Demokrat Zafer

Merkez sağın yegane temsilcisi Demokrat Parti’dir

Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan son 20 yıldan beri merkez sağın el değiştirdiği konusundaki söylentilere karşı “Merkez sağın yegane temsilcisi Demokrat Parti’dir” diyerek cevap verirken önümüzdeki seçimleri de değerlendirerek, “Biz önümüzdeki seçimi Türkiye için bir dönüm noktası olarak görüyoruz” dedi.

Kaplan: Merkez sağın yegane temsilcisi Demokrat Parti’dir

enbursa.com

Haber: Merve ÇEVİK Kamera:  Emre ÇELİK

E.A bünyesinde yer alan enbursa.com’u ziyaret eden Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, siyasetin gündemine yönelik açıklamalarda bulundu. Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, 1947’dan beri siyasi hayatını köklü bir şekilde devam ettiren Demokrat Parti’yi “Merkez sağın yegane temsilcisi Demokrat Parti’dir” diyerek ifade etti. Kaplan, mevcut sağın el değiştirmesi söylentilerine karşı, “Mevcut sağın el değiştirmesi gibi bir tabir doğru değildir. Demokrat Parti her zaman siyaset arenasında bulunmuş, hiçbir zaman çekilmemiş, sadece oy’unda zamanla azalma ve artma olmuş, belki bir zikzak çizmiş olabilir. Ama bu merkez sağın el değiştirdiği anlamına gelmez. Merkez sağın yegane temsilcisi Demokrat Parti’dir. Bugün Celal Bayar’dan Adnan Menderes’ten, Özal’dan, Gültekin Uysal’dan bu tarafa Demokrat Parti merkez sağın halen temsilcisi. Ama oylarında bazı dönemler özellikle son 20 senede dağılma yaşanmış olabilir. Bugün biz de bu toparlanmayı ülkemiz adına tekrar yapmak için genel başkanımızın önderliğinde mücadelemizi sürdürüyoruz.” dedi.

 “ÜLKEMİZİ TEKRAR DEMOKRASİYLE BULUŞTURMAK ADINA BU İTTİFAKIN İÇERİSİNDEYİZ”

Demokrat Parti’nin Millet İttifakı içerisinde yer almasına ilişkin bazı eleştirilerin olduğu konusunda ise açıklamada bulunan Kaplan, “Ülkemizin içinde bulunduğu iç ve dış yaşanan olaylar, ülkemizdeki ekonomik şartlar ve ülkemizin 2017’deki referandumdan sonraki 2018 seçimiyle beraber fiilen yönetildiği Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle beraber ülkemizin ve vatandaşımızın geldiği nokta hepimizin malumu. Bugün zorlukları hep beraber yaşıyoruz. Biz bugün yaşanan ekonomik problemlerin, iç ve dış politikada yaşanan sorunların hepsinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bir tabii çıktısı olarak düşünüyoruz. Bu sebeple biz aslında 2018’den beri Millet İttifakı kurulduğu andan itibaren 4 parti olarak içinde yer aldık. Mücadelemiz demokrasi mücadelesi. Tabi ki bütün partilerin birbirinden farklılıkları var. Ama genel olarak ifade etmek istersem, biz zaten 1947’de rahmetli Başbakanımız Adnan Menderes’in ilk Demokrat Parti kongresinde söylediği gibi, aynı kişinin uhdesinde hem devlet başkanlığının, hem parti başkanlığının bulunmaması gerektiğini savunmuş ve o hareketle yola çıkmış bir misyonun temsilcisiyiz. Dolayısıyla biz ülkemizi tekrar parlamenter sisteme, tekrar demokrasiyle buluşturmak adına bu ittifakın içerisinde yer alıyoruz. Konuşan Türkiye’nin partisi olduğumuza inanıyoruz. Tabi ki parti içerisinde bu konular tartışılıyor. İtiraz edenler oluyor ama genel itibariyle bulunduğumuz Millet İttifakı içerisinde olmaktan kendi teşkilatlarımız ve tabanımızın memnun olduğunu görüyorum açıkçası.” dedi.

 “GENÇLER VE TECRÜBELİ BÜYÜKLERİMİZİN BİR ARADA OLDUĞU TEŞKİLATIZ”

 Partide gençlere karşı büyük bir önem ve değer olduğunu söyleyen Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan, 3 nesil bir arada olmanın da mutluluğu içinde olduğunu ifade etti. Kaplan, “Bizim partimizi günlük gelir geçer, rüzgarla meydana belmiş bir siyasi parti veya lider partisi gibi değerlendirmek doğru olmaz. Biz bir misyon temsilcisiyiz. Ben yaklaşık 10 yıldır görev yapıyorum. Biz parti teşkilatlarımızda üç nesil bir aradayız. Bugün dede torun aynı partide. Bundan da keyif alıyorum açıkçası. Tabi ki de biz 70 yıldan fazladır siyasi arenada bulunan bir partiyiz. Teşkilatlarımız aslında bizim mevcut siyasi parti teşkilatları içerisinde en genç olanlardan biri. Atamalar yaparken önceliğimiz gençler oluyor. Açıkçası insan kaynağı açısından biz bu olanağı yaşıyoruz. Hem gençlerin hem de olgun tecrübeli büyüklerimizin bir arada olduğu bir teşkilatız. Partide gençlere karşı büyük bir değer ve önem var. Ben Uludağ Üniversitesi mezunuyum. Bursalı gençleri partimiz altında fikriyatı bize uyduğu sürece siyaset yapmaya da her bulunduğum platformda davet ediyorum.” diyerek ifade etti.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMİ TÜRKİYE İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI OLARAK GÖRÜYORUZ”

“Seçim sathı mailinde biz önümüzdeki genel seçimde, 2023’te ya da bir erken seçim söz konusu olursa, bütün teşkilatlarımızla beraber elimizden gelenin daha fazlasını yerine getireceğiz” diyen Kaplan sözlerine devam ederken, “Özellikle Bursa teşkilatları adına. Çünkü biz önümüzdeki seçimi Türkiye için bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Türk siyasi tarihinde özellikle yakın dönemde çok önemli bir seçim olacağını ifade edebiliriz.  Biz nitelikli adaylarımızla halkımızın karşısında olacağız. Özellikle Bursa’da ses getireceğimizden hiç şüpheniz olmasın.” dedi.

Başkan Kaplan, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde herkesin bayramını tebrik ederken bayram sonrasında yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi verirken, “Bayramın 3. günü Kültürpark’ta Göl Kafe’de saat 11:00’de bayramlaşma törenimiz var. Bu törende yakın zamanda görevlendirilmesi yapılan Büyükorhan, Keles ve Kestel ilçe başkanlarımızın tanıtımlarını yapacağız. Bütün derdimiz, bütün davamız darda olan vatandaşımızın kendisini herhangi bir partiye kerhen oy vermek zorunda kalmaması amacıyla onların önünde bir umut olabilmek. Bayramdan sonra da üyelik stantlarımızı Bursa’da açıyoruz. Siparişi verildi ve ayın 14 gibi Bursa’da olacak. Genel merkezimizin bize yolladığı hususlar, konular, bunların çalışmasını da bayram dönüşü başlatıyoruz. İnşallah teşkilatlanmamızın eksikliklerini tamamlamak şartıyla önümüzdeki genel seçimde tüm Türkiye’de olduğu gibi özellikle Bursa’da nitelikli adaylarımızla hummalı çalışmamızla vatandaşımızın önünde bir ümit olacağımızdan benim hiçbir şüphem yok.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ