Demokrat Zafer

GROWTECH FUARI KAPILARINI 21’İNCİ KEZ AÇACAK

Dünyanın en önemli ve en büyük örtü altı tarım sektörü fuarı olan Growtech, bu yıl 23 – 26 Kasım tarihlerinde Antalya Anfaş Fuar Merkezi’nde global tarım profesyonellerini ticaret ve ihracat için yeniden bir araya getirecek.

2021 yılında 25 ülkeden 510 katılımcı ile 125 ülkeden 53.640 uluslararası tarım profesyonelini tek çatı altında buluşturduklarını belirten Growtech Fuar Direktörü Engin Er, 2022 Growtech için hazırlıkların devam ettiğini belirtti. 4 gün boyunca katılımcı ve ziyaretçiler için ticaretin yanı sıra birbirinden önemli tarım sektörünün geleceğinin konuşulacağı etkinlikler de Growtech’te olacak

DÜNYA TARIMININ KALBİ GROWTECH’TE ATACAK

İzmir’de Growtech fuarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Engin Er, “Her yıl İzmir ve Ege Bölgesi’nden de fuarda yoğun katılımcı ve ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Ege Bölgesi, tam bir tarım havzası konumunda. Bu yıl da bu ilginin artarak süreceğini düşünüyoruz. Growtech fuarının global tarım sektörüne katkısı çok büyük. Fuar, uluslararası katılımcı ve ziyaretçiler ile adeta dünya tarımının buluşma noktası haline geldi. Firmalarımız hedefledikleri pazarlara Growtech ile daha hızlı ve rahat ulaşabiliyor. Uluslararası alıcılar Growtech’te aradığı tüm ürün ve çözümleri bularak ticaretlerini geliştirebiliyor” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl fuara en çok ziyaret gerçekleştiren ülkelerin, İran, Ürdün, Irak, Mısır, Fas, Özbekistan, Lübnan, Rusya, Azerbaycan ve Kazakistan olduğunu hatırlatan Er, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca Growtech kapsamında Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) organizatörlüğünde düzenlenen Alım Heyeti Programı’na 7 ülkeden 19 alıcı firma katıldı. Katılımcı ve ziyaretçilerimizin yanı sıra; dünya tarım gazetecileri Growtech’e büyük ilgi gösterdi. 16 ülkeden 23 tarım gazetecisi global tarım sektörünü takip etmek üzere Growtech’e katılarak özel toplantılar gerçekleştirdi. Hollanda, İspanya ve Macaristan özel ülke pavilyonlarında en yeni ürün ve teknolojilerini sergiledi. 2022 yılında da Hollanda, Çin, Güney Kore, Afrika ve İspanya özel ülke pavilyonları ile Growtech 2022’de olacaklar.

ÜNİVERSİTELİLER, GROWTECH KAMPÜSTE ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Dünyanın en önemli örtü altı tarım sektörü fuarı Growtech’in, Akdeniz Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdiği ‘Growtech Kampüste’ etkinliğiyle fuar öncesinde önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını da hatırlatan Engin Er, 25 Mayıs’ta gerçekleşen etkinlikle üniversite öğrencilerine kariyer planlaması için yol gösterdiklerini söyledi.

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde düzenlenen etkinlik hakkında bilgi veren Growtech Fuar Direktörü Engin Er, tarım sektöründe bulunan işletmelerin Ziraat Fakültesi öğrencileriyle tanışması ve sektöre kazandırılması için önemli bir imkan sunduklarını söyledi.

Tarım sektörünün eğitimli ve donanımlı insan kaynağına ihtiyaç duyduğunu dile getiren Er, “Growtech Kampüste etkinliği, öğrencilerin farklı ve profesyonel bakış açılarından faydalanabilmesi, kariyerlerine dışarıdan bakma şansı yakalayabilmesi, yaşamlarına mesleki anlamda yön verebilmesi için bir fırsat sundu. Bu etkinlik öğrencilerin, nitelikli insan kaynağına ihtiyaç duyan tarım sektöründe değerlendirilmesi için iş başvuru süreçlerini öğrenmesi, iş mülakatlarını yönetebilmesi, firmaları tanıması ve bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak için planlandı ve bundan sonra geleneksel hale gelecek”

GROWTECH 2022’DE TARIM VE İNOVASYON KONUŞULACAK

Growtech’in sunduğu ticari fırsatlarla birlikte tarıma dair en yeni teknolojilerin tanıtıldığı ve en güncel konuların gündeme taşındığı bir ortak bilgi paylaşım platformu olduğunu ifade eden Engin Er, “Katılımcı ve ziyaretçilerimizin ilgiyle takip edeceği ve çok faydalı bulacağı çok sayıda etkinlik organize ettik. Growtech bu yıl da ATSO Growtech Tarım İnovasyon Ödülleri, Bitki Islahı Proje Pazarı’na ev sahipliği yapacak” dedi.

Aynı zamanda ulusal ve uluslararası birbirinden önemli konuşmacıların yer alacağı konferanslarda global tarım sektörünün yakınen takip ettiği konuların ele alınacağını vurgulayan Er, şöyle devam etti: “Tarımda Sürdürülebilirlik, İklim değişiklikleri, Akıllı Tarım Uygulamaları ve daha bir çok konu ile katılımcı ve ziyaretçilerimiz tarımın geleceği ile ilgili bilgi edinebilecek, doğru hamleleri öğrenebilecek ve dolayısı ile işlerini geliştirmeleri için faydalı bilgiler edinebilecekler”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ