Demokrat Zafer

HÜRRİYETLİLER YOK MU SAYIYOR?

Karacabey’in kırsal Hürriyet Mahalle halkı, özel mülk statüsü iddiasıyla arazilerinin satışı sonrası haklarını geri almak için seslerini duyurmaya her platformda devam ediyor. Bu kapsamda Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti’nin bayramlaşma programına katılan Hürriyet Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği üyeleri, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın kendileriyle bayramlaşmadan programı terk ettiğini, hatta Özkan’ın sosyal medyada Hürriyetlileri engellediğini iddia etti.

Konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yapan Hürriyet Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Denetim Kurulu Başkanı Bayram Efe, dedelerinin binbir zorluklarla Ziraat Bankası’ndan kredi çekerek satın aldıkları ve tapuları olan arazileri geri istediklerini bir kez daha haykırdı. Efe, “Hürriyet Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği olarak Bursa’da AK Parti İl Başkanlığı’nca düzenlenen bayramlaşma törenine katıldık. Burada İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve milletvekilleriyle bayramlaştık ve kendilerine üzüntülerimizi ilettik. AK Parti Bursa Milletvekili Karacabeyli Mustafa Esgin ile ilginç bir konuşmamız oldu. Kendisiyle bayramlaştıktan sonra, “Sayın Vekilim size kırgınız. Bizlere sahip çıkmadınız. 201 haneye ait olan ve 1951 yılında dedelerimizin satın aldığı tapulu arazileri satmanızdan memnun değiliz. Hakka girmeyin” dedim. Sayın Esgin ise, “Ben satmıyorum, bunları Ali Özkan’a söyleyin” dedi. Bende kendisine, “Sizlerden vekilimiz olarak bizleri temsil etmenizi bekliyoruz” şeklindeki ifadem sonrası Sayın Esgin, “O araziler belediyenindir, sizin değil” dedi. Bende kendisine, “Ama tapularımız var. Bizzat Ziraat Bankası’na krediyle ödedik. Belediye ne ödedi de aldı buraları? Bedavadan alıp satmak hak mıdır?” diye sorunca Sayın Esgin sinirlenerek makam arabasına binip gitti.

Zaten dernekçe geldiğimizi bilen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da bayramlaşma töreni biter bitmez oradan ayrılmıştı, kendisi bizimle bayramlaşmadı. Ayrıca Sayın Özkan, sosyal medyadan da biz Hürriyetlileri tek tek engelledi. Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a tekrar çağrı yapıyoruz; Bu arazilerin parasını dedelerimiz binbir zahmetle ödedi. Bu zahmet ve çile ile tas tamam ödenmiş arazilerimizin üzerinde bedel ödemeden alıp satan bir belediye ile karşı karşıyayız. Sayın Özkan’a soruyorum; helalleşecek miyiz yoksa bizleri görmezden gelip buraları satmaya devam edecek misiniz? Acaba Karacabey Belediye Başkanı kendi dedesinden kalma arazileri de böyle satabilir miydi? Yaşlı dedelerimizin, babalarımızın hakkını aramak boynumuzun borcudur.” ifadelerine yer verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ