun farklı hastalıklara da neden olabildiğini belirten Uzm. Dr. Seven, “Belirtiler arasında özellikle yemekten sonra şişkinlik, midede ağrı ve kramplar, ishal, kabızlık, hazımsızlık, sürekli dolgunluk hissi ve gaz yer alır. Ayrıca beklenmedik kilo kaybı yaşanabilir. SIBO direkt ya da dolaylı bağırsak sendromu (ıbs), fibromiyalji (yaygın kas ağrıları), ürtiker, egzama, akne, akne rozase (gül hastalığı), huzursuz mesane (interstisyel sistit), huzursuz bacak sendromu, kronik prostatit, reflü gibi rahatsızlıklara yol açabilir ya da bu rahatsızlığı besliyor olabilir” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ